header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


Online markt voor het boeken van accommodatie Boom: naar verwachting meer dan USD 716,5 miljard in 2032, CAGR van 15,06%

Oct 22, 2024 10:25 AM ET

Overzicht van de markt voor het online boeken van accommodatie:

De markt voor het online boeken van accommodatie heeft de afgelopen tien jaar een aanzienlijke groei doorgemaakt, grotendeels als gevolg van de toenemende toepassing van digitale technologie en de groeiende trend van online reisplanning. Naarmate meer consumenten zich tot het internet wenden voor hun reisbehoeften, is het online boeken van accommodatie een primaire methode geworden om wereldwijd logies te vinden. Deze markt omvat verschillende soorten accommodaties en boekingsplatforms, die voldoen aan verschillende consumentenvoorkeuren en -behoeften.

De markt voor het online boeken van accommodatie werd in 2022 gewaardeerd op 176,09 miljard USD en zal naar verwachting groeien van 202,61 miljard USD in 2023 tot 716,5 miljard USD in 2032. Deze markt zal naar verwachting een samengestelde jaarlijkse groei (CAGR) van ongeveer 15,06% doormaken tijdens de voorspellingsperiode van 2024 tot 2032.

Volgens recent onderzoek is de online markt voor het boeken van accommodatie klaar voor verdere groei, gedreven door factoren zoals de opkomst van de sharing economy, veranderend reisgedrag en het toenemende gebruik van smartphones en mobiele applicaties. Dit groeitraject is indicatief voor het veranderende landschap van de reis- en gastvrijheidsindustrie.

Online Accommodation Booking Market

Belangrijkste spelers:

De belangrijkste bedrijven in de online markt voor accommodatieboekingen zijn onder andere: Airbnb, Inc., InterContinental Hotels Group PLC, com International, Ltd., Vrbo LLC, eDreams ODIGEO S.A., MakeMyTrip Limited, Booking Holdings, Inc., com Group Limited, Tripadvisor, Inc., HomeToGo GmbH, Agoda Company Pte. Ltd., Trivago GmbH, Accor SA, Expedia Group, Inc., Oyo Hotels Homes

Gratis voorbeeldrapport aanvragen – Ontvang een gratis voorbeeldrapport om de waardevolle inzichten en gegevens te bekijken die wij bieden.

Marktsegmentatie:

De markt voor online accommodatie kan worden onderverdeeld in verschillende categorieën, die elk hun eigen kenmerken en consumentenvoorkeuren hebben.

Op accommodatietype

  1. Hotels: Dit is het grootste segment binnen de online accommodatie boekingsmarkt, met verschillende voorzieningen en diensten. Hotels richten zich op verschillende prijsklassen en doelgroepen, van luxe resorts tot budgetvriendelijke opties.
  2. Motels: Motels liggen meestal in de buurt van snelwegen en bieden betaalbare accommodatie met gemakkelijke toegang voor reizigers. Ze zijn vaak aantrekkelijk voor reizigers en mensen die op zoek zijn naar een goedkope accommodatie.
  3. Gasthuizen: Guest houses bieden een meer persoonlijke ervaring, vaak gerund door lokale eigenaars. Ze trekken reizigers aan die op zoek zijn naar een huiselijke sfeer en lokale inzichten.
  4. Bed and Breakfasts: Bed and Breakfasts combineren logies met ontbijt en zijn populair onder vakantiegangers die op zoek zijn naar comfort en een unieke ervaring. Ze weerspiegelen vaak de lokale cultuur en gastvrijheid.
  5. Vakantiewoningen: Platformen zoals Airbnb hebben vakantieverhuur populair gemaakt, waarbij huiseigenaren hun woning verhuren aan reizigers. Dit segment is aantrekkelijk voor gezinnen en groepen die op zoek zijn naar ruimte en gemak.
  6. Hostels: Prijsbewuste reizigers, vooral backpackers en studenten, kiezen vaak voor hostels vanwege hun betaalbaarheid en sociale sfeer. Veel hostels bieden nu privékamers naast slaapzaalopties.

