header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


Silver Law Group en Weinberg, Wheeler, Hudgins, Gunn & Dial winnen $1.060.000 Arbitrageprijs voor Edelmetaalslachtoffer

Oct 10, 2022 7:56 AM ET

Silver Law Group en Weinberg, Wheeler, Hudgins, Gunn & Dial (Weinberg Wheeler) wonnen onlangs een arbitraal vonnis namens een investeerder die aanzienlijke verliezen leed door te investeren in edelmetalen die waren aangekocht via Safeguard Metals. Na een hoorzitting die een week duurde, kreeg de cliënt meer dan $1.060.000 toegewezen, met een rente van meer dan $100.000 per jaar. Dit vertegenwoordigt een aanzienlijk herstel van vrijwel alle verliezen van de investeerder.

Een kopie van de uitspraak kan worden bekeken hier – C.W. v. Safeguard Metals and Santulan Award. Onder andere vond de arbiter dat verweerder Safeguard en Santulan alter ego’s zijn en de uitspraak is hoofdelijk tussen hen. Als eigenaar van Safeguard Metal’s stelde de arbiter vast dat “Santulan het bedrijfsplan van Safeguard ontwikkelde en uitvoerde”, dat volgens de eiser leek op een ketelhuisoperatie.

Safeguard Metals is een in Californië gevestigd bedrijf dat edelmetalen verkoopt aan beleggers, vaak met de bewering dat het gaat om “zeldzame” of numismatische munten, als vermeende pensioenbeleggingen. De website van Safeguard prijst de investeringen aan als een manier om “zich in te dekken tegen ongecontroleerde overheidsuitgaven en het duizelingwekkend drukken van geld door de Federal Reserve”. Safeguard is ook aangeklaagd door de United States Commodities Futures Trading Commission (de “CFTC”), de United States Securities and Exchange Commission (de “SEC”), en 27 staatstoezichthouders op effecten. Net als Silver Law Group en Weinberg Wheeler beschuldigen deze toezichthouders onder meer van:

  • Safeguard “handelde als beleggingsadviseurs en overtuigde beleggers om hun bestaande effecten te verkopen, de opbrengsten over te dragen naar self-directed Individual Retirement Accounts (“SDIRAs”), en de opbrengsten te beleggen in gouden en zilveren munten door valse en misleidende verklaringen af te leggen …”.”
  • Safeguard “richtte zich op beleggers die op of bijna met pensioen waren …”
  • “Safeguard verkreeg ongeveer $67 miljoen uit de verkoop van munten aan meer dan 450 oudere, particuliere beleggers ….”

Silver Law Group en Weinberg Wheeler’s cliënt werd aangemoedigd om te investeren voor zijn pensioen, maar leed in plaats daarvan aanzienlijke verliezen, voornamelijk als gevolg van complexe en verborgen vergoedingen, commissies, en / of geheime opslagen. Als gevolg daarvan werd het pensioen van de belegger volledig overhoop gehaald.

Silver Law Group en Weinberg Wheeler blijven onderzoek doen naar mogelijke claims namens vele andere beleggers tegen Safeguard Metals. Onze advocaten vertegenwoordigen ook beleggers in verschillende andere edelmetaalfraudezaken, waaronder veel zaken waarbij bedrijven betrokken zijn die niet correct geregistreerd zijn bij de CFTC of die leveraged trading programma’s aanbieden met niet bekendgemaakte vergoedingen die vaak leiden tot een ramp voor de kleine belegger.

Precious Metal Fraud Attorneys

Onze advocaten vertegenwoordigen beleggers die beweren dat edelmetaalverkopers hen verzekerden dat deze beleggingen veilig waren en dat de agenten professionals waren die in het belang van de klanten zouden handelen. De beweringen van de eisers omvatten vorderingen wegens schendingen van de Commodity Exchange Act, fraude en nalatige onjuiste voorstelling van zaken. Onder andere beweren de beleggers dat Safeguard Metals de waarde van de munten op het moment van aankoop, de ervaring (of het gebrek daaraan) van de agenten, en het verzuim om materiële feiten, waaronder de in rekening gebrachte vergoedingen en commissies, verkeerd heeft voorgesteld.

Onze advocaten hebben aanzienlijke ervaring met het terugvorderen van geld van beleggers als gevolg van wangedrag door edelmetaalbedrijven zoals Safeguard Metals. Als u verliezen hebt geleden en een vertrouwelijk gesprek wilt met een advocaat voor beleggingsfraude met passie en ervaring in het verdedigen van benadeelde beleggers, bel dan Silver Law Group gratis op (800) 975-4345 of stuur een e-mail [email protected].

 
 
 
 
 
 

Contactgegevens:

Name: Scott Silver
Email:[email protected]
Job Title: Silver Law Group's Managing Partner