header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


Cognitive Operation Market ter waarde van $ 154,1 miljard tegen 2032 – Exclusief rapport van Market Research Future Recent onderzoek

Oct 22, 2024 12:00 PM ET

Marktoverzicht

De markt voor Cognitive Operations, gedreven door de vooruitgang in kunstmatige intelligentie (AI) en machine learning (ML), maakt een snelle groei door. Cognitieve operaties omvatten het gebruik van AI om IT-operaties te beheren, prestaties te optimaliseren, automatisering te verbeteren en de besluitvorming te verbeteren. Organisaties passen deze technologieën steeds vaker toe om operationele kosten te verlagen, problemen proactief op te sporen en op te lossen en workflows te stroomlijnen. De belangrijkste sectoren die deze markt stimuleren zijn IT, telecom, gezondheidszorg en BFSI (Banking, Financial Services en Insurance), waar de behoefte aan realtime inzichten en automatisering cruciaal is.

De markt zal naar verwachting aanzienlijk groeien door de opkomst van big data, IoT en cloud-gebaseerde technologieën. Bedrijven maken gebruik van cognitieve activiteiten om de toenemende complexiteit van digitale infrastructuren aan te kunnen, de klantervaring te verbeteren en hun concurrentiepositie te behouden in een snel veranderend technologisch landschap. Belangrijke spelers op de markt zijn IBM, ServiceNow, Splunk en HCL Technologies, met innovaties in automatisering, anomaliedetectie en voorspellende analyses die de toekomst van cognitieve IT-activiteiten vormgeven.

Gratis sample aanvragen van dit strategisch rapport –
https://www.marketresearchfuture.com/sample_request/28697

Belangrijkste marktsegmenten

De markt voor Cognitive Operations is gesegmenteerd op basis van componenten, inzetmodi, bedrijfsomvang en industriële sectoren. Op basis van componenten omvat de markt platforms en diensten, waarbij platforms AI-gestuurde oplossingen voor monitoring en automatisering bieden, terwijl diensten zich richten op implementatie, ondersteuning en advies. De implementatiemodi zijn onderverdeeld in oplossingen op locatie en cloud-gebaseerde oplossingen, waarbij cloud-gebruik snel groeit vanwege de schaalbaarheid en kosteneffectiviteit. Ondernemingen van alle groottes, van MKB tot grote ondernemingen, maken gebruik van cognitieve operaties om hun IT-omgevingen te optimaliseren.

Qua sector strekt de markt zich uit over IT en telecom, BFSI, gezondheidszorg, productie, detailhandel en overheid. IT en telecom lopen voorop in de toepassing omdat de sector afhankelijk is van complexe, dynamische infrastructuren die profiteren van AI-gestuurde automatisering. De BFSI-sector gebruikt cognitieve processen voor risicobeheer en het verbeteren van de klantenservice, terwijl de gezondheidszorg AI gebruikt om de patiëntenzorg te verbeteren en de operationele efficiëntie te optimaliseren. De verwerkende industrie gebruikt cognitieve handelingen om de productiviteit te verbeteren en stilstand te verminderen door voorspellend onderhoud.

Laatste nieuws over de industrie

Recente ontwikkelingen in de markt voor Cognitive Operations benadrukken de toegenomen integratie van AI-gestuurde automatisering en voorspellende analyses in IT-operaties. Bedrijven als IBM en ServiceNow breiden hun platforms uit met geavanceerde AI-functies om autonome operaties te ondersteunen en de behoefte aan handmatige interventies te verminderen. De overname van bedrijven als Element AI door ServiceNow weerspiegelt de focus van de sector op het uitbreiden van cognitieve mogelijkheden in IT-workflows. Ook Splunk heeft nieuwe AI-gedreven monitoringtools geïntroduceerd, die realtime inzichten en detectie van afwijkingen in complexe infrastructuren verbeteren.

Samenwerkingsverbanden spelen ook een belangrijke rol bij de uitbreiding van de markt. In 2023 ging IBM een partnerschap aan met Cisco om cognitieve automatiseringsoplossingen te leveren voor hybride cloudomgevingen, wat de groeiende vraag naar multi-cloudbeheer weerspiegelt. De opkomst van generatieve AI-modellen maakt ook golven, omdat deze modellen worden geïntegreerd in cognitieve activiteiten om de besluitvorming en het voorspellend onderhoud te verbeteren. In de sector wordt aanzienlijk geïnvesteerd in Rinxdeepl68 D om de grenzen te verleggen van wat AI kan bereiken op het gebied van operationele efficiëntie en automatisering.

