header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


Zijn Aligners beter dan een beugel?

Oct 14, 2022 3:23 AM ET

Wanneer het gaat om het rechtzetten van uw tanden, zijn er een paar opties, waaronder aligners en beugels. De keuze die voor u geschikt is, hangt af van uw unieke behoeften en moet zorgvuldig worden overwogen. Laten we eens dieper ingaan op uitlijners vs. beugel om je te helpen het verschil te zien tussen twee van de meest voorkomende opties om je tanden recht te zetten en te beslissen welke optie het beste bij je past.

Een uitsplitsing van een beugel

Als je op zoek bent naar een methode om je tanden recht te zetten, is een beugel de meest traditionele optie. Een beugel is meestal gemaakt van metaal, maar soms ook van keramiek, en bestaat uit beugels die aan elke afzonderlijke tand worden bevestigd en een draad om ze samen te houden. Na verloop van tijd, en met de hulp van een arts, wordt die draad regelmatig bijgesteld om de tanden in hun nieuwe stand te zetten.

Voordelen van een beugel

Hier volgen enkele opvallende voordelen van een beugel:

  • Je hoeft er niet aan te denken: Met een beugel kun je eten en drinken zonder ze te hoeven verwijderen. Ook is er geen kans dat je vergeet ze weer in te doen, waardoor je geen kostbare tijd verliest met het rechtzetten van je tanden. Om nog maar te zwijgen over het feit dat je ze niet kunt verliezen bij het verwijderen, zoals aligners.
  • Kosteneffectief: Een beugel wordt over het algemeen als betaalbaarder beschouwd dan aligners, hoewel dit afhangt van je behoeften (als je een ingewikkeld gebit hebt, zullen beide opties meer kosten dan een eenvoudiger behandelplan). Bovendien is een beugel wellicht beter verkrijgbaar en gemakkelijker aan te bieden door artsen in uw omgeving dan aligners.

Nadelen van een beugel

Beugels hebben ook een aantal nadelen, waaronder:

  • Cosmetiek: Een van de voornaamste klachten onder mensen die een beugel dragen is het feit dat ze moeilijk, zo niet onmogelijk, te verbergen zijn. Dit kan lastig zijn voor mensen die zich zorgen maken over hun uiterlijk, vooral als het gaat om beugels voor volwassenen. Hoewel er opties zijn zoals keramische beugels om het uiterlijk te verminderen, zijn ze niet zo onopvallend als aligners.
  • Moeilijk schoon te maken: Het is moeilijk om het feit te omzeilen dat metalen beugels moeilijk schoon te maken zijn. Ze vereisen een meer regelmatige schoonmaakroutine en speciale hulpmiddelen zoals flossers om de hygiëne op peil te houden. Als je tanden en beugel niet goed worden schoongemaakt, kunnen je tanden bij verwijdering in slechtere staat zijn, ook al staan ze rechter.

Een uitsplitsing van aligners

Aligners zijn vergelijkbaar met een beugel in die zin dat ze helpen je tanden in hun uiteindelijke stand te zetten. Uitlijners zijn echter gemaakt van doorzichtig plastic dat op maat gemaakt is voor uw tanden. Om de paar weken worden de aligner trays verwisseld voor een nieuw paar die de tanden iets blijven verschuiven.

Voordelen van aligners

Hier zijn enkele voordelen die aligners bieden:

  • Cosmetiek: Een van de grootste trekpleisters van aligners is het feit dat de heldere aligners er hetzelfde uit kunnen zien als tanden. Als je een klantgerichte functie hebt of gewoon wilt dat het proces van tanden rechtzetten minder opvalt dan een traditionele beugel, dan zijn aligners een goede keuze.
  • Vrijheid om alles te eten: We hebben allemaal de klassieke nee-nee’s gehoord als het gaat om wat je wel en niet mag eten met een traditionele beugel. Maar met aligners valt die angst weg. Je kunt je aligners uitdoen en genieten van wat je maar wilt – popcorn, kauwgom, noem maar op.

Nadelen van aligners

Hier zijn enkele nadelen van aligners:

  • Moet verwijderd worden om te eten: Voor chronische snackers of trage koffiedrinkers kan het voortdurend moeten verwijderen van de aligners een last zijn. Met aligners moet je ze namelijk altijd verwijderen bij het eten en drinken, zowel om vlekken te voorkomen als om de trays te beschadigen. Het kan een gedoe zijn om stiekem naar het toilet te gaan of de aligners bij elke maaltijd te verwijderen, terwijl een beugel altijd zit.
  • Niet geschikt voor alle gevallen: Als je ernstige gebitsproblemen hebt, zoals kaakproblemen die een open beet veroorzaken, zijn aligners misschien niet de beste keuze voor jou. Dat komt omdat aligners meestal worden gebruikt om minder complexe behoeften te behandelen, en andere ingewikkelde maatregelen die je nodig zou kunnen hebben (spacers, elastiekjes, enz.) kunnen betekenen dat een beugel het beste is.

Hoe te beslissen wat voor jou de juiste is

De beslissing die voor jou de juiste is, komt neer op je levensstijl, behoeften en welk hulpmiddel voor het rechtzetten van je tanden het beste is. Als u iemand bent met een meer gevorderd geval, kan een traditionele beugel de beste optie zijn. Maar als uw budget groter is en u iets nodig hebt dat er relatief onopvallend uitziet, zijn aligners misschien wel perfect! Een gesprek met een gekwalificeerd orthodontisch team kan helpen bij het vergelijken van deze opties voor uw unieke geval.

Contactgegevens:

Name: Michael Bertini
Email: [email protected]
Job Title: Consultant
Tags:   United States, Wire