header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


Grote consumptiegoederenbedrijven signaleren gedeelde vraag naar 800.000 ton chemisch gerecycleerde materialen

Oct 12, 2022 8:37 AM ET
Parijs, 12 oktober 2022 – Twaalf bedrijven die lid zijn van The Consumer Goods Forum’s (CGF) Coalition of Action on Plastic Waste hebben vandaag een brief gepubliceerd gericht aan leveranciers, regelgevers en investeerders waarin zij hun vraag kenbaar maken om chemisch gerecycled materiaal in te kopen dat is geproduceerd in overeenstemming met hun milieuzorg. Een breder onderzoek onder bedrijven die lid zijn van de coalitie geeft aan dat er tegen 2030 een vraag is naar 800.000 ton chemisch gerecycled materiaal per jaar, naast hun behoefte aan mechanisch gerecycled materiaal.
 
In april 2022 publiceerden de leden van de coalitie een visie- en beginselennota, getiteld “Chemical Recycling in a Circular Economy for Plastics”, waarin de ontwikkeling wordt aangemoedigd van nieuwe technologieën voor kunststofrecycling die voldoen aan zes belangrijke beginselen voor een geloofwaardige, veilige en milieuvriendelijke ontwikkeling. Tegelijkertijd hebben de leden van de Coalitie een onafhankelijke levenscyclusanalyse (LCA) gepubliceerd, waaruit blijkt dat de systeememissies in bepaalde regio’s en onder bepaalde omstandigheden ongeveer 40% lager zouden zijn als er op grote schaal chemische recycling beschikbaar zou zijn om moeilijk te recyclen kunststoffen te verwerken, in plaats van deze kunststoffen naar afvalverbrandingsinstallaties te sturen. De coalitie erkent dat, hoewel chemische recyclingtechnologie geen wondermiddel is, het een belangrijke technologie zal zijn die een vitaal doel kan dienen voor de recycling van onvermijdelijk kunststofafval dat niet anderszins mechanisch kan worden gerecycleerd.
 
De coalitie heeft een enquête gehouden onder de aangesloten bedrijven, waaruit bleek dat er tegen 2030 vraag is naar ten minste 800.000 ton chemisch gerecycleerde materialen per jaar. Door hun belangstelling voor deze materialen kenbaar te maken, geven bedrijven een sterk signaal af aan regelgevers en investeerders over de behoefte aan schaalvergroting van de infrastructuur voor chemische recycling van kunststoffen, met inachtneming van de noodzakelijke milieuwaarborgen die in het Visie- en Beginselendocument van de Coalitie zijn vastgelegd. De vraag naar chemisch gerecycled materiaal doet niets af aan de noodzaak om de schaalvergroting van de mechanische recyclinginfrastructuur voort te zetten. Het is vooral gericht op de vraag waaraan momenteel niet op schaal kan worden voldaan met mechanisch gerecyclede materialen (bv. toepassingen voor flexibele verpakkingen die in contact komen met levensmiddelen).
 
De leden van de coalitie die deze brief ondertekenen zijn onder meer: Amcor, Barilla, Colgate-Palmolive, Danone, Ferrero, Haleon, Henkel, Mars, Incorporated, McCain Foods, Mondelēz International, PepsiCo, Unilever.
 
 
– ENDS –
 
 
Over de actiecoalitie van het Consumer Goods Forum tegen plastic afval
 
De Consumer Goods Forum (“CGF”) Coalition of Action on Plastic Waste is in 2020 opgericht met als doel een meer circulaire aanpak te ontwikkelen voor de ontwikkeling en verwerking van plastic verpakkingen in de consumptiegoederenindustrie. De ontwikkeling van de Coalitie bouwt voort op de bekrachtiging door het CGF in 2018 van de New Plastics Economy van de Ellen MacArthur Foundation. Als een door CEO’s geleide groep van 42 toegewijde en innovatieve retailers en fabrikanten, wordt de visie van de Coalitie om de vooruitgang naar de Nieuwe Kunststofeconomie te versnellen belichaamd door de centrale doelstellingen voor leden om te werken aan de uitvoering van impactvolle maatregelen door samenwerking met meerdere belanghebbenden die zullen helpen om circulariteit de norm te maken in de industrie. Ga voor meer informatie over het werk van het CGF om plastic afval te verminderen naar www.tcgfplasticwaste.com.
 

Contactgegevens:

Name: Louise Chester
Email: [email protected]
Job Title: Manager, Communications

Ignacio Gavilan
Director, Environmental Sustainability
[email protected]
Tags:   United States, Wire