Koop nu een premium onderzoeksrapport krijg uitgebreid inzicht in de markt.

Verschillende toonaangevende bedrijven spelen een centrale rol in de groei van de Cognitive Operation Market. Deze belangrijke spelers bieden een breed scala aan beveiligingsoplossingen en -diensten om organisaties te helpen cyberbedreigingen in realtime te detecteren en erop te reageren. Enkele van de topbedrijven in de Enterprise Data Storage Markt zijn:

  • Google (DeepMind)
  • Qualcomm Technologieën
  • Tencent
  • Adobe Systemen
  • Cognizant
  • Nvidia Corporation
  • Amazon Web Services (AWS)
  • Huawei Technologies.
  • Oracle
  • com
  • SAP
  • Microsoft
  • IBM
  • Baidu

Markt Drivers

Belangrijke drijfveren in de markt voor Cognitive Operations zijn de toenemende complexiteit van IT-omgevingen en de toenemende toepassing van cloud-, big data- en IoT-technologieën. Naarmate bedrijven overstappen op hybride en multi-cloudomgevingen, wordt het handmatig beheren van deze infrastructuren inefficiënt, wat de vraag naar AI-gestuurde automatisering en cognitieve oplossingen aanwakkert. De noodzaak om operationele downtime te minimaliseren, de dienstverlening te verbeteren en de IT-efficiëntie te vergroten, dwingt organisaties om cognitieve operaties te gebruiken voor real-time monitoring, detectie van anomalieën en voorspellend onderhoud.

Een andere belangrijke drijfveer is de toenemende druk op bedrijven om de klantervaring te verbeteren en het concurrentievermogen op peil te houden. Cognitieve activiteiten maken snellere oplossing van IT-incidenten, proactieve detectie van problemen en intelligente inzichten mogelijk, wat leidt tot betere systeemprestaties en uptime. Daarnaast maken sectoren als BFSI, gezondheidszorg en telecom gebruik van deze oplossingen om te voldoen aan wettelijke vereisten, risico’s te beheren en een naadloze dienstverlening te garanderen. De kostenvoordelen van het verminderen van handmatige interventies en het verbeteren van de algehele operationele efficiëntie stimuleren de groei van de markt voor cognitieve activiteiten.

Blader door het diepgaande marktonderzoeksrapport (100 pagina’s, grafieken, tabellen, figuren) over de markt voor adaptieve beveiliging.

https://www.marketresearchfuture.com/reports/cognitive-operation-market-28697

Regionaal inzicht

Op de markt voor Cognitive Operations neemt Noord-Amerika een dominante positie in vanwege de geavanceerde technologische infrastructuur en de hoge adoptiegraad van AI en automatiseringstechnologieën. Grote bedrijven in de regio, zoals IBM en Microsoft, investeren zwaar in cognitieve oplossingen en stimuleren innovatie en ontwikkeling. De aanwezigheid van een gevestigde IT- en telecomsector, samen met de toegenomen nadruk op digitale transformatie in verschillende sectoren, stimuleert de groei van de markt verder. Daarnaast zet de druk van de regelgeving in sectoren als de financiële sector en de gezondheidszorg organisaties in Noord-Amerika aan om cognitieve activiteiten te implementeren voor een betere compliance en risicobeheersing.

De regio Azië-Pacific daarentegen is in opkomst als een belangrijk groeigebied voor cognitieve activiteiten, aangewakkerd door snelle digitale transformatie-initiatieven en toenemende investeringen in AI-technologieën. Landen als China, India en Japan laten een aanzienlijke groei zien in de toepassing van cognitieve processen in verschillende sectoren, waaronder productie, detailhandel en gezondheidszorg. Het groeiende IT-landschap in de regio en een groeiend aantal startups gericht op AI en machine learning dragen bij aan deze groei. Bovendien stimuleren overheidsinitiatieven gericht op het stimuleren van innovatie en de toepassing van technologie de vraag naar cognitieve oplossingen, waardoor de regio Azië-Pacific een belangrijke speler wordt op de wereldmarkt.

