header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


Edge Computing-markt zal naar verwachting 168,59 miljard dollar groeien met een CAGR van 24,51 AGR tegen 2030 – Rapport van Market Research Future (MRFR).

Oct 11, 2022 6:36 AM ET

De edge computing-markt heeft de afgelopen jaren een uitstekende groei doorgemaakt. Het toenemende gebruik van IoT-apparaten is de belangrijkste motor achter de marktgroei, waardoor bedrijven exponentieel kunnen groeien. Bedrijven zijn in toenemende mate afhankelijk van opslagoplossingen en gecentraliseerde cloud computing met behulp van IoT-actuatoren, sensoren en andere apparaten.

Market Research Future (MRFR) stelt dat de wereldwijde markt voor edge computing tegen 2030 naar verwachting 168,59 miljard dollar zal bedragen, met een groei van 24,51% in de beoordelingsperiode (2020-2030). De toenemende behoefte aan verwerking met lage latentie en het exponentieel toenemende netwerkverkeer en datavolumes stimuleren het marktaandeel van edge computing.

De vele voordelen van IoT en het toenemende gebruik van verbonden technologieën en slimme apparaten genereren echter ook uitgebreide big data. Hierdoor kijken bedrijven uit naar edge computing-oplossingen zoals hypergelokaliseerde datacenters, apparaten en edge nodes. De groeiende vraag naar real-time, geautomatiseerde besluitvormingsoplossingen stelt de markt in staat om aanzienlijke tractie te verwerven.

Report Scope:

 

Parameter

Details

Winstverwachting in 2030

USD 168.59 miljard dollar

Groeipercentage:

CAGR van 24.51rom 2022 tot 2030

Studieperiode:

2022 -2030

Report Coverage:

Omzetprognose, concurrentielandschap, groeifactoren en trends

 

Vraag een monster van dit onderzoeksrapport aan @

https://www.marketresearchfuture.com/sample_request/3239

Segmenten

De edge computing marktprognose is gesegmenteerd in component, technologie, toepassing, inzet, verticaal en regio’s. Het componentensegment is onderverdeeld in software, hardware en oplossingen. Hiervan neemt het hardwaresegment het grootste marktaandeel voor zijn rekening.

Het technologiesegment is onderverdeeld in mobile edge computing en fog computing. Hiervan heeft het segment mobile edge computing het grootste marktaandeel. Het inzetsegment is onderverdeeld in cloud en on-premise. Het cloudsegment is goed voor het grootste marktaandeel.

Het toepassingssegment is onderverdeeld in locatiediensten, omgevingsmonitoring, augmented reality, data caching, IoT, analytics en andere. Onder deze is het IoT-segment goed voor het grootste marktaandeel. Het verticale segment is onderverdeeld in onderwijs, detailhandel, horeca, overheid, halfgeleider, IT en telecommunicatie, energie & nutsbedrijven, transport, productie, gezondheidszorg en andere. Het energie & nutssegment heeft het grootste marktaandeel.

Bekijk het volledige rapport: https://www.marketresearchfuture.com/reports/edge-computing-market-3239

Geografische analyse

Noord-Amerika leidt de wereldwijde markt voor edge computing. Het grootste marktaandeel wordt toegeschreven aan de toenemende toepassing van edge computing door ondernemingen om schaalbaarheid en een lagere latentie te verkrijgen. Daarnaast stimuleren stijgende toepassingen van IoT- en 5G-technologieën als gevolg van de toegenomen toepassing van industrie 4.0 in de productiesector de marktgroei.

De sterke aanwezigheid van belangrijke technologie-enablers en datacenters, naast de implementatie van effectieve gegevensverwerking op het edge netwerk, verhoogt het marktaandeel van edge computing in de regio. De VS is de grootste edge computing-markt in Noord-Amerika, aangevoerd door de toenemende adoptie van edge computing-oplossingen in het onderwijs, de gezondheidszorg, de auto-industrie en de bewakingssector.

Europa is de op een na grootste markt voor edge computing. De toenemende toepassing van edge computing-oplossingen in Zweden, Italië, Spanje, Frankrijk, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk draagt bij aan de groei van de markt in deze regio. Bovendien beïnvloeden technologische vooruitgang en gevestigde infrastructuren in de regio de marktgroei. De toenemende marktpenetratie, ondersteund door overheidsprogramma’s, stimuleert de omvang van de markt en moedigt vooruitgang in IoT- en cloudtechnologieën aan.

De edge computing-markt in Azië-Pacific is in opkomst als de snelst groeiende ruimte. De groei van de regionale markt wordt toegeschreven aan de uitgebreide inzet van edge computing-technologieën en geavanceerde computeroplossingen. Ook groeit de edge computing-markt in India als gevolg van de inspanningen van de regering om het Digital India Program te bevorderen, met als doel het land om te vormen tot een digitaal geautoriseerde samenleving.

Kortingen bekijken: https://www.marketresearchfuture.com/check-discount/3239

Competitieve analyse

De markt voor edge computing lijkt zeer concurrerend en gefragmenteerd, door de aanwezigheid van veel volwassen spelers die een aanzienlijk marktaandeel hebben. Deze spelers proberen een groter marktaandeel te verwerven door overnames, strategische partnerschappen, uitbreidingen, product/technologie lanceringen en samenwerkingsverbanden.

Er worden zware O&O-investeringen gedaan om geheel andere technologieën te ontwikkelen dan hun concurrenten. Technologie-enablers ontwikkelen Streaming Data Platforms (SDP’s) en referentiearchitectuur die zijn ontworpen om edge computing in productieomgevingen te verbeteren om organisaties te helpen gegevens op te slaan en te verwerken die worden gegenereerd door edge-apparaten met de toevoeging van real-time analytics.

Op 14 september 2022 kondigden IBM en Bharti Airtel (India) bijvoorbeeld hun partnerschap aan om Airtels edge computing-platform in te zetten waarmee grote ondernemingen in de productie- en auto-industrie innovatieve oplossingen kunnen versnellen. Het Airtel-IBM-platform zal naar verwachting de kwaliteitscontrole verbeteren en ervoor zorgen dat hun gegevens aan de rand beschermd blijven. Maruti Suzuki, een toonaangevende fabrikant van personenauto’s in India, is van plan het edge platform te gebruiken om de nauwkeurigheid en efficiëntie voor kwaliteitsinspecties op de fabrieksvloer te verhogen.

De spelers die de edge computing-markt leiden zijn Advanced Micro Devices Inc, Yokogawa Electric Corporation, ABB Ltd., Rittal GmbH & Co. KG, ZenLayer Inc., The Hewlett Packard Enterprise Company, Fujitsu Ltd., Siemens AG, Integrated Device Technology Inc., EdgeConnex Inc., eInfochips, Huawei Technologies Co. Ltd., ADLINK Technology Inc., IBM Corporation, Alphabet Inc., Schneider Electric SE, SAP SE, Microsoft Corporation, Intel Corporation en Amazon Inc.

Related Reports:

  1. https://icrowdnewswire.com/2022/09/22/it-infrastructure-services-market-is-expected-to-reach-usd-145-3-billion-at-a-cagr-of-11-20-cagr-by-2030-report-by-market-research-future-mrfr/
  2.  

Contactgegevens:

Contact

Market Research Future (Part of Wantstats Research and Media Private Limited)

99 Hudson Street, 5Th Floor

New York, NY 10013

United States of America

1 628 258 0071 (US)

44 2035 002 764 (UK)

Email: [email protected]

Website: https://www.marketresearchfuture.com
Tags:   United States, Wire