header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


De markt voor thermische scanners zal tegen 2032 naar verwachting USD 15,0 miljard bereiken met een CAGR van 13,18% – Rapport van Market Research Future (MRFR)

Oct 21, 2024 12:00 PM ET

Marktoverzicht

De markt voor thermische scanners heeft de afgelopen jaren een aanzienlijke groei doorgemaakt, gedreven door de toenemende vraag naar contactloze temperatuurmeetoplossingen in verschillende industrieën. Thermische scanners, ook wel infrarood thermografische scanners genoemd, zijn apparaten die infraroodstraling detecteren die door objecten wordt uitgezonden en deze omzetten in temperatuurmetingen of warmtebeelden. Deze apparaten hebben uitgebreide toepassingen gevonden in een groot aantal industrieën, waaronder de gezondheidszorg, defensie en het leger, industriële automatisering en openbare veiligheid. Thermische scanners zijn vooral nuttig voor het detecteren van verhoogde lichaamstemperaturen, die een indicator kunnen zijn voor mogelijke gezondheidsproblemen zoals infecties of koorts.

De COVID-19 pandemie heeft het gebruik van thermische scanners aanzienlijk gestimuleerd, omdat overheden en bedrijven wereldwijd op zoek waren naar efficiënte methoden om mensen te screenen op koorts. Luchthavens, ziekenhuizen, fabrieken en openbare plaatsen maakten gebruik van thermische scantechnologie om de verspreiding van het virus tegen te gaan, wat de groei van de markt verder stimuleerde. Nu we een post-pandemische wereld zijn binnengetreden, blijft de markt voor thermische scanners zich ontwikkelen, met toenemende toepassingen in industriële monitoring, veiligheidsbewaking en zelfs milieustudies. Door de technologische vooruitgang die de nauwkeurigheid, draagbaarheid en functionaliteit van deze apparaten verbetert, is de markt klaar voor voortdurende expansie in de komende jaren.

Gratis sample aanvragen van dit strategisch rapport – https://www.marketresearchfuture.com/sample_request/31212

Belangrijkste marktsegmenten

De markt voor thermische scanners kan worden gesegmenteerd op basis van type, technologie, toepassing en eindgebruiker.

Op type:

  1. Handheld Thermische Scanners: Dit zijn draagbare apparaten die flexibiliteit en gebruiksgemak bieden, waardoor ze ideaal zijn voor mobiele temperatuurscreening en steekproefsgewijze controles in verschillende omgevingen.
  2. Vaste/gemonteerde thermische scanners: Deze worden gebruikt voor continue controle in drukbezochte gebieden zoals luchthavens, fabrieken en kritieke infrastructuur.

Op technologie:

  1. Gekoelde Thermische Scanners: Deze scanners maken gebruik van gekoelde infrarooddetectoren om zeer gevoelige temperatuurmetingen te leveren, vaak gebruikt in geavanceerde militaire en wetenschappelijke toepassingen.
  2. Ongekoelde thermische scanners: Deze scanners gebruiken ongekoelde infrarooddetectoren, die betaalbaarder zijn en vaak gebruikt worden in commerciële toepassingen, waaronder gezondheidszorg en openbare veiligheid.

Naar toepassing:

  1. Gezondheidszorg: Thermische scanners worden veel gebruikt in de gezondheidszorg voor koortsscreening, vooral in ziekenhuizen en klinieken.
  2. Industriële monitoring: Thermische scanners worden gebruikt om oververhitte machines en apparatuur in fabrieken en elektriciteitscentrales te detecteren en zo potentiële storingen of ongelukken te voorkomen.
  3. Beveiliging & Bewaking: Thermische scanners worden ingezet bij grensbewaking, luchthavens en kritieke infrastructuur om inbraken, onbevoegd personeel of abnormale activiteiten te detecteren.
  4. Andere: Andere toepassingen zijn milieubewaking, onderzoek en de auto-industrie.

Naar eindgebruiker:

  1. Gezondheidszorg & Medisch: Voornaamste gebruikers van thermische scanners voor het monitoren van de lichaamstemperatuur.
  2. Defensie & Militair: Aanzienlijke vraag vanwege bewakings- en detectievereisten in streng beveiligde zones.
  3. Industriële productie: Gebruikt voor het bewaken van apparatuur en het detecteren van warmteafwijkingen om de veiligheid en efficiëntie te garanderen.
  4. Openbare veiligheid: Ingezet op luchthavens, spoorwegen en openbare voorzieningen voor massale temperatuurscreening.

Koop nu een premium onderzoeksrapport voor uitgebreide marktinzichten – https://www.marketresearchfuture.com/checkout?currency=one_user-USD & report_id=31212

Laatste nieuws over de industrie

Recente ontwikkelingen in de markt voor thermische scanners weerspiegelen het dynamische karakter ervan, met innovaties, samenwerkingen en partnerschappen die het landschap vormgeven.

