header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


Is de levensverzekeringsindustrie recessiebestendig?

Oct 3, 2022 6:05 AM ET

Het is niet ongewoon dat de gemiddelde Amerikaan verwacht minstens één recessie in zijn leven mee te maken. Of u nu van plan bent voor de ergste scenario’s terwijl het leven goed is of u zit in de knel en scrambling om oplossingen te vinden die kunnen werken op de korte en lange termijn, iets om te overwegen is levensverzekering. Als u op zoek bent naar een recessiebestendige investering die de stabiliteit biedt waarnaar u verlangt, kan de levensverzekeringsindustrie van essentieel belang zijn.

Inzicht in de levensverzekeringsindustrie

Levensverzekeringen werken net als alle andere verzekeringen in die zin dat u een premie betaalt om een polis in stand te houden totdat u overlijdt of de polis vervalt. Aan het eind van de dag, levensverzekering is een bedrijf. Daarom is het begrijpelijk dat de vraag rijst of levensverzekeringen recessiebestendig zijn.

Waarom de verzekeringsbranche grotendeels recessiebestendig is

Geen enkele branche is 100% recessiebestendig, maar sommige zullen minder negatieve gevolgen ondervinden dan andere. Daarbinnen werken levensverzekeraars ook aan het aanpassen van hun bedrijfsmodellen om te blijven bloeien, ongeacht de economische omstandigheden. We hebben een aantal kenmerken van de levensverzekeringsindustrie op een rijtje gezet die bijdragen aan een zekere mate van stabiliteit, ook al is die niet perfect.

Vastgezette tarieven en uitkeringen

Als je eenmaal een levensverzekering hebt afgesloten, zit je goed vast. In tegenstelling tot andere investeringen waarvan de uitkeringen aanzienlijk variëren, zijn de uitkeringen van levensverzekeringen vaststaand. Zowel termijn- als levensverzekeringen bieden het voordeel van vaste premiebetalingen voor een vaste uitkering bij overlijden, zolang de polis loopt. Dat betekent dat u zich geen zorgen hoeft te maken over zeer variabele betalingen, maar in plaats daarvan kunt vertrouwen op de stabiliteit van vooraf bepaalde betalingen om de polis in stand te houden. Om de beste optie voor u te vinden, kan het de moeite waard zijn om de beste term levensverzekering of hele levensverzekering op te zoeken om door uw opties te ziften.

Continued Insurance Demands

Mensen zullen altijd verzekeringen nodig hebben, en dat blijft gelden voor levensverzekeringen. Terwijl andere sectoren een daling van de vraag kunnen zien tijdens of in de aanloop naar een recessie, ervaart de levensverzekering meestal het tegenovergestelde. Dit komt omdat mensen in tijden van onzekerheid hunkeren naar stabiliteit. Als de dreiging van een dalende economie toeneemt, is het een gegeven dat sommigen zichzelf en hun gezin op succes willen voorbereiden nu ze nog de kans hebben. Hoewel een levensverzekering vaak wordt gekocht bij positieve veranderingen in het leven, zoals een nieuwe baan of een nieuw familielid, kan ook het omgekeerde het geval zijn.

Een bloeiende industrie

Een andere reden om te geloven dat levensverzekeringen een recessiebestendige industrie zijn, is het feit dat de levensverzekeringsindustrie door alle economische verschuivingen heen blijft bloeien. Dat komt vooral omdat verzekeringen over de hele linie nodig zijn, ongeacht wat er met de economie gebeurt. Terwijl andere bedrijfstakken veel ontslagen kunnen zien en worstelen om de winst op peil te houden, zal de bedrijfstak de gevolgen licht voelen. Hoewel de vraag in onzekere tijden kan variëren, zal het klantenbestand voor levensverzekeringen gewoon verschuiven om aan de huidige behoeften te voldoen.

The Bottom Line

Helaas betekent een recessie dat niemand “veilig” is. Maar dat betekent niet dat alle bedrijven en industrieën even hard worden getroffen. Economische onzekerheid treft juist op verschillende manieren en in verschillende mate. Gelukkig is levensverzekering een van de meer stabiele sectoren als het gaat om een recessie. Dat is vooral te danken aan het feit dat de vraag er bijna altijd zal zijn, en de sector is gebaseerd op vaste polissen en voorwaarden.

Contactgegevens:

Name: Michael Bertini
Email: [email protected]
Job Title: Consultant

Tags:   United States, Wire