header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


Dingen om te plannen voor uw pensioen

Oct 16, 2022 4:01 AM ET

Pensioen kan een ontspannende tijd zijn-een tijd om achterover te leunen en van het leven te genieten. Maar dat betekent niet dat je er niet klaar voor moet zijn. Van hobby’s tot financiën, laten we eens kijken naar een paar dingen die je moet plannen zodat je optimaal van je pensioen kunt genieten:

Heb een hobby

Pensioen kan een geweldige tijd zijn om al lang bestaande hobby’s voort te zetten of zelfs nieuwe hobby’s op te pakken. Het is een kans om je te verdiepen in nieuwe vaardigheden die je altijd al hebt willen ontdekken, zoals haken of tekenen. Het kan ook een gelegenheid zijn om een tijdrovende vaardigheid uit te proberen, zoals het leren bespelen van een instrument. Niet alleen bieden hobby’s projecten om aan te werken en een gevoel van structuur en doel, maar ze kunnen ook een geweldige manier zijn om nieuwe mensen te ontmoeten, betrokken te raken bij de gemeenschap en actief te blijven.

Voor veel gepensioneerden kunnen hobby’s ook een bron van inkomsten zijn. Of je nu handwerk verkoopt of les geeft, een hobby kan je inkomen aanvullen en je pensioen aangenamer maken.

Weet waar je wilt wonen

Er zijn veel factoren waar je rekening mee moet houden bij het kiezen van een pensioenlocatie. Wilt u in de buurt van familie en vrienden zijn? Als u kinderen en kleinkinderen in het hele land hebt, wilt u misschien een plaats kiezen waar u ze gemakkelijk kunt bezoeken. Is dit het moment om de internationale verhuizing te maken waar u altijd al van hebt gedroomd? Overweeg uw klimaatvoorkeuren en of u in een stedelijk, voorstedelijk of landelijk gebied wilt wonen. Als u gezondheidsproblemen hebt, wilt u er zeker van zijn dat er goede ziekenhuizen en artsen in de buurt zijn. Met een beetje planning en onderzoek kunt u de perfecte pensioenplek vinden die past bij uw behoeften en levensstijl.

Plan voor reizen

Een van de beste dingen aan pensionering is de tijd hebben om te reizen. Na jaren van hard werken en sparen kunnen gepensioneerden eindelijk de reizen maken waar ze altijd van gedroomd hebben. Echter, voordat u een ticket boekt, is het belangrijk om te plannen. U kunt een lijst maken van alle plaatsen die u wilt bezoeken en zelfs een ruw schema opstellen. Je moet ook rekening houden met je budget, want reizen kan duur zijn – dit kan betekenen dat je een balans moet vinden, zoals het plannen van jaren met een paar budgetvriendelijke binnenlandse reizen en één grote internationale reis.

Ken je financiën

Om van al het bovenstaande te genieten, is het belangrijk om je financiën te begrijpen en dienovereenkomstig te plannen. Dit kan betekenen dat u al uw bronnen van inkomsten begrijpt – pensioenen, 401(k)s, IRA’s, andere investeringen, kasreserves en meer – naast activa zoals een volledige of universele levensverzekering. Hoewel het primaire doel van levensverzekeringen de uitkering bij overlijden is, kunnen levensverzekeringen met een permanent karakter bijzonder nuttig zijn bij pensionering vanwege hun contante waarde, die na verloop van tijd groeit. Gepensioneerden kiezen er vaak voor om te lenen tegen de contante waarde voor extra cashflow om belastingen te helpen beheren of tijdens marktdalingen, wanneer ze misschien niet willen opnemen van hun rekeningen met belastingvoordelen.

Source: iQuanti

Contactgegevens:

Name: Michael Bertini
Email: [email protected]
Job Title: Consultant
Tags:   United States, Wire