  1. Technologische vooruitgang

Thermische scanners worden steeds geavanceerder dankzij de vooruitgang in kunstmatige intelligentie (AI) en machine learning (ML). Bedrijven integreren AI-algoritmen om automatische detectie van abnormale temperatuurpatronen mogelijk te maken, waardoor de nauwkeurigheid van koortsscreening verbetert. Bovendien maken AI-gebaseerde analyses het mogelijk om voorspellende modellen te maken, waardoor de veiligheid en operationele efficiëntie in industrieën zoals productie en defensie worden verbeterd.

  1. Uitbreiding in de gezondheidszorg

Als antwoord op de voortdurende behoefte aan temperatuurscreening in de gezondheidszorg hebben verschillende fabrikanten draagbare thermische scanners geïntroduceerd die speciaal zijn ontworpen voor medisch gebruik. Thermische scanners van medische kwaliteit kunnen bijvoorbeeld niet-invasieve temperatuurmetingen leveren, waardoor het risico op kruisbesmetting wordt verkleind. Bovendien gebruiken verschillende instellingen in de gezondheidszorg geavanceerde warmtebeeldcamera’s voor real-time bewaking van de vitale functies van patiënten.

  1. Overheidsvoorschriften en ondersteuning

Overheden over de hele wereld erkennen steeds meer het belang van thermische scanners voor de openbare veiligheid. Landen als de Verenigde Staten, China en India hebben het gebruik van thermische screening in drukbezochte gebieden zoals luchthavens en treinstations verplicht gesteld. Deze impuls van overheden stimuleert de vraag naar thermische scanners, vooral in de publieke sector.

  1. Samenwerking met technologiebedrijven

Verschillende fabrikanten van thermische scanners werken samen met toonaangevende technologiebedrijven om de integratie van warmtebeeldtechnologie in smartphones en consumentenelektronica te verbeteren. FLIR Systems bijvoorbeeld, een van de toonaangevende fabrikanten van warmtebeeldoplossingen, is een samenwerking aangegaan met Apple en Samsung om warmtebeeldcamera’s te introduceren die compatibel zijn met smartphones, waardoor de technologie toegankelijker wordt voor de gemiddelde consument.

Belangrijkste bedrijven

  • Shenzhen Goodix Technology Co.
  • Testo SE Co. KG
  • Teledyne FLIR LLC
  • Opgal Optronic Industries Ltd.
  • Shanghai First Infrared Technology Co.
  • Irisys, L.L.C.
  • Raytheon Technologies Corporation
  • L3Harris Technologies, Inc.
  • American Technologies, Inc.
  • Diatek Japan, Inc.
  • FLIR Systemen
  • Beijing Infrared Technology Development Co.
  • Seek Thermal, Inc.
  • Amphenol Corporation
  • Shenzhen Kaise Optoelectronics Co., Ltd.

Drijfveren voor de markt

De groei van de markt voor thermische scanners kan worden toegeschreven aan verschillende drijvende krachten:

  1. Groeiende vraag naar contactloze oplossingen

De toenemende behoefte aan contactloze temperatuurmeetoplossingen, vooral in de nasleep van de COVID-19 pandemie, heeft de vraag naar thermische scanners gestimuleerd. De mogelijkheid om snel en nauwkeurig personen te screenen zonder lichamelijk contact maakt deze apparaten onmisbaar in de gezondheidszorg en openbare veiligheidssectoren.

  1. Toenemende bezorgdheid over veiligheid

Door de toenemende bezorgdheid over terrorisme, grenscontrole en openbare veiligheid zijn thermische scanners van cruciaal belang geworden voor beveiligings- en bewakingstoepassingen. De mogelijkheid om menselijke aanwezigheid te detecteren in slecht zichtomstandigheden, zoals ‘s nachts of bij slecht weer, is van vitaal belang voor defensie- en wetshandhavingsinstanties.

  1. Industriële automatisering en voorspellend onderhoud

De toepassing van warmtebeeldtechniek in industriële automatisering en voorspellend onderhoud heeft ook bijgedragen aan de groei van de markt. Thermische scanners helpen storingen in apparatuur op te sporen, waardoor stilstand wordt beperkt en dure reparaties worden voorkomen. Dit is vooral belangrijk in sectoren zoals energieopwekking, productie en olie en gas.

  1. Technologische vooruitgang

De voortdurende vooruitgang in warmtebeeldtechnologie, waaronder AI-integratie, verbeterde beeldresolutie en real-time gegevensanalyse, stimuleert de toepassing van warmtebeeldscanners in verschillende sectoren. Deze innovaties maken thermische scanning nauwkeuriger, efficiënter en toegankelijker voor een breder scala aan toepassingen.

Blader door het diepgaande marktonderzoeksrapport (100 pagina’s, grafieken, tabellen, figuren) over Thermische scannermarkthttps://www.marketresearchfuture.com/reports/thermal-scanner-market-31212

Regionaal inzicht

De markt voor thermische scanners kent een robuuste groei in verschillende regio’s, met als belangrijkste markten Noord-Amerika, Europa en Azië-Pacific.

