header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


Mobile Game Engine-markt ter waarde van USD 12,3 miljard, groeit met een CAGR van 6,85% tegen 2032 – Rapport van Market Research Future (MRFR)

Oct 23, 2024 8:00 AM ET
Marktoverzicht

De markt voor mobiele game-engines is de afgelopen jaren exponentieel gegroeid, aangewakkerd door de groeiende vraag naar mobiele games, de technologische vooruitgang en de wereldwijde toename van smartphones. Een mobile game engine is een softwareframework dat door ontwikkelaars wordt gebruikt om mobiele games te maken, ontwerpen en implementeren op verschillende platforms. Deze engines bieden kant-en-klare functies, zoals rendering, physics, input handling en scripting, die het ontwikkelingsproces van games drastisch vereenvoudigen. Door de groeiende concurrentie in de mobiele game-industrie vertrouwen ontwikkelaars steeds meer op krachtige game engines om meeslepende games van hoge kwaliteit te maken en tegelijkertijd de time-to-market te verkorten.

De wereldwijde markt voor mobiele games heeft een hoge vlucht genomen als gevolg van verschillende factoren, waaronder de wijdverspreide beschikbaarheid van betaalbare smartphones, de toegenomen internetpenetratie en de opkomst van free-to-play gamemodellen met in-game aankopen. Volgens rapporten uit de sector is mobiele gaming nu goed voor meer dan de helft van de wereldwijde gamingmarkt en overtreft het zowel pc- als consolegaming. Deze snelle groei heeft de vraag naar geavanceerde game-engines aangewakkerd die de ontwikkeling van complexe games kunnen ondersteunen en tegelijkertijd platformonafhankelijke mogelijkheden bieden. De Mobile Game Engine Market Industrie zal naar verwachting groeien van 6,78 (USD miljard) in 2023 tot 12,3 (USD miljard) in 2032. De CAGR (groeipercentage) van de Mobile Game Engine-markt zal naar verwachting rond de 6,85% liggen tijdens de prognoseperiode (2024 – 2032).

Gratis sample aanvragen van dit strategisch rapport – https://www.marketresearchfuture.com/sample_request/33503

Belangrijkste marktsegmenten

De markt voor mobiele game engines kan worden gesegmenteerd op basis van type engine, type game en regio.

Op motortype

2D-game-engines worden gebruikt voor het maken van tweedimensionale games met eenvoudige graphics en eenvoudigere gameplaymechanieken. Deze engines zijn populair onder indie-ontwikkelaars vanwege het gebruiksgemak en de lagere eisen die aan de middelen worden gesteld.

3D-gameengines ondersteunen complexere spelomgevingen en bieden functies zoals 3D-rendering, animaties en realistischere physics, waardoor ze ideaal zijn voor het maken van meeslepende en grafisch rijke games.

Op gametype

Casual games: Dit segment heeft een aanzienlijk aandeel in de markt voor mobiele games, met eenvoudige mechanieken en korte speelsessies. Casual games zijn populair vanwege hun toegankelijkheid en aantrekkingskracht op een breed publiek.

Mid-Core en Hardcore games: Deze games zijn gericht op een meer toegewijd publiek met complexe spelmechanismen, waarvoor krachtige game-engines nodig zijn met geavanceerde functies voor rendering, physics en AI.

AR/VR-spellen: De opkomst van augmented reality (AR) en virtual reality (VR) in mobiele games heeft nieuwe wegen geopend voor gameontwikkelaars. Er is steeds meer vraag naar game engines met AR/VR-ondersteuning naarmate deze meeslepende ervaringen aan populariteit winnen.

Per regio

De markt voor mobiele game engines kan regionaal worden geanalyseerd in Noord-Amerika, Europa, Azië-Pacific, Latijns-Amerika en het Midden-Oosten & Afrika. Elke regio heeft verschillende groeipatronen die worden beïnvloed door lokale gamegewoonten, gemeenschappen van ontwikkelaars en technologische vooruitgang.

Koop nu een premium onderzoeksrapport voor uitgebreide marktinzichten – https://www.marketresearchfuture.com/checkout?currency=one_user-USD & report_id=33503

Laatste nieuws over de industrie

In het afgelopen jaar heeft de markt voor mobiele game engines verschillende opwindende ontwikkelingen doorgemaakt:

Unity Technologies, een van de toonaangevende leveranciers van mobiele game-engines, kondigde belangrijke updates van zijn platform aan, gericht op het verbeteren van de prestaties, het bieden van meer flexibiliteit voor ontwikkelaars en het uitbreiden van de ondersteuning voor augmented en virtual reality-toepassingen.

