header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


Wereldwijde System-on-Chip (SoC)-marktanalyse 2022-2030 stimuleert stijging in gaming de vraag naar SoC-markt

Oct 13, 2022 4:51 AM ET

De system-on-chip markt zal de komende jaren naar verwachting aanzienlijke tractie krijgen. Vooruitgang op het gebied van systeem-op-chiptechnologie (SoC) heeft het gebruik ervan in grootschalige toepassingen mogelijk gemaakt. Market Research Future (MRFR) verwacht dat de wereldwijde system-on-chipmarkt zal escaleren van 131,83 miljard USD in 2021 tot 214,8 miljard USD in 2030, met een groei van 8,30 AGR van 2022 tot 2030.

Een systeem-op-chip (SoC) is een geïntegreerd circuit dat vele systemen combineert, waaronder systeemgeheugen, perifere controllers voor USB, opslag, gespecialiseerde neurale netwerkcircuits, grafische verwerkingseenheden (GPU’s), radiomodems voor Bluetooth/Wi-Fi, en meer, in één enkele chip. Geïntegreerde CPU-chip & afzonderlijke controllerchips, GPU, en RAM in een SoC kunnen worden vervangen en opgewaardeerd wanneer dat nodig is.

Het gebruik van SoC’s maakt computers slimmer, kleiner, sneller, kosteneffectief en energie-efficiënt. Tegenwoordig kunnen de meeste CPU’s worden beschouwd als SoC’s, die alle technologieën in een pc omvatten, zoals geïntegreerde grafische processoren, PCI express, geheugencontrollers, enzovoort, allemaal op één chip. System-on-chip (SoC)-technologie wint sterk aan belang, vooral door het uitgebreide gebruik ervan in consumentenelektronica.

Groeiende toepassingen van SoC in consumentenelektronica, infrastructuur, autonavigatie en beeldverwerkingssystemen geven de markt een enorme impuls. Daarnaast zijn de snelle ontwikkelingen van de volgende generatie Xbox 5- en PlayStation 6-console SoC’s belangrijke drijvende krachten. De snelle verspreiding van smartphones en tablets in de afgelopen jaren heeft de vraag naar SoC’s en microprocessoren/microcontrollers gestimuleerd.

Naast de toegenomen integratie van geminiaturiseerde elektronica is de SoC-markt groot. De groeiende vraag naar systeem-op-chip vanuit de automobielsector en de bewakingsapparatuurindustrie ondersteunt de marktinkomsten. SoC-bèta wordt uitgebreid gebruikt bij het ontwerpen van slimme schermen en aanverwante oplossingen. De meeste OOH-media-eigenaren maken gebruik van kostenefficiënte smart screens en smart screen-besturingssystemen om intelligente proof-of-play-rapportage, het genereren van OOH-advertentielijsten en dynamische campagnes mogelijk te maken.

Get a Free Sample Copy @ https://www.marketresearchfuture.com/sample_request/2207

Report Scope:

Rapport Attribuut/Metric

Details

Marktomvang in 2030

USD 214.8 miljard dollar

Groeipercentage:

CAGR van 8.30om 2022 tot 2030

Voorspellingsperiode

2022-2030

Rapportdekking

Omzetprognose, concurrentielandschap, groeifactoren, en trends

Industry Trends

De wereldwijde auto-industrie ondergaat een kritieke transformatiefase, waarbij de vraag naar autonomie, geavanceerde ADAS, betere rijervaringen en elektrificatie toeneemt. Tegelijkertijd vindt smart computing snel zijn weg naar de auto-industrie, waardoor de integratie van IP’s voor de auto-industrie en de validatie van SoC IP’s en automatiseringstools op elkaar worden afgestemd. Deze factoren stimuleren bijgevolg de behoefte aan meer capabele SoC’s en microcontroller units (MCU’s).

De SoC-technologie ondersteunt autonoom rijden, cockpit & infotainmentsystemen, geavanceerde rijhulpsystemen (ADAS), vision, radar & lidar, body & chassiscontrole en andere automotive subsystemen. Het maakt hoge prestaties en energie-efficiëntie mogelijk in complexe & veeleisende veiligheidskritische toepassingen met uiteenlopende workloads.

Voor de automobielsector is de mogelijkheid om IP-integratie te optimaliseren belangrijk, wat de productiviteit van het SoC-ontwerp ten goede komt. Tegenwoordig heeft een voertuig minstens 20 geavanceerde SoC’s, met een enorm scala aan verschillende automotive SoC-configuraties. Bovendien zijn voorgeïntegreerde en vooraf geoptimaliseerde IP’s die zijn ontworpen voor krachtige computing en SoC-connectiviteit belangrijk voor SoC-ontwerpers, halfgeleiderbedrijven, OEM’s in de auto-industrie, Tier 1-leveranciers en ride-sharingbedrijven.

