header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


Verwacht wordt dat de omvang van de markt voor siliciumwafers tegen 2030 15,24 miljard dollar zal bedragen, met een groeipercentage van 4,1%.

Oct 11, 2022 3:09 AM ET

De wereldwijde Silicon Wafer Market groeit snel, voornamelijk door de snelgroeiende eindgebruikindustrieën, waaronder zonnecellen, mobiele telefoons, elektronica en draadloze communicatieapparatuur. Met het grote verbruik van siliciumwafers in consumentenelektronica, smartphones, militaire wapens en apparaten die worden gebruikt in telecom & autosystemen, zal de markt naar verwachting enorme kansen bieden.

In dit verband stelt Market Research Future (MRFR) dat de markt voor siliciumwafers tegen 2030 een waarde van 15,24 miljard dollar zal bereiken, met een groei van 4,1 AGR tijdens de evaluatieperiode (2022-2030). Bijkomende factoren die de marktgroei onderbouwen zijn de enorme vooruitgang in de elektronica-industrie en de siliciumwafertechnologie wereldwijd. Verbeteringen in 4G- en 5G-netwerken en de wereldeconomie hebben de marktwaarde beïnvloed.

Verder stimuleert de toenemende verkoop van zonnepanelen en zonnecellen de omvang van de siliciumwafermarkt, aangevoerd door de groeiende vraag naar zonne-energie. Omgekeerd zijn de hoge productiekosten van siliciumwafers een belangrijke factor die de marktgroei belemmert. Niettemin zouden de snel groeiende markten voor halfgeleiders en sensoren de marktgroei tijdens de prognoseperiode ondersteunen.

Get a Free Sample Copy @ https://www.marketresearchfuture.com/sample_request/2052

Industry Trends

Vandaag de dag worden geavanceerde sensoren gebruikt in IoT-toepassingen op basis van MEMS (micro-elektromechanische systemen) en geproduceerd op silicium wafers, met behulp van methoden die zijn ontwikkeld voor het maken van halfgeleider IC’s. Ook deze MEMS-sensoren maken gebruik van microscopische mechanische structuren om beweging, geluid, druk, licht en zelfs soorten gas te detecteren. De stijgende verkoop van consumentenelektronica door het toenemende gebruik ervan zijn belangrijke drijvende krachten achter de marktgroei.

Siliciumwafers worden ook gebruikt bij de productie van nanomaterialen en microscopische computersystemen. De groeiende trend van geminiaturiseerde elektronicaproducten en draagbare apparaten creëert verschillende kansen voor marktspelers. De snelgroeiende mobiele telefoonindustrie en de proliferatie van draadloze communicatieapparaten stimuleren de marktinkomsten.

Daarnaast creëert het toenemende gebruik van verschillende elektronische apparaten zoals smartphones, computers, een aantal militaire wapens en andere verbonden apparaten aanzienlijke marktkansen. De groeiende toepassing van halfgeleiderapparaten in de automobielsector, de gezondheidszorg, de ruimtevaart, defensie en consumentenelektronica stimuleert de marktomvang. De toenemende toepassingen van siliciumwafers in stemidentificatie, machinevisie en videobewakingssystemen beïnvloeden de marktwaarde.

De ontluikende markten voor halfgeleiders en sensoren stimuleren de marktaandelen. Ook het toenemende gebruik van alomtegenwoordige technologieën zoals AI en ML zal de marktgroei in de komende jaren ondersteunen. Verder zijn de stijgende behoefte aan beter presterende IC’s en de groeiende vraag naar quantumcomputers & chips belangrijke trends die het groeiende marktlandschap bepalen.

Report Scope:

Report Attribute/Metric

Details

Marktgrootte in 2030

USD 15.24 miljard dollar

Groei:

CAGR van 4.1van 2022 tot 2030

Forecast Period

2022-2030

Report Coverage

Revenue Forecast, Concurrentielandschap, groeifactoren en trends

Silicon Wafer Market Segments

Het rapport is onderverdeeld in type, diameter, toepassing en regio. Het type segment is onderverdeeld in gepolijste wafers, epitaxiale wafers, SOI wafers, diffuse wafers, en andere. Het diameter segment is onderverdeeld in 100 nm tot 150 nm, 200 nm, 300 nm, en 450 nm en meer.

Het toepassingssegment is onderverdeeld in RF elektronica, MEMs, automobiel, consumentenelektronica, fotonica, en andere. Het regionale segment is onderverdeeld in Noord-Amerika, Europa, Azië-Pacific, het Midden-Oosten & Afrika, en andere.

