header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


Waarom je je studieleningen niet altijd onmiddellijk moet afbetalen

Oct 5, 2022 1:04 AM ET

De meeste mensen die afstuderen aan een hogeschool of universiteit met een studieleningschuld zullen hun leningen zo snel mogelijk willen afbetalen. Er zijn echter enkele kritieke factoren die u moet overwegen voordat u deze beslissing voor uzelf neemt. Het kan een rimpeleffect hebben dat zaken als het krijgen van een personal loan pre-approval of een concurrerende hypotheekrente moeilijk maakt.

De momenten waarop het een goed idee is om je studieleningschuld

De voordelen van het laag houden van je studieleningschuld kunnen aanzienlijk zijn. Bijvoorbeeld, het kan uw credit score verbeteren door het toevoegen aan uw mix van krediet, waardoor het gemakkelijker wordt om een hypotheek of persoonlijke lening te krijgen in de toekomst.

Het kan ook betekenen dat je meer geld hebt om te investeren en om te buigen naar pensioensparen of een huis te kopen. Federale studieleningen hebben vaak een lage rente, dus ze zo lang mogelijk houden kan zinvol zijn terwijl je eerst andere hoogrentende schulden afbetaalt.

Er is ook de overweging of je misschien je studieleningschuld kwijtgescholden krijgt. In 2022 kondigde president Biden aan dat de regering in bepaalde gevallen zou beginnen met het aanbieden van kwijtschelding voor studentenleningen. Als je studieleningschuld minder dan $ 10.000 is (of $ 20.000 als je een Pell Grant hebt ontvangen), kan je leenschuld helemaal worden kwijtgescholden, zodat je het geld dat voor die betalingen is begroot, naar iets anders kunt overhevelen.

Finally, als je moeite hebt om maandelijkse betalingen op je studieleningen te doen, kan het langzaam afbetalen ervan helpen om het bedrag aan rente dat je elke maand betaalt, te verminderen.

Situaties waarin het een beter idee is om je studieleningen snel af te betalen

Er zijn een paar redenen waarom het zinvol kan zijn om je studieleningen zo snel mogelijk af te betalen. Ten eerste heb je misschien een lage rente gekregen toen je het geld leende. Als je te lang wacht om je lening af te betalen, zal de rente die je betaalt snel oplopen, wat mogelijk resulteert in een hogere totale rekening dan wanneer je je schuld eerder had afbetaald.

Een andere reden om je studielening zo snel mogelijk af te betalen is als je wilt consolideren of herfinancieren. Als je rente hoog en variabel is, kan het zinvoller zijn om je leningen in één keer af te betalen in plaats van mettertijd kleinere bedragen op te nemen en telkens hogere rentelasten te krijgen.

Stel dat je studieleningen particulier gefinancierd zijn en geen federale studiefinanciering. In dat geval is de kans klein dat je schuld wordt kwijtgescholden, dus als je wacht op kwijtschelding, is het waarschijnlijk beter om nu te werken aan het afbetalen van je schuld en niet te wachten op federale interventie.

Het is belangrijk om beide opties zorgvuldig af te wegen voordat je een beslissing neemt – door dit te doen kun je ervoor zorgen dat je het meeste uit je geld haalt en je financiële doelen bereikt.

De bottom line

Het kan verleidelijk zijn om je studieleningen zo snel mogelijk af te betalen, maar dat kan je op de lange termijn meer kosten. Overweeg beide opties zorgvuldig voordat u beslissingen neemt die u kunnen helpen het meeste uit uw geld te halen en uw financiële doelen te bereiken.

Contactgegevens:

Name: Michael Bertini
Email: [email protected]
Job Title: Consultant

Tags:   United States, Wire