header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


Hoe krijg je een goede persoonlijke lening met stijgende rentetarieven?

Oct 3, 2022 1:45 AM ET

De rente stijgt, wat slecht nieuws kan betekenen voor iedereen met een persoonlijke lening. Er zijn echter verschillende dingen die je kunt doen om toch de beste rente te krijgen.

Ken je kredietscore

Je kredietscore is een belangrijke factor bij het bepalen van je rente. Als u goed krediet hebt, krijgt u waarschijnlijk lagere rentetarieven aangeboden dan iemand met een lagere score, wat u duizenden kan besparen op uw personal loan origination fee en APR. Elk kredietrapportagebureau verstrekt jaarlijks één gratis kredietrapport, maar u kunt uw “zachte” gegevens zonder boete dagelijks opvragen bij sites als Mint of CreditKarma.

Krijg een persoonlijke lening met een lage afsluitprovisie

Eén van de beste manieren om uw rentebetalingen te verlagen is een persoonlijke lening met een lage afsluitprovisie. Dit betekent dat de bank geen kosten vooraf hoeft te betalen om uw lening goedgekeurd te krijgen. U zult waarschijnlijk ook een lagere rente aangeboden krijgen, dus het is belangrijk om al uw opties te vergelijken voordat u een beslissing neemt.

Winkel rond voor de beste rente

Wanneer u uw opties hebt beperkt, is rondkijken voor de beste rente essentieel. Verschillende banken bieden verschillende tarieven voor persoonlijke leningen, dus het vergelijken van appels met appels is essentieel voordat je beslist.

Vraag om lagere tarieven voordat je afsluit

Eén manier om lagere tarieven op je persoonlijke lening te krijgen, is er om te vragen voordat je afsluit. Je onderhandelt met de bank en krijgt misschien niet het best mogelijke tarief. Toch is het het proberen waard als u geïnteresseerd bent in het krijgen van een lagere rente op uw lening of concurrerende aanbiedingen beschikbaar zijn.

Maak betalingen op tijd

Een van de makkelijkste manieren om uw rentebetalingen te verlagen is gewoon om op tijd betalingen te doen. Als u uw lening en schulden op tijd betaalt, betaalt u geen rente en boetes zoals kosten voor te late betaling bovenop het oorspronkelijke geleende bedrag.

Solideer schulden in één persoonlijke lening

Als u meerdere schulden heeft die te maken hebben met stijgende rentetarieven, overweeg dan om ze te consolideren in een persoonlijke lening. Dit zal uw rente omlaag brengen en het gemakkelijker maken om de hele schuld in één keer af te betalen.

Overweeg het gebruik van een schuldbeheersplan

Overweeg het gebruik van een schuldbeheersplan als u het zich niet kunt veroorloven om elke maand grote betalingen op uw persoonlijke lening te doen. Met een dergelijk plan kunt u gedurende een bepaalde periode kleinere, beter beheersbare betalingen doen om uw totale rente te verlagen.

Bijdragen aan een beleggingsrekening

Als u het zich kunt veroorloven om een groter deel van uw maandelijkse inkomen weg te zetten, kan dat helpen om uw rente op een persoonlijke lening te verlagen. Veel pensioen- of beleggingsrekeningen bieden tijdelijke hardheidsleningen die worden omgezet in traditionele leningen tegen een lagere rente. Hoe meer je beschikbaar hebt op een beleggings- of pensioenrekening, hoe meer je kunt lenen als zich een noodsituatie voordoet.

De bottom line

Als je merkt dat de rente van je persoonlijke lening begint te stijgen, kun je een paar dingen doen om de kosten van lenen te verlagen. Consolidatie van uw schulden in een persoonlijke lening kan uw rente omlaag brengen, terwijl een schuldbeheersplan of bijdragen aan een beleggingsrekening ook kunnen helpen de kosten van het lenen te verlagen.

 
 
 
 
 
 

Contactgegevens:

Name: Michael Bertini
Email: press@credello.com
Job Title: Consultant

Tags:   United States, Wire