Epic Games, de maker van Unreal Engine, is ook blijven innoveren op het gebied van mobiele games en heeft Unreal Engine 5 uitgebracht, met geavanceerde functies zoals Nanite, een gevirtualiseerd geometriesysteem, en Lumen, een globaal verlichtingssysteem. Dankzij deze verbeteringen kunnen ontwikkelaars nog meeslependere en visueel verbluffende games maken op mobiele platforms.

Als antwoord op de groeiende vraag naar cross-platform gaming hebben zowel Unity als Unreal Engine hun compatibiliteit met verschillende besturingssystemen verbeterd, waardoor ontwikkelaars games kunnen maken die naadloos kunnen schakelen tussen mobiele, pc- en consoleplatformen.

Godot Engine, een open-source platform, heeft veel aandacht gekregen vanwege het lichtgewicht ontwerp en de flexibiliteit, wat indie-ontwikkelaars en kleine studio’s aanspreekt. De groeiende community en frequente updates hebben het een levensvatbaar alternatief gemaakt voor mainstream game engines voor mobiele ontwikkeling.

De opkomst van cloudgames heeft aanbieders van game-engines ertoe aangezet om zich te richten op het optimaliseren van hun engines voor cloudgebaseerde gameontwikkeling en streamingdiensten, waardoor de innovatie op de markt verder wordt gestimuleerd.

Belangrijkste bedrijven

  • Microsoft
  • Amazon Web Services
  • Construct
  • Buildbox
  • Eenheidstechnologieën
  • Defold
  • Apple
  • Google
  • Cocos
  • Crytek
  • AppGameKit
  • Epische Spellen
  • RPG Maker
  • Godot-engine
  • GameSalad
Markt Drivers

Verschillende factoren stimuleren de groei van de markt voor mobiele game engines:

Toenemende populariteit van mobiel gamen: Het groeiende aantal smartphonegebruikers wereldwijd, in combinatie met de opkomst van mobiel gamen, is de belangrijkste drijfveer voor de markt voor mobiele game engines. Omdat de mobiele game-industrie blijft groeien, hebben ontwikkelaars krachtige tools nodig om te voldoen aan de toenemende vraag naar games van hoge kwaliteit.

Technologische vooruitgang: Voortdurende vooruitgang in mobiele hardware, zoals krachtigere processors, GPU’s en hogere schermresoluties, hebben de grenzen van de ontwikkeling van mobiele games verlegd. Game-engines evolueren om voordeel te halen uit deze hardwareverbeteringen, waardoor complexere en grafisch intensievere games op mobiele platforms mogelijk worden.

Platformonafhankelijke gameontwikkeling: De mogelijkheid om games te maken die op meerdere platforms kunnen worden gespeeld, wordt steeds belangrijker. Mobiele game-engines zoals Unity en Unreal Engine bieden ondersteuning voor meerdere platforms, waardoor ontwikkelaars een breder publiek kunnen bereiken door hun games op verschillende apparaten te implementeren, waaronder mobiel, pc en consoles.

Integratie van AR en VR: De integratie van AR en VR in mobiele games creëert nieuwe mogelijkheden voor gameontwikkelaars. Game-engines die AR/VR-ontwikkeling ondersteunen, worden essentiële tools voor het creëren van meeslepende game-ervaringen die de grenzen tussen de echte en virtuele wereld doen vervagen.

Meer investeringen in indiegames: De opkomst van de ontwikkeling van indiegames heeft geleid tot een vraag naar toegankelijke, flexibele game engines voor kleinere teams en lagere budgetten. Open-source engines zoals Godot en Cocos2d-x worden steeds populairder onder indie-ontwikkelaars, waardoor ze innovatieve mobiele games kunnen maken zonder de financiële beperkingen van grotere studio’s.

Blader door het diepgaande marktonderzoeksrapport over Mobile Game Engine Market https://www.marketresearchfuture.com/reports/mobile-game-engine-market-33503

Regionaal inzicht

Noord-Amerika : Noord-Amerika heeft een aanzienlijk aandeel in de markt voor mobiele game engines, gedreven door een volwassen game-industrie, hoge smartphone-penetratie en de aanwezigheid van toonaangevende game-ontwikkelingsstudio’s. De VS en Canada leveren de grootste bijdrage, met een sterke vraag naar zowel casual als hardcore mobiele games. De VS en Canada leveren de grootste bijdrage, met een sterke vraag naar zowel casual als hardcore mobiele games.

Europa: Europa is een andere belangrijke markt voor mobiele game engines, met landen als het Verenigd Koninkrijk, Duitsland en Frankrijk als hubs voor gameontwikkeling. In de regio groeit de belangstelling voor AR/VR-games, wat de vraag naar geavanceerde game engines stimuleert.

