header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


Waardeketenanalyse van de polybutyleensuccinaatmarkt, investeringskansen tot 2032

Oct 22, 2024 8:00 PM ET

Overzicht van de markt voor polybutyleensuccinaat

De omvang van de markt voor polybutyleensuccinaat werd in 2022 geschat op 587,31 (miljard USD). De polybutyleensuccinaatindustrie zal naar verwachting groeien van 632,59 (miljard USD) in 2023 tot 1.234,0 (miljard USD) in 2032. Verwacht wordt dat de CAGR (groeipercentage) van de polybutyleensuccinaatmarkt tijdens de prognoseperiode (2023 – 2032) ongeveer 7,71% zal bedragen.

Polybutyleensuccinaat (PBS) is een biologisch afbreekbaar polymeer dat de aandacht heeft getrokken vanwege zijn veelzijdigheid en milieuvriendelijke aard. Nu industrieën steeds meer op zoek zijn naar duurzame alternatieven voor conventionele kunststoffen, wordt PBS een populaire keuze. De biologische afbreekbaarheid, in combinatie met gunstige mechanische eigenschappen, heeft geleid tot de toepassing ervan in verschillende sectoren, zoals verpakking, landbouw en biomedische toepassingen. Dit artikel gaat in op de huidige staat van de PBS-markt, factoren die de groei stimuleren, uitdagingen en toekomstige trends.

Polybutyleensuccinaat (PBS) is een semikristallijn thermoplastisch polyester dat gemaakt wordt door barnsteenzuur te polymeriseren met 1,4-butaandiol. Het is biologisch afbreekbaar onder industriële composteeromstandigheden, waardoor het een aantrekkelijke optie is voor bedrijven die hun ecologische voetafdruk willen verkleinen. PBS staat bekend om zijn flexibiliteit, hittebestendigheid en verwerkingseigenschappen, waardoor het kan worden gebruikt in toepassingen die vergelijkbaar zijn met conventionele kunststoffen zoals polyethyleen (PE) en polypropyleen (PP).

De PBS-markt heeft de afgelopen jaren een aanzienlijke groei doorgemaakt, gedreven door een toenemend bewustzijn van milieuduurzaamheid en overheidsvoorschriften die biologisch afbreekbare materialen verkiezen boven traditionele kunststoffen op basis van aardolie. Vanaf 2024 zal de markt naar verwachting blijven groeien, gesteund door de vooruitgang in productieprocessen en de beschikbaarheid van biogebaseerd barnsteenzuur, een belangrijke grondstof voor de productie van PBS.

Ontvang de gratis PDF-brochure @

h ttps:// www.marketresearchfuture.com/sample_request/22717

Belangrijkste drijfveren voor de markt

  1. Milieuvoorschriften en -beleid: Regeringen over de hele wereld implementeren strengere regels om plastic afval te verminderen en het gebruik van biologisch afbreekbare materialen aan te moedigen. Dit is een belangrijke drijfveer voor de PBS-markt, omdat industrieën op zoek gaan naar alternatieven die voldoen aan de nieuwe normen. De richtlijnen van de Europese Unie over plastic voor eenmalig gebruik hebben fabrikanten bijvoorbeeld gestimuleerd om materialen zoals PBS te gebruiken voor verpakkingen en wegwerpartikelen. Deze regelgeving, in combinatie met de toegenomen duurzaamheidsinitiatieven van bedrijven, helpt PBS een sterkere positie op de markt te verwerven.

  2. Groeiende vraag in de verpakkingsindustrie: De verpakkingsindustrie is een van de grootste verbruikers van PBS en gebruikt het voor toepassingen als voedselverpakking, composteerbare zakken en wegwerpservies. De compatibiliteit met verschillende verwerkingstechnieken zoals spuitgieten, extrusie en blazen maakt PBS geschikt voor een breed scala aan verpakkingsoplossingen. Bovendien vragen consumenten steeds meer om duurzame verpakkingen, wat grote merken ertoe heeft aangezet om biologisch afbreekbare alternatieven te gebruiken, wat de vraag naar PBS verder heeft gestimuleerd.

  3. Vooruitgang in biogebaseerde productie: Een van de kritieke factoren die de kosten en beschikbaarheid van PBS beïnvloeden, is de productie van biogebaseerd barnsteenzuur. Recente ontwikkelingen in de fermentatietechnologie hebben de grootschalige productie van biogebaseerd barnsteenzuur tegen concurrerende prijzen mogelijk gemaakt. Deze verschuiving van grondstoffen op basis van aardolie naar grondstoffen op biobasis heeft de productie van PBS duurzamer gemaakt, wat de interesse heeft gewekt van bedrijven die zich richten op groene materialen. De verminderde afhankelijkheid van fossiele brandstoffen en de mogelijkheid om PBS te produceren met behulp van hernieuwbare grondstoffen hebben de aantrekkingskracht op de markt vergroot.

Uitdagingen in de PBS-markt

  1. Hoge productiekosten: Ondanks de voordelen is PBS nog steeds duurder om te produceren in vergelijking met conventionele kunststoffen. De kosten van grondstoffen, met name biogebaseerd barnsteenzuur en 1,4-butaandiol, kunnen fluctueren, wat de totale productiekosten beïnvloedt. Bovendien vereist het polymerisatieproces specifieke omstandigheden die de productiekosten verhogen. Dit prijsverschil tussen PBS en traditionele kunststoffen blijft een barrière voor de wijdverspreide toepassing ervan, vooral in prijsgevoelige markten.