  1. Noord-Amerika

Noord-Amerika leidt de wereldwijde markt voor thermische scanners, gedreven door de hoge mate van toepassing van geavanceerde technologieën in sectoren als de gezondheidszorg, defensie en industriële automatisering. Met name in de Verenigde Staten is het gebruik van thermische scanners voor openbare veiligheid en bewaking aanzienlijk toegenomen als gevolg van de toegenomen bezorgdheid over de veiligheid en de COVID-19 pandemie.

  1. Europa

Europa is ook een belangrijke markt voor thermische scanners, met een vraag die wordt gestimuleerd door strenge regelgeving rond veiligheid op de werkplek en industriële normen. Landen als Duitsland, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk hebben thermische scantechnologie ingevoerd voor zowel openbare veiligheid als industriële bewakingsdoeleinden.

  1. Azië-Stille Oceaan

De regio Azië-Pacific zal naar verwachting de hoogste groei doormaken tijdens de prognoseperiode. Snelle industrialisatie, groeiende infrastructuurontwikkeling en toenemende overheidsinvesteringen in gezondheidszorg en openbare veiligheid stimuleren de vraag naar thermische scanners in landen als China, India en Japan. Daarnaast stimuleert de sterke defensiesector in de regio de expansie van de markt.

Conclusie

De markt voor thermische scanners is klaar voor aanhoudende groei, gestimuleerd door de toenemende vraag in verschillende industrieën, technologische vooruitgang en toenemende bezorgdheid over de veiligheid. Omdat overheden en bedrijven prioriteit geven aan veiligheid en operationele efficiëntie, zullen thermische scanners een cruciaal hulpmiddel blijven in toepassingen variërend van gezondheidszorg tot defensie. Omdat de belangrijkste spelers blijven innoveren en hun productaanbod blijven uitbreiden, ziet de toekomst van de markt voor thermische scanners er veelbelovend uit.

Verken MRFR’s gerelateerde lopende dekking in het ICT-domein:

Cloud-gebaseerde Grid Computing-markt -.
https://www.marketresearchfuture.com/reports/cloud-based-grid-computing-market-31209

Markt voor cloudfax —————————————————————
https://www.marketresearchfuture.com/reports/cloud-fax-market-31207

Markt voor compensatiebeheersoftware –
https://www.marketresearchfuture.com/reports/compensation-management-software-market-31173

Markt voor software voor het maken van cursussen –
https://www.marketresearchfuture.com/reports/course-authoring-software-market-31187

Markt voor onderhoudsdiensten voor datacenters en netwerkhardware van derden –
https://www.marketresearchfuture.com/reports/data-center-and-network-third-party-hardware-maintenance-service-market-31220

De markt voor beheersoftware voor sportcompetities –
https://www.marketresearchfuture.com/reports/sports-league-management-software-market-31208

Markt voor transportanalyses –
https://www.marketresearchfuture.com/reports/transportation-analytics-market-31216

Markt voor virtuele scholen –
https://www.marketresearchfuture.com/reports/virtual-schools-market-31217

Web To Print W2P softwaremarkt –
https://www.marketresearchfuture.com/reports/web-to-print-software-market-31218

Webinarsoftware markt –
https://www.marketresearchfuture.com/reports/webinar-software-market-31221

Over Market Research Future:

Bij Market Research Future (MRFR) stellen we onze klanten in staat om de complexiteit van verschillende industrieën te ontrafelen door middel van onze Cooked Research Report (CRR), Half-Cooked Research Reports (HCRR), Raw Research Reports (3R), Continuous-Feed Research (CFR) en Market Research & Consulting Services.

Het team van MRFR heeft als hoogste doel het leveren van marktonderzoek en inlichtingendiensten van optimale kwaliteit aan onze klanten. Onze marktonderzoeken naar producten, diensten, technologieën, toepassingen, eindgebruikers en marktspelers voor wereldwijde, regionale en landelijke marktsegmenten stellen onze klanten in staat om meer te zien, meer te weten en meer te doen, wat helpt om al hun belangrijkste vragen te beantwoorden.

Daarnaast lanceren we“Wantstats”, het belangrijkste portaal voor marktgegevens in uitgebreide grafieken en statistieken, met prognoses en regionale en segmentanalyses. Blijf op de hoogte en maak datagestuurde beslissingen met Wantstats.

Contacteer ons: Market Research Future (onderdeel van Wantstats Research and Media Private Limited) 99 Hudson Street, 5Th Floor New York, NY 10013 Verenigde Staten van Amerika 1 628 258 0071 (VS) 44 2035 002 764 (VK) E-mail: [email protected] Website: https://www.marketresearchfuture.com


Keywords:  Thermal Scanner Market size,Thermal Scanner Market Share,Thermal Scanner Market Trend,Thermal Scanner Market Growth,Thermal Scanner Market Forecast,Thermal Scanner Market Analysis