Azië-Stille Oceaan: De regio Azië-Stille Oceaan kent de snelste groei in de markt voor mobiele game engines, dankzij het snelle gebruik van smartphones, de toenemende internetpenetratie en een grote gamingpopulatie. China, Japan en Zuid-Korea zijn leidende markten in deze regio, met een sterke focus op mobiel gamen.

Latijns-Amerika en het Midden-Oosten & Afrika : Deze regio’s ontwikkelen zich geleidelijk tot lucratieve markten voor de ontwikkeling van mobiele games, dankzij de toenemende betaalbaarheid van smartphones en de groeiende toegang tot internet. Het groeipotentieel in deze regio’s is enorm, wat aanbieders van game engines kansen biedt om hun aanwezigheid uit te breiden.

Conclusie

De markt voor mobiele game engines is klaar voor een aanzienlijke groei, gedreven door de stijgende populariteit van mobiel gamen, technologische vooruitgang en de vraag naar cross-platform ontwikkeling. Belangrijke spelers zoals Unity, Unreal Engine en Godot nemen het voortouw en innoveren voortdurend om aan de veranderende behoeften van gameontwikkelaars te voldoen. Omdat de industrie blijft groeien, zullen game-engines die flexibiliteit, prestaties en schaalbaarheid bieden cruciaal zijn voor ontwikkelaars die boeiende en meeslepende mobiele games willen maken. De toekomst van de markt voor mobiele game engines ziet er rooskleurig uit, met toenemende investeringen in AR/VR en de ontwikkeling van indiegames die nieuwe groeikansen bieden.

Verken MRFR’s gerelateerde lopende dekking in het ICT-domein:

Vsat Maritieme Antenne Markt –
https://www.marketresearchfuture.com/reports/vsat-maritime-antenna-market-32117

Kunstmatige intelligentie voor IT-platforms –
https://www.marketresearchfuture.com/reports/artificial-intelligence-for-it-operations-platform-market-31918

Automotive-beeldsensor markt –
https://www.marketresearchfuture.com/reports/automotive-image-sensor-market-31921

Platform voor inbraakbeveiliging – markt –
https://www.marketresearchfuture.com/reports/breach-protection-platform-market-31932

Chromebook-markt –
https://www.marketresearchfuture.com/reports/chromebook-market-31935

Generatieve AI in de muziekmarkt –
https://www.marketresearchfuture.com/reports/generative-ai-in-music-market-31943

Markt voor hostcomputers –
https://www.marketresearchfuture.com/reports/host-computers-market-31945

Api-beveiligingsmarkt voor toepassingsprogramma’s –
https://www.marketresearchfuture.com/reports/application-programming-interface-api-security-market-31786

Markt voor aanbieders van audioconferenties –
https://www.marketresearchfuture.com/reports/audio-conferencing-providers-market-31801

Draadloze markt voor activabeheer –
https://www.marketresearchfuture.com/reports/wedding-photography-market-32129

Over Market Research Future:

Bij Market Research Future (MRFR) stellen we onze klanten in staat om de complexiteit van verschillende industrieën te ontrafelen via onze Cooked Research Report (CRR), Half-Cooked Research Reports (HCRR), Raw Research Reports (3R), Continuous-Feed Research (CFR) en Market Research & Consulting Services.

Het team van MRFR heeft als hoogste doel het leveren van marktonderzoek en inlichtingendiensten van optimale kwaliteit aan onze klanten. Onze marktonderzoeken naar producten, diensten, technologieën, toepassingen, eindgebruikers en marktspelers voor wereldwijde, regionale en landelijke marktsegmenten stellen onze klanten in staat om meer te zien, meer te weten en meer te doen, wat helpt om al hun belangrijkste vragen te beantwoorden.

Daarnaast lanceren we“Wantstats”, het belangrijkste portaal voor marktgegevens in uitgebreide grafieken en statistieken, met prognoses en regionale en segmentanalyses. Blijf op de hoogte en maak datagestuurde beslissingen met Wantstats.

Neem contact met ons op: Market Research Future (onderdeel van Wantstats Research and Media Private Limited) 99 Hudson Street, 5Th Floor New York, NY 10013 Verenigde Staten van Amerika 1 628 258 0071 (VS) 44 2035 002 764 (VK) E-mail: [email protected] Website: https://www.marketresearchfuture.com


Keywords:  Mobile Game Engine Market,Mobile Game Engine Market size,Mobile Game Engine Market share,Mobile Game Engine Market growth,Mobile Game Engine Market trend,Mobile Game Engine Market forecast