Op boekingsplatform

De boekingsplatforms spelen een cruciale rol in het vormen van consumentengedrag en -voorkeuren:

  1. Online reisbureaus (OTA’s): OTA’s zoals Expedia, Booking.com en Agoda domineren de markt voor het online boeken van accommodaties. Ze verzamelen aanbiedingen van verschillende aanbieders, waardoor gebruikers gemakkelijk prijzen en voorzieningen kunnen vergelijken.
  2. Websites van hotelketens: Grote hotelketens hebben hun eigen websites ontwikkeld, zodat klanten direct kunnen boeken. Deze sites bieden vaak exclusieve aanbiedingen en loyaliteitsprogramma’s.
  3. Samengevoegde websites: Deze platforms verzamelen aanbiedingen van verschillende bronnen en bieden gebruikers uitgebreide opties. Ze dienen als een one-stop shop voor reizigers.
  4. Metasearch-websites: Metasearch-machines zoals Kayak en Trivago stellen gebruikers in staat om te zoeken naar accommodatie via meerdere OTA’s, waarbij de beste prijzen en opties worden gepresenteerd.
  5. Rechtstreeks hotel boeken: Veel reizigers boeken nog steeds liever rechtstreeks bij hotels, vooral voor specifieke verzoeken of wanneer ze loyaliteitspunten en -voordelen willen.

Nu kopen – https://www.marketresearchfuture.com/checkout?currency=one_user-USD & report_id=26391

Op reisdoel

Het doel van de reis is van invloed op de keuzes die consumenten maken bij het boeken van een accommodatie:

  1. Vrije tijd: Het segment vrijetijdsreizen is het grootst en omvat gezinsvakanties, romantische uitjes en soloreizen. Vrijetijdsreizigers geven vaak de voorkeur aan comfort en unieke ervaringen.
  2. Zakenreizen: Zakenreizen hebben een opleving gekend met de toename van zakenreizen. Zakenreizigers zijn meestal op zoek naar gunstige locaties, zakelijke voorzieningen en loyaliteitsprogramma’s.
  3. Beide: Veel reizigers combineren vrije tijd en zaken en zoeken accommodaties die aan beide behoeften voldoen. Dit segment wordt steeds belangrijker nu werken op afstand steeds gebruikelijker wordt.

Op sterrenclassificatie

Sterrenclassificaties beïnvloeden de keuze van de consument aanzienlijk:

  1. 1-Ster: Budgetreizigers zijn vaak op zoek naar eenvoudige accommodaties tegen lage prijzen. Dit kunnen motels of eenvoudige hostels zijn.
  2. 2 sterren: Deze accommodaties bieden iets meer comfort en voorzieningen dan de 1-sterrenopties en trekken budgetbewuste reizigers aan.
  3. 3-sterren: Met een balans tussen kwaliteit en prijs zijn 3-sterrenaccommodaties aantrekkelijk voor een breed scala aan reizigers die op zoek zijn naar comfort zonder de bank te breken.
  4. 4-sterren: 4-sterrenaccommodaties worden vaak geassocieerd met chique hotels en bieden een hoger niveau van service en voorzieningen, voor zowel vakantiegangers als zakenreizigers.
  5. 5-Sterren: Luxeaccommodaties met eersteklas service en voorzieningen richten zich op welgestelde reizigers die willen betalen voor exclusieve ervaringen.

Naar prijsklasse

De prijsklasse is een cruciale factor in de besluitvorming van de consument:

  1. Budget: Budgetaccommodaties zijn populair onder prijsbewuste reizigers, zoals backpackers, studenten en gezinnen die op zoek zijn naar betaalbare opties.
  2. Middenklasse: Accommodaties in het middensegment zijn aantrekkelijk voor reizigers die op zoek zijn naar comfort en kwaliteit zonder buitensporige uitgaven te doen. Dit segment trekt zowel vakantiegangers als zakenreizigers aan.
  3. Luxe: Luxe accommodaties richten zich op welgestelde reizigers die op zoek zijn naar luxe ervaringen. Dit segment omvat vaak luxe hotels, resorts en boetiekjes.

Blader door het diepgaande marktonderzoeksrapport (100 pagina’s) over de markt voor online reserveringen voor accommodaties: https://www.marketresearchfuture.com/reports/online-accommodation-booking-market-26391

Regionale analyse:

De markt voor het online boeken van accommodatie verschilt aanzienlijk per regio, onder invloed van factoren zoals economische ontwikkeling, reiscultuur en technologische toepassing. Volgens Market Research Future zijn de volgende regio’s van cruciaal belang voor de online markt voor het boeken van accommodatie:

