header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


Tips om geld te besparen

Oct 7, 2022 3:02 AM ET

We hebben vaak gehoord over het belang van sparen, maar het is niet altijd even gemakkelijk. Met een spaargewoonte kunt u over gezonde financiën beschikken en voorbereid zijn op een onverwachte gebeurtenis, een grote uitgave plannen of uw doelen gemakkelijker bereiken. Ook al lijkt het in het begin een uitdaging, het op de juiste manier doen. Hier zijn enkele tips over hoe je gemakkelijk en duurzaam geld kunt besparen.

Stel een budget vast op basis van je bestedingsgewoonten

De eerste stap is om te weten wat je inkomsten zijn en wat je uitgaven zijn. De grootste uitdaging hier is misschien wel om een gedetailleerde rekening te hebben van al uw uitgaande geldstromen. Daartoe raden wij u aan de volgende oefening te doen: schrijf gedurende een maand alles op wat u uitgeeft, contant, met een kaart of elektronisch. Noteer ook het concept van de uitgave en wijs er zo mogelijk een categorie aan toe. Bijvoorbeeld: huur, vervoer, diensten, fooien en zelfs aanbiedingen en promoties. Zodra u deze oefening hebt uitgevoerd, stelt u prioriteiten aan elk van uw uitgaven volgens uw interesses en gewoonten.

Nu u dit cijfer kent, vergelijkt u het met uw inkomen en stelt u een realistisch budget op voor elk van uw uitgavencategorieën op basis van de prioriteiten die u eerder hebt bepaald. Een van deze categorieën moet “sparen” zijn, zodat het een belangrijk onderdeel wordt van uw maandelijkse uitgaven. Als uit deze oefening blijkt dat uw uitgaven hoger zijn dan uw inkomsten, gefeliciteerd! U bent in de beste tijd om uw financiën op orde te krijgen en binnen uw mogelijkheden te leven. Is dat niet het geval, dan heb je een gezond financieel gedrag en wordt het veel gemakkelijker om duurzaam te sparen.

Voorzichtig met mierenuitgaven

Hoewel het lijkt alsof het de grote uitgaven zijn (vakanties, auto’s, apparaten) die onze financiën uit balans brengen, zul je misschien verbaasd zijn over het jaarlijkse bedrag aan mierenuitgaven (kleine, maar constante uitgaven). Als je de koffie die je elke dag koopt, het eten dat je meerdere keren per week in restaurants en cafetaria’s betaalt en de lekkernijen die je eet bij elkaar optelt, zul je zien dat het jaarlijkse bedrag heel relevant wordt. U kunt op dit soort uitgaven bezuinigen door veel van deze dingen thuis voor te bereiden en specifiek te plannen wat u uitgeeft aan zaken als entertainment en eten. Zo kun je je beter aan je budget houden.

Controleer impulsaankopen

De eenvoud van elektronisch winkelen werkt impulsaankopen in de hand. Wacht 24 uur voordat u een online aankoop doet en bedenk of het iets is wat u echt nodig hebt of slechts een voorbijgaande rage. Als u al besloten hebt om een aankoop te doen, is het belangrijk om de prijzen in verschillende etablissementen te vergelijken en na te gaan of en wanneer de handelaar een of andere korting aanbiedt. Er zijn enkele klantenkaarten die speciale promoties en kortingen aanbieden bij hun deelnemende winkels. Als u lid bent van dit soort beloningsprogramma’s krijgt u toegang tot speciale kortingen, waardoor u zich aan uw budget kunt houden.

Eén zo’n programma is het loyaliteitsprogramma PAYBACK, een digitale portemonnee waarmee u bij elke aankoop punten verdient, ongeacht de betaalmethode die u gebruikt of het winkelkanaal waaraan u de voorkeur geeft. Dit programma heeft meer dan 100 deelnemende handelaren, die exclusieve promoties kunnen aanbieden aan leden van het programma. Bovendien heeft u met de PAYBACK App realtime toegang tot uw punten, online aankopen en relevante programma-informatie.

Geld besparen op dagelijkse uitgaven lijkt misschien een bijna onmogelijke uitdaging, maar het kan een veel eenvoudigere taak zijn als we duidelijk zijn over onze uitgavenpatronen en optimaal gebruik maken van de aanbiedingen en promoties die programma’s zoals de PAYBACK portemonnee bieden. Bovendien kunt u met spaargeld financiële zekerheid hebben in geval van onvoorziene gebeurtenissen of als u een waardevol goed of dienst wilt aanschaffen. Door deze tips herhaaldelijk te volgen, worden deze gewoonten een deel van je leven.

Contactgegevens:

Name: Michael Bertini
Email: Michael.bertini@iquanti.com
Job Title: Consultant