Get Complete Report Details@ https://www.marketresearchfuture.com/reports/system-on-chip-market-2207

Segmenten

Deze SoC-markt wordt gesegmenteerd in typen, toepassingen en regio’s. Het type segment omvat analoge signalen, digitale signalen en gemengde signalen. Het toepassingssegment omvat consumentenelektronica, gezondheidszorg, telecommunicatie, auto’s en andere. Het regionale segment omvat Noord- en Zuid-Amerika, Azië-Pacific, Europa en de rest van de wereld.

Regionale analyse

Noord-Amerika domineert de wereldwijde system-on-chipmarkt en is goed voor een aanzienlijke groei in termen van inkomsten. De grote aanwezigheid van belangrijke technologieleveranciers zoals Qualcomm en Apple en gevestigde IT-telecommunicatiebedrijven & stuwt de marktgroei. Daarnaast stimuleren de stijgende vraag naar elektronische apparaten en de groeiende populariteit van IoT-apparaten in deze regio de marktaandelen.

Competitieve analyse

Gekenmerkt door verschillende gevestigde spelers, lijkt de wereldwijde system-on-chipmarkt zeer concurrerend. Gevestigde spelers maken gebruik van overnames, samenwerking, partnerschappen, uitbreiding en de lancering van technologie om een concurrentievoordeel te behalen op deze markt en hun marktpositie te behouden. Andere strategieën die door de marktspelers worden toegepast, omvatten een grotere commercialisering van hun producten, promotie-initiatieven via vakbeurzen en meer samenwerking.

Op 15 september 2022 kondigden Arm en Arteris IP bijvoorbeeld de uitbreiding van hun partnerschap aan om SoC-ontwerpinnovatie te versnellen met een robuuste afstemming van IP’s en integratie van automatiseringstoolsets. De samenwerking zal deze bedrijven in staat stellen om geïntegreerde en geoptimaliseerde auto-oplossingen te faciliteren om een snellere time-to-market mogelijk te maken.

Jinxdeepl69 >Check Discount@ https://www.marketresearchfuture.com/check-discount/2207

In een ander geval heeft Cadence Design Systems (CDNS) op 15 sep.2022 Verisium gelanceerd, een AI-gestuurd verificatieplatform dat complexe ontwerpwerklasten kan aanpakken en buganalyse voor system-on-a-chip (SoC) kan versnellen. Het Verisium-platform sluit aan bij de strategie voor intelligent systeemontwerp van het bedrijf, die klanten helpt SoC-ontwerp uit te blinken. Het Verisium-platform markeert een dynamische verandering in elektrische ontwerpautomatisering (EDA) in de richting van algoritmen, waarbij big data en AI worden gebruikt om verschillende engines in SoC-ontwerp & verificatiecampagnes te optimaliseren.

Vooraanstaande spelers in de SOC-markt zijn Intel Corporation, Qualcomm Incorporated, Samsung Electronics Ltd., NXP Semiconductors NV, Toshiba Corporation, Broadcom Limited, STMicroelectronics NV, Apple Inc., MediaTek Inc. en Taiwan Semiconductor Manufacturing Company Limited, onder andere.

Related Reports:

Process Analyzer Market Research Report: By Type, Service, Industry- Forecast till 2030

Interactive Projector Market Informatie per displaytype, type, resolutie, dimensie, toepassing – Voorspelling tot 2027

Over Market Research Future:

Market Research Future (MRFR) is een wereldwijd marktonderzoeksbureau dat trots is op zijn diensten en een volledige en nauwkeurige analyse biedt met betrekking tot diverse markten en consumenten wereldwijd. Market Research Future heeft de voorname doelstelling om de optimale kwaliteit onderzoek en granulaire onderzoek aan te bieden aan klanten. Onze marktonderzoeken naar producten, diensten, technologieën, toepassingen, eindgebruikers en marktspelers voor wereldwijde, regionale en landelijke marktsegmenten, stellen onze klanten in staat om meer te zien, meer te weten en meer te doen, wat helpt bij het beantwoorden van uw belangrijkste vragen.

Volg ons: LinkedIn | Twitter

Contactgegevens:

Market Research Future
99 Hudson Street,5Th Floor
New York, New York 10013
United States of America
Sales: 1 628 258 0071(US)
44 2035 002 764(UK)
Email: [email protected]

Tags:   United States, Wire