  1. Noord-Amerika: De Noord-Amerikaanse markt domineert het landschap voor het online boeken van accommodatie, gedreven door een hoog percentage internetgebruikers en een sterke voorkeur voor online reisplanning. Grote OTA’s en hotelketens zijn sterk vertegenwoordigd in deze regio.
  2. Europa: Europa heeft een diverse reiscultuur, wat leidt tot uiteenlopende voorkeuren voor accommodatie. De markt wordt gekenmerkt door een grote vraag naar unieke verblijfservaringen, zoals boetiekhotels en vakantieverhuur.
  3. Azië-Pacific: De regio Azië-Pacific is getuige van een snelle groei in online boekingen van accommodaties, aangewakkerd door stijgende besteedbare inkomens, een groeiende middenklasse en een toegenomen internetpenetratie. Landen als China en India worden belangrijke spelers op de reismarkt.
  4. Latijns-Amerika: De markt voor het online boeken van accommodatie in Latijns-Amerika wint geleidelijk aan terrein door de betere toegang tot internet en de groeiende belangstelling voor reizen. Deze regio biedt aanzienlijke groeikansen voor OTA’s en vakantieverhuurplatforms.
  5. Midden-Oosten en Afrika: De markt voor het online boeken van accommodatie in deze regio is nog in ontwikkeling, maar heeft groeipotentieel naarmate e-commerce meer ingang vindt. Het toenemende aantal internationale evenementen en toeristische initiatieven zal de vraag naar online boekingen waarschijnlijk stimuleren.

De markt voor het online boeken van accommodatie is klaar voor aanhoudende groei naarmate de technologie zich ontwikkelt en de voorkeuren van de consument verschuiven. Door inzicht te krijgen in de marktsegmentatie – die accommodatietypes, boekingsplatforms, reisdoelen, sterrenclassificaties en prijsklassen omvat – kunnen belanghebbenden zich strategisch positioneren om nieuwe kansen te benutten. De regionale analyse belicht het diverse landschap van de online accommodatiemarkt en benadrukt het belang van gelokaliseerde strategieën. Omdat consumenten steeds vaker online boeken, ziet de toekomst van deze markt er veelbelovend uit, wat de weg vrijmaakt voor innovatie en groei in de reis- en gastvrijheidsindustrie.

Lees meer:

Online Kledingverhuur Markt: https://www.marketresearchfuture.com/reports/online-clothing-rental-market-25426

Markt voor parenterale verpakkingen: https://www.marketresearchfuture.com/reports/parenteral-packaging-market-25432

Markt voor persoonlijke koelapparatuur: https://www.marketresearchfuture.com/reports/personal-cooling-device-market-25438

Markt voor plastic zakken: https://www.marketresearchfuture.com/reports/plastic-bags-sacks-market-25718

Markt voor plastic flessen: https://www.marketresearchfuture.com/reports/plastic-bottles-market-25714

Markt voor motormachines: https://www.marketresearchfuture.com/reports/power-tiller-market-25443

Over Market Research Future:

Market Research Future (MRFR) is een wereldberoemd marktonderzoeksbureau dat een breed scala aan diensten aanbiedt, compleet met nauwkeurige en precieze analyses over diverse markten, deelmarkten en doelgroepen. Onze aanpak is een combinatie van uitgebreide informatie en meerdere gegevensbronnen die helpen om de klant een uitputtend begrip te geven van de laatste belangrijke ontwikkelingen, naast toekomstige gebeurtenissen en de maatregelen en beslissingen die op basis daarvan genomen moeten worden.

Ons snelgroeiende marktonderzoeksbureau is gewapend met een deskundig team van onderzoeksanalisten dat zich richt op het verzamelen van bruikbare gegevens en analyses op het gebied van economische en technologische vooruitgang. Onze deskundige analisten voeren industriële bezoeken uit in een poging om betrouwbare en nauwkeurige informatie van gevestigde marktdeelnemers te verkrijgen. Een van onze belangrijkste doelstellingen is om de klant goed op de hoogte te houden van alle lucratieve kansen en uitdagingen rondom verschillende wereldwijde markten. We bieden onze klanten stapsgewijze begeleiding door middel van consulting en strategische diensten, zodat ze tot een praktische en effectieve beslissing kunnen komen.

Neem contact met ons op: Market Research Future (onderdeel van Wantstats Research and Media Private Limited), 99 Hudson Street, 5Th Floor, New York, New York 10013 Verenigde Staten van Amerika 1 628 258 0071 E-mail: [email protected] Website: https://www.marketresearchfuture.com/

Contactgegevens:

Contact Us:
Market Research Future (part of Wantstats Research and Media Private Limited),
99 Hudson Street, 5Th Floor,
New York, New York 10013
United States of America
+1 628 258 0071
Email: [email protected]
Website: https://www.marketresearchfuture.com/
Keywords:  Online Accommodation Booking Market,Global Online Accommodation Booking Market,Online Accommodation Booking Market Size,Online Accommodation Booking Market Share,Online Accommodation Booking Market Trends,Online Accommodation Booking Market Ovverview,Online Accommodation Booking Market Research,Online Accommodation Booking Market Report