header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


De National Advertising Division vindt bepaalde claims van WhatsApp Express onderbouwd; WhatsApp gaat in beroep tegen de aanbeveling van de NAD om niet-ondersteunde claims te staken of aan te passen.

Oct 13, 2022 4:19 AM ET

National Advertising Division vindt bepaalde claims van WhatsApp Express gegrond; WhatsApp gaat in beroep tegen aanbeveling NAD om niet-ondersteunde claims te staken of aan te passen

 

New York, NY – 12 oktober 2022 CTIA vertegenwoordigt de Amerikaanse draadloze communicatie-industrie, met inbegrip van carriers en fabrikanten van apparatuur. CITA-leden, waaronder AT & T, Verizon, T-Mobile, Nokia, Intel, Qualcomm, Ericsson en anderen, hebben WhatsApp-claims aangevochten die voorkomen in een televisiecommercial getiteld “Doubt Delivered.”

De National Advertising Division (NAD) van BBB National Programs stelde vast dat WhatsApp, LLC een redelijke basis bood voor uitdrukkelijke beweringen over haar WhatsApp-berichtendienst waarin sms-berichten werden vergeleken met “open post” en dat WhatsApp de kwetsbaarheid van sms-berichten in vergelijking met end-to-end versleutelde berichten niet overdreef.

Het NAD vond echter dat WhatsApp bepaalde andere impliciete boodschappen communiceerde die het NAD adviseerde te schrappen of te wijzigen om het bewijs beter weer te geven, waaronder dat draadloze carriers onzorgvuldig zijn; dat ze de persoonlijke tekstberichten van gebruikers lezen; en dat “consumenten moeten overstappen op een gespecialiseerde app zoals WhatsApp om hun berichten te beschermen tegen alomtegenwoordig afluisteren”. WhatsApp gaat tegen deze delen van het besluit van de NAD in beroep.

NAD heeft lang erkend dat hoewel humor een effectieve en creatieve manier kan zijn voor adverteerders om de verschillen tussen hun producten en die van hun concurrenten te benadrukken, humor en hyperbool een adverteerder niet ontslaan van de verplichting om boodschappen die hun advertenties redelijkerwijs kunnen overbrengen te ondersteunen.

De vraag voor de NAD was of de gewraakte commercial de misleidende boodschap bevatte dat carriers en derden routinematig privé-sms-berichten lezen en of deze de praktijken, zorgvuldigheid en ethiek van draadloze carriers in diskrediet bracht.

Express Claims

NAD onderzocht of de analogie van WhatsApp tussen sms-berichten en “open post” werd ondersteund of dat deze de kwetsbaarheid van sms-berichten voor compromittering overschatte in vergelijking met end-to-end gecodeerd berichtenverkeer. Na beoordeling van het door WhatsApp gepresenteerde bewijs concludeerde de NAD dat het een redelijke basis bood voor de beweringen van de adverteerder over “open post” dat:

  • “Tekstberichten zijn net als open stukken post, ze zijn allemaal open.”
  • “Elk tekstbericht dat individuen versturen is net zo open als geopende brieven.”

Implied Claims

NAD onderzocht of de gewraakte commercial impliciete beweringen bevatte die draadloze carriers ten onrechte in diskrediet brachten en dat consumenten moeten overstappen op WhatsApp om hun berichten te beschermen tegen alomtegenwoordig afluisteren. De NAD bepaalde dat de gewraakte commercial de impliciete boodschappen bevatte dat:

  • Draadloze carriers lezen routinematig en zonder gevolgen de persoonlijke tekstberichten van gebruikers; en
  • Consumenten moeten overstappen op een gespecialiseerde app zoals WhatsApp om hun berichten te beschermen tegen alomtegenwoordig afluisteren.

Bij deze bevinding merkte de NAD op dat “Doubt Delivered” verder gaat dan alleen het benadrukken van de verschillen tussen het product van de adverteerder en dat van zijn concurrenten, maar in plaats daarvan gericht is op de kwaliteit van concurrerende berichtendiensten en op de praktijken van de aanbieders zelf. NAD vond dat de overkoepelende boodschap van de commercial er een is van terloops en hardnekkig snuffelen in de mail van de ontvanger – een boodschap die overkomt ondanks – en misschien zelfs dankzij – het gebruik van humor en hyperbool in de commercial.

Verder concludeerde de NAD dat de commercial de geringschattende boodschap overbrengt dat draadloze carriers onzorgvuldig omgaan met de communicatie van hun klanten.

Omdat de adverteerder geen redelijke basis heeft gegeven voor deze impliciete beweringen, heeft de NAD aanbevolen deze te staken of te wijzigen om beter aan te sluiten bij het bewijsmateriaal.

NAD vond dat “Doubt Delivered” niet redelijkerwijs de gewraakte impliciete beweringen overbrengt dat:

  • Alle berichten worden gelezen door draadloze carriers.
  • De inhoud van tekstberichten wordt verzameld door draadloze carriers voor hun eigen doeleinden.
  • Draadloze carriers zijn oneerlijk.

In haar adverteerdersverklaring verklaarde WhatsApp dat zij “het respectvol oneens is met de conclusies van de NAD met betrekking tot bepaalde van de vermeende impliciete claims en in beroep zal gaan tegen die delen van het besluit van de NAD.”

Beroepen tegen NAD-beslissingen worden ingediend bij de National Advertising Review Board (NARB) van BBB National Programs, de beroepsinstantie van BBB National Programs voor waarheidsgetrouwe reclame.

Alle samenvattingen van BBB Nationale Programma’s zijn te vinden in de case decision library. online archief.

Over BBB National Programs: BBB National Programs is waar bedrijven zich wenden om het consumentenvertrouwen te vergroten en consumenten worden gehoord. De non-profit organisatie creëert een eerlijker speelveld voor bedrijven en een betere ervaring voor consumenten door de ontwikkeling en levering van effectieve programma’s voor verantwoording door derden en geschillenbeslechting. BBB National Programs omarmt zijn rol als onafhankelijke organisatie sinds de herstructurering van de Council of Better Business Bureaus in juni 2019, en houdt vandaag toezicht op meer dan een dozijn toonaangevende nationale zelfreguleringsprogramma’s voor de sector, en blijft zijn werk ontwikkelen en zijn impact vergroten door zakelijke begeleiding te bieden en beste praktijken te bevorderen op gebieden zoals reclame, kindgerichte marketing en privacy.Ga voor meer informatie naar bbbprograms.org.

Over de National Advertising Division: De National Advertising Division (NAD) van BBB National Programs biedt onafhankelijke zelfregulering en diensten voor geschillenbeslechting, en begeleidt de waarheidsgetrouwheid van reclame in de hele VS. De NAD beoordeelt nationale reclame in alle media en haar beslissingen stellen consistente normen voor de waarheidsgetrouwheid van reclame en nauwkeurigheid, waardoor consumenten op zinvolle wijze worden beschermd en het speelveld voor bedrijven gelijk wordt getrokken.

Contactgegevens:

Name: Abby Hills
Email: [email protected]
Job Title: Director of Communications

Tags:   United States, Wire