  2. Beperkte industriële composteringsinfrastructuur: Hoewel PBS biologisch afbreekbaar is, vereist het specifieke omstandigheden voor een goede afbraak, die typisch te vinden zijn in industriële composteringsinstallaties. De infrastructuur voor dergelijke faciliteiten is echter in veel regio’s beperkt, wat de mogelijkheden van consumenten beperkt om zich op een milieuvriendelijke manier van PBS-gebaseerde producten te ontdoen. Het ontbreken van een robuust composteringsnetwerk maakt het een uitdaging voor PBS om haar belofte van een duurzaam alternatief waar te maken, vooral in regio’s waar conventionele afvalverwerkingssystemen domineren.

  3. Concurrentie van andere biologisch afbreekbare polymeren: De PBS-markt ondervindt concurrentie van andere biologisch afbreekbare polymeren zoals polymelkzuur (PLA), polyhydroxyalkanoaten (PHA) en zetmeelmengsels. Elk van deze materialen heeft zijn eigen voordelen op het gebied van kosten, beschikbaarheid en verwerkingseigenschappen. PLA heeft bijvoorbeeld een aanzienlijk marktaandeel verworven door zijn lagere kosten en brede beschikbaarheid, waardoor het de voorkeur geniet voor veel biologisch afbreekbare toepassingen. De concurrentie van deze materialen zet PBS-producenten onder druk om hun product te differentiëren en unieke waardeproposities aan te bieden om relevant te blijven voor de markt.

Dit rapport kopen @

https://www.marketresearchfuture.com/checkout?currency=one_user-USD & report_id=22717

Toekomstige trends en kansen

  1. Uitbreiding van toepassingen in de landbouw: De landbouwsector biedt veelbelovende mogelijkheden voor PBS. Het wordt steeds meer gebruikt voor producten zoals mulchfolies, die bodemerosie helpen verminderen en de opbrengst van gewassen verbeteren. Omdat PBS onder de juiste omstandigheden op natuurlijke wijze in de bodem wordt afgebroken, hoeven gebruikte mulchfolies niet meer te worden verzameld en weggegooid, waardoor het een aantrekkelijke keuze is voor duurzame landbouw. De vraag naar biologisch afbreekbare landbouwproducten zal waarschijnlijk groeien naarmate boeren en overheden milieuvriendelijke praktijken prioriteit geven.

  2. Onderzoek en ontwikkeling in polymeermengsels: Om de kostenbarrières te overwinnen en de prestatiekenmerken te verbeteren, onderzoeken onderzoekers mengsels van PBS met andere biologisch afbreekbare polymeren. Deze mengsels zijn bedoeld om de mechanische eigenschappen van PBS te verbeteren en tegelijkertijd de kosten te verlagen, waardoor het geschikt wordt voor meer veeleisende toepassingen. De ontwikkeling van composieten en mengsels op basis van PBS zou het gebruik ervan kunnen uitbreiden in sectoren zoals de auto-industrie, consumptiegoederen en elektronica, wat de marktgroei verder zou stimuleren.

  3. Focus op initiatieven voor circulaire economie: Nu het concept van een circulaire economie aan kracht wint, gaan meer bedrijven strategieën invoeren om afval te verminderen en meer materialen te recyclen. PBS past goed in dit verhaal, omdat het door compostering kan worden afgebroken tot organische componenten. Meer investeringen in afvalbeheerinfrastructuur, samen met publiek-private partnerschappen, kunnen een meer ondersteunende omgeving creëren voor het gebruik van PBS en andere biologisch afbreekbare materialen.

Blader door diepgaand marktonderzoeksrapport:

h ttps:// www.marketresearchfuture.com/reports/polybutylene-succinate-market-22717

Belangrijkste spelers

Arkema

Toray Industries, Inc.

Mitsubishi Chemical Corporation

BASF

Eastman Chemisch Bedrijf

BioAmber Inc.

Itaconix

Teijin Limited

Huafeng Groep

Novomer

Evonik Industries AG

PTT Chemical Naamloze Vennootschap

Doosan Corporation

Zhejiang Hualun Groep

Nippon Shokubai Co., Ltd.

Gerelateerde rapporten

Siliciumnitride markt

Markt voor drukinkten

Markt voor slimme kassen

Markt voor opzwellende coatings

Markt voor Wegmarkeringsmaterialen

Over Market Research Future:

Bij Market Research Future (MRFR) stellen we onze klanten in staat om de complexiteit van verschillende industrieën te ontrafelen door middel van onze Cooked Research Report (CRR), Half-Cooked Research Reports (HCRR), & Consulting Services. Het team van MRFR heeft als hoogste doel marktonderzoek en inlichtingendiensten van optimale kwaliteit te leveren aan onze klanten.

Market Research Future (onderdeel van Wantstats Research and Media Private Limited), 99 Hudson Street, 5Th Floor, New York, New York 10013 Verenigde Staten van Amerika 1 628 258 0071 Email: [email protected]


Keywords:  Polybutylene Succinate Market Size,Polybutylene Succinate Market Share,Polybutylene Succinate Market trends,Polybutylene Succinate Market Growth