header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


Wat is een universele levensverzekering en hoe werkt het?

Oct 5, 2022 1:19 AM ET

Levensverzekeringen zijn er in vele soorten en maten. Van tijdelijke polissen die dekking bieden voor een bepaalde tijd tot permanente polissen die een vast bedrag aan dekking bieden voor het leven, de juiste optie voor u zal afhangen van uw behoeften. Onder elk van deze paraplu’s wordt verder onderscheid gemaakt. Een voorbeeld hiervan is de universele of permanente levensverzekering, die beide onder de categorie levensverzekeringen vallen. Als u zich afvraagt wat een universele levensverzekering is en hoe deze in uw wereld past, lees dan verder!

Definitie van universele levensverzekeringen

Universele levensverzekering is een soort levensverzekering waarbij iemand zijn levensverzekering kan aanhouden vanaf het moment dat hij de polis afsluit tot het moment van overlijden, ongeacht wanneer. Deze universele polissen verschillen van een termijnpolis die een klant slechts voor een bepaalde tijd zou dekken, zoals tien of twintig jaar. Voor wie op zoek is naar een vaste, langdurige dekking, kan een universele levensverzekering een goede optie zijn.

Hoe werkt een universele levensverzekering?

Terwijl levensverzekeringen kunnen variëren op basis van uitkeringen op microniveau, werken ze over het algemeen allemaal hetzelfde. U sluit een polis af en betaalt een bepaald premiebedrag om die polis in stand te houden. In het geval van uw overlijden, mits de polis nog steeds in goede staat is, zullen uw toegewezen begunstigden in staat zijn om de fondsen van uw polis te gebruiken om financiële behoeften aan te pakken.

Het belangrijkste verschil om te onthouden in universele levensverzekeringen is de flexibiliteit die zij bieden, die zowel positief als negatief kan zijn. Hoewel u betalingen kunt aanpassen of contante waardecomponenten kunt gebruiken als dat nodig is, hebben deze allemaal invloed op hoeveel begunstigden uiteindelijk zullen ontvangen. Dus in plaats van een vast uitkeringsbedrag, kan de uitkering die uw begunstigden ontvangen sterk afhangen.

Voordelen van een universele levensverzekering

Universele levensverzekeringen bieden een aantal voordelen voor klanten die een polis hebben. Van de flexibiliteit die u nodig hebt tot opties voor contante waarde, hier zijn de voordelen om in gedachten te houden.

Aanpasbare premiebedragen

Voor degenen die een polis nodig hebben die hun hele leven met hen meegaat, kan een universele levensverzekering de flexibiliteit bieden die u elders niet vindt. Met een universele levensverzekering kunnen polishouders hun maandelijkse premies aanpassen in tijden van nood. Dus, als u het moeilijk hebt tijdens de vakantie of om een andere reden, kunt u misschien onderhandelen over uw universele levensverzekering tot u in een betere positie bent en de normale betalingen of iets duurdere betalingen hervatten.

Cash Value

Naast de gemoedsrust die gepaard gaat met een polis die nooit vervalt, is een ander voordeel de financiële of fiscale voordelen. Dat komt omdat hele polissen, in het algemeen, een contante waarde component groeien in de tijd. Als u uw polis aanhoudt, stijgt de contante waarde, ook wel eigen vermogen genoemd, met rente. Die contante waarde kan worden geleend in tijden van nood, gebruikt om de polis zelf te dekken, of herbelegd in andere financiële behoeften.

The Bottom Line

Een universele levensverzekering kan een geweldige financiële beslissing zijn voor degenen die op zoek zijn naar een robuuste levensverzekeringsoptie. Zowel aanpasbaar en flexibel, dit type levensverzekering biedt veel voordelen met weinig nadelen. Als u op zoek bent naar een type hele verzekering die werkt met uw steeds veranderende behoeften, kan een universele levensverzekering de perfecte oplossing zijn.

Contactgegevens:

Name: Michael Bertini
Email: [email protected]
Job Title: Consultant

Tags:   United States, Wire