Conclusie

De markt voor Cognitive Operations is klaar voor een significante groei omdat organisaties steeds meer de waarde inzien van het integreren van AI en automatisering in hun IT-processen. Nu de complexiteit van digitale infrastructuren toeneemt, bieden cognitieve operaties oplossingen die de efficiëntie verhogen, de operationele kosten verlagen en de besluitvorming verbeteren door middel van realtime inzichten. Grote spelers in de markt innoveren voortdurend, breiden hun aanbod uit en vormen strategische partnerschappen, wat duidt op een dynamisch landschap dat goed is uitgerust om te voldoen aan de veranderende bedrijfsbehoeften.

Naarmate industrieën over de hele wereld digitale transformatie omarmen, zal de vraag naar cognitieve activiteiten waarschijnlijk toenemen. Sectoren zoals gezondheidszorg, financiën en productie zijn bijzonder goed gepositioneerd om te profiteren van deze technologieën, waarbij AI-gedreven inzichten worden gebruikt om prestaties te optimaliseren en klantervaringen te verbeteren. Met sterke groeivooruitzichten is de markt voor cognitieve activiteiten een cruciaal onderdeel van het bredere IT-landschap, dat de toekomst van operationele uitmuntendheid en innovatie aanstuurt.

Verken MRFR’s gerelateerde lopende dekking in het ICT-domein:

Kennis Process Outsourcing Markt

https://www.marketresearchfuture.com/reports/knowledge-process-outsourcing-market-22570

Kennelbeheer softwaremarkt

https://www.marketresearchfuture.com/reports/kennel-management-software-market-22569

Markt voor geïntegreerde leveringsnetwerken

https://www.marketresearchfuture.com/reports/integrated-delivery-network-market-22568

IMSI-vangst markt

https://www.marketresearchfuture.com/reports/imsi-catcher-market-22566

Menselijke Internet Of Things Hiot Markt

https://www.marketresearchfuture.com/reports/human-internet-of-things-hiot-market-22565

Golfsimulator markt

https://www.marketresearchfuture.com/reports/golf-simulator-market-22564

Generatieve AI in de vastgoedmarkt

https://www.marketresearchfuture.com/reports/generative-ai-in-real-estate-market-22562

Markt voor gamestoelen

https://www.marketresearchfuture.com/reports/gaming-chair-market-22561

Femtocell-markt

https://www.marketresearchfuture.com/reports/femtocell-market-22558

Markt voor muziekproductiesoftware

https://www.marketresearchfuture.com/reports/music-production-software-market-22532

Over Market Research Future:

Bij Market Research Future (MRFR) stellen we onze klanten in staat om de complexiteit van verschillende industrieën te ontrafelen via onze Cooked Research Report (CRR), Half-Cooked Research Reports (HCRR), Raw Research Reports (3R), Continuous-Feed Research (CFR) en Market Research & Consulting Services.

Het team van MRFR heeft als hoogste doel het leveren van marktonderzoek en inlichtingendiensten van optimale kwaliteit aan onze klanten. Onze marktonderzoeken naar producten, diensten, technologieën, toepassingen, eindgebruikers en marktspelers voor wereldwijde, regionale en landelijke marktsegmenten stellen onze klanten in staat om meer te zien, meer te weten en meer te doen, wat helpt om al hun belangrijkste vragen te beantwoorden.

Daarnaast lanceren we“Wantstats”, het belangrijkste portaal voor marktgegevens in uitgebreide grafieken en statistieken, met prognoses en regionale en segmentanalyses. Blijf op de hoogte en maak datagestuurde beslissingen met Wantstats.

Contacteer ons: Market Research Future (onderdeel van Wantstats Research and Media Private Limited) 99 Hudson Street, 5Th Floor New York, NY 10013 Verenigde Staten van Amerika 1 628 258 0071 (VS) 44 2035 002 764 (VK) E-mail: [email protected] Website: https://www.marketresearchfuture.com

Contactgegevens:

Contact Us:
Market Research Future (Part of Wantstats Research and Media Private Limited)
99 Hudson Street, 5Th Floor
New York, NY 10013
United States of America
+1 628 258 0071 (US)
+44 2035 002 764 (UK)
Email: [email protected]
Website: https://www.marketresearchfuture.com
Keywords:  Cognitive Operation Market,Global Cognitive Operation Market,Cognitive Operation Market Size,Cognitive Operation Market Share,Cognitive Operation Market Growth