Get Complete Report Details@ https://www.marketresearchfuture.com/reports/silicon-wafers-market-2052

Silicon Wafer Market Regional Analysis

De regio Azië-Pacific domineert de wereldwijde markt voor siliciumwafers. APAC trekt al lang buitenlandse investeerders aan met zijn grondstoffenvoordeel en de beschikbaarheid van kostenconcurrerende arbeidskrachten. Ook het grote aantal halfgeleider- en SiC-fabrikanten in de regio stimuleren de marktomvang. Siliciumfabrikanten in de regio werken aan het bevorderen van de productie en het veiligstellen van investeringen.

Siliciumwaferfabrikanten in Azië hebben doorgaans een kleinere ecologische voetafdruk door de ruime beschikbaarheid van hernieuwbare energiebronnen voor de productie en de verminderde logistiekgerelateerde uitstoot. Bovendien beïnvloeden de groeiende vraag naar technologisch geavanceerde gadgets zoals computers, laptops & tablets en het stijgende aantal smartphonegebruikers het marktaandeel van de regio. Landen als Japan, Zuid-Korea, China en India zijn verantwoordelijk voor de leidende markten voor siliciumwafers in de regio.

Competitief landschap

Er is veel concurrentie en de wereldwijde markt voor siliciumwafers lijkt gefragmenteerd door de aanwezigheid van veel gevestigde spelers. Er is een stijgende vraag naar nieuwe producten die de toonaangevende chipmakers van siliciumcarbide (SiC) helpen de productie van siliciumwafers te versnellen en de & vermogensefficiëntie van chips te verhogen. Fabrikanten van siliciumwafers streven ernaar hun koolstofvoetafdruk te verminderen en bouwen een inkoopstrategie uit om grondstoffen zoals polysilicium uit de VS en Duitsland te betrekken.

Ze versnellen hun productie om meer siliciumproducten op de markt te brengen om de industrie te ondersteunen bij haar schaalvergroting en hun ambities om snel te groeien waar te maken. Industriële spelers werken aan een verdubbeling van de productie per wafer om aan de groeiende wereldwijde vraag naar hoogwaardige elektrische auto’s te voldoen. Ze maken gebruik van strategische benaderingen, zoals overname, partnerschap, samenwerking, uitbreiding en de lancering van producten/technologieën, om een concurrentievoordeel te behalen en in de voorhoede van de markt te blijven.

Op 16 augustus 2022 kondigde , Meyer Burger bijvoorbeeld aan een bindende overeenkomst te hebben getekend met Norwegian Crystals om de levering van siliciumwafers voor zijn celproductie in Duitsland veilig te stellen. De bedrijven hebben gesproken over mogelijkheden om de waferleveringen in de komende jaren uit te breiden. De groeiplannen van Meyer Burger omvatten het zo strategisch mogelijk onafhankelijk maken van zijn celproductie.

Check Discount@ https://www.marketresearchfuture.com/check-discount/2052

Spelers die de markt voor siliciumwafers leiden zijn Shin Etsu (JP), Siltronic (DE), Sumco (JP), MEMC (US), SAS (TW), LG Siltron (KR), Okmetic (FI), SST (CN), Shenhe FTS (CN), JRH (CN), GRITEK (CN), CL (CN), Wafer Works (TW), Simgui (CN) en Zhonghuan Huanou (CN).

Related Reports:

Audio Amplifier Market Research Report: By Channel Type, Application, Class, End Users – Forecast till 2027

VRF Systems Market Research Report: By, Compressor Units, System Type, Capacity, Application – Forecast till 2030

Over Market Research Future:

Market Research Future (MRFR) is een wereldwijd marktonderzoeksbureau dat trots is op zijn diensten en een volledige en nauwkeurige analyse biedt met betrekking tot diverse markten en consumenten wereldwijd. Market Research Future heeft de voorname doelstelling om de optimale kwaliteit onderzoek en granulaire onderzoek aan te bieden aan klanten. Onze marktonderzoeken naar producten, diensten, technologieën, toepassingen, eindgebruikers en marktspelers voor wereldwijde, regionale en landelijke marktsegmenten, stellen onze klanten in staat om meer te zien, meer te weten en meer te doen, wat helpt bij het beantwoorden van uw belangrijkste vragen.

Volg ons: LinkedIn | Twitter

Contactgegevens:

Market Research Future
99 Hudson Street,5Th Floor
New York, New York 10013
United States of America
Sales: 1 628 258 0071(US)
44 2035 002 764(UK)
Email: [email protected]

Tags:   United States, Wire