header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


LGBTQ-werknemer spant onwettige rechtszaak aan tegen federaal agentschap

Oct 10, 2022 7:51 AM ET

MIAMI, 7 oktober 2022 – JD Howlette Law heeft onlangs aangekondigd dat het een federale burgerrechten rechtszaak heeft aangespannen in het Southern District van Florida namens Immigration Services Officer Charlie Batista, waarin wordt beweerd dat managers en supervisors van de U.S. Citizenship and Immigration Services (USCIS) Miami Field Office onwettig gericht waren tegen Officer Batista met kwaadaardige daden van intimidatie, discriminatie en vergelding op basis van zijn seksuele geaardheid, geslachtsidentiteit en handicap. Volgens de gewijzigde klacht, heeft verweerders onwettig gedrag op de werkplek agent Batista onderworpen aan een vijandige en giftige werkomgeving die hij meer dan een jaar moest verdragen ondanks zijn verschillende verzoeken om hulp. De vijandige werkomgeving heeft de fysieke en mentale gezondheid van agent Batista aanzienlijk aangetast, wat resulteerde in meerdere ziekenhuisopnames, frequente medische behandelingen en regelmatige therapiesessies om de hoge niveaus van stress, angst en trauma op de werkplek te verwerken.

Officier Batista identificeert zich op de werkplek openlijk als een lid van de lesbische, homoseksuele, biseksuele, transgender, queer of questioning, plus gemeenschap (“LGBTQ”), en hij leeft met een chronische angststoornis. De gewijzigde klacht stelt dat agent Batista door leidinggevenden en collega’s als een “modelwerknemer” wordt beschouwd sinds hij in 2008 bij het USCIS in dienst trad, hetgeen wordt onderstreept door zijn talrijke professionele onderscheidingen, waaronder prestatiegerelateerde prijzen, uitstekende of uitmuntende beoordelingen van zijn prestaties en talloze scores van positieve beoordelingen van klanten en hun vertegenwoordigers.

Afficier Batista’s problemen op de werkplek begonnen kort nadat hij was aangesteld bij het Office of Adjudications Section van het USCIS Miami Field Office. Volgens de gewijzigde klacht hebben verweerders in de afdeling Adjudications Officer Batista opzettelijk en kwaadwillig het doelwit gemaakt van intimidatie, pesterijen, vernedering, discriminatie en vergelding, die – ten minste gedeeltelijk – waren ingegeven door diens seksuele geaardheid, genderidentiteit en/of handicap. Het gedrag van verweerders bestond onder meer uit: (a) het dwingen van agent Batista om protocollen met betrekking tot de nationale veiligheid te schenden; (b) het onderwerpen van agent Batista aan voortdurende daden van spot, intimidatie en pesterijen op grond van zijn handicap; (c) het opzettelijk weigeren van verzoeken van agent Batista om aanvullende opleiding; (d) het met kwade bedoelingen vertragen van de carrièreladder van agent Batista. bevordering; (e) het in scène zetten van een veiligheidsovertreding om de prestatiebeoordelingen van agent Batista te ondermijnen; (f) het vervalsen van rapporten dat agent Batista zich tijdens immigratiegesprekken onprofessioneel gedroeg; (g) het lastigvallen van agent Batista met voortdurende rapporten over tekortkomingen in zijn werkproduct; (h) het negeren van het verzoek van agent Batista om hulpmiddelen op de werkplek in verband met zijn voornemen om van geslacht te veranderen; en (i) het weigeren van verzoeken van agent Batista om redelijke aanpassingen op grond van zijn handicap.

De gewijzigde klacht beweert dat de onwettige handelingen van gedaagden op de werkplek verschillende federale en staatswetten inzake burgerrechten hebben geschonden, waaronder Titel VII van de Civil Rights Act van 1964, de Americans with Disabilities Act van 1990, de Family and Medical Leave Act van 1993, de Rehabilitation Act van 1973 en de Florida Civil Rights Act van 1992.

Contactgegevens:

Name: Jordan Howlette
Email: [email protected]
Job Title: Managing Attorney at JD Howlette Law