header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


Hoeveel kosten Aligners per maand?

Oct 16, 2022 3:25 AM ET

Clear aligners zijn een uitstekend alternatief voor een traditionele beugel, met name voor degenen die willen dat hun behandeling onopgemerkt blijft. Als u op zoek bent naar opties om uw glimlach te corrigeren, kunnen aligners een goede keuze zijn. Hieronder leest u alles wat u erover moet weten, inclusief de kosten van clear aligners, zodat u kunt beslissen of deze optie voor het rechtzetten van uw tanden geschikt is voor u.

Hoe aligners werken

Aligners werken door het gebruik van doorzichtige plastic trays die goed tegen je tanden passen. De aligner trays worden om de paar weken of zo ingeruild en passen goed om uw tanden in hun nieuwe positie te begeleiden. De trays zijn uniek ontworpen voor uw glimlach door middel van een speciale mal om uw tanden en hoe ze moeten worden aangepast te modelleren, met aligner trays die daarbij passen.

Om ervoor te zorgen dat de aligners uw tanden correct verplaatsen, moet u ze het grootste deel van de dag dragen en alleen verwijderen om te poetsen, eten of drinken. Dat betekent dat u uw aligners 20 tot 22 uur per dag moet dragen om uw tanden hun nieuwe positie te leren kennen.

Als u problemen heeft met uw beet, kunnen sommige artsen beugels op uw tanden of trays plaatsen om elastiekjes te plaatsen die uw kaak in een betere positie brengen. Net als een traditionele beugel kan deze methode dus een effectieve manier zijn om je glimlach te verbeteren, wat leidt tot meer zelfvertrouwen en een gezonder gebit.

Hoeveel aligners per maand kosten

Hier is hoeveel aligners per maand kunnen kosten:

Door de orthodontist

De kosten van aligners kunnen aanzienlijk variëren, afhankelijk van of je besluit om via je orthodontist te gaan of dat je kiest voor een at-home versie. Aligner behandeling kan variëren tussen $ 3.000 en $ 7.000, afhankelijk van uw locatie en provider. Ook kunnen er binnen dat bereik extra kosten zijn voor extra controles en aanpassingen als je tanden zich aanpassen.

Maar het voordeel is dat, net als bij een traditionele beugel, een arts je behandelplan van begin tot eind overziet, zodat je zeker weet dat je de juiste behandeling krijgt. Bij een standaardbehandeling van twee jaar kan dat neerkomen op 125 tot 291 dollar per maand.

At-home behandeling

Aan de andere kant, als je kiest voor een at-home methode, kunnen de kosten rond de $1,800 liggen omdat je voornamelijk betaalt voor de materialen en niet voor controles ter plaatse bij een orthodontist. Deze alignermethode is weliswaar betaalbaarder, maar laat patiënten kwetsbaar voor verdere gebitsproblemen zonder aanpassingen en grondig toezicht.

Met het standaard behandelplan van 6 maanden voor at-home kits komt dat neer op $300 per maand. Maar verspreid over een betaalplan van 24 maanden, komt dit neer op $75 per maand.

Ter referentie, de kosten van een metalen beugel kunnen beginnen bij $2,000 en oplopen tot $5,000. Dit betekent dat clear aligners ongeveer even duur of slechts iets duurder kunnen zijn, en dus toegankelijker dan ooit. Een verzekeringsmaatschappij kan de aligner kosten dekken als ze zouden metalen beugels, maar het hangt af van uw tandheelkundige plan dekking.

Zijn aligners geschikt voor mij?

Er zijn een paar details belangrijk om te beslissen of aligners zijn geschikt voor u. Vragen die u moet stellen zijn:

  • Passen de aligners bij uw levensstijl?
  • Kunt u het volhouden (20 tot 22 uur per dag dragen en bepaalde voedingsmiddelen en dranken vermijden)?
  • Dekt uw verzekering de kosten? Hoeveel dekking krijg je voor een metalen beugel versus aligners?
  • Heb je al eerder een beugel gehad?
  • Is je mondhygiëne op orde? Wanneer was de laatste keer dat je naar de tandarts bent geweest?
  • Wat is je voorkeurstermijn?
  • Wat is je budget?

Met je antwoorden in gedachten kun je overleggen met een orthodontist of een ander aligner merk om te begrijpen welke optie voor jou het beste is.

Eindgedachten

Clear aligners kunnen voor velen een goede optie zijn. Corrigerende maatregelen zijn echter niet one-size-fits-all. Wat werkt voor iemand anders kan niet werken voor uw tandheelkundige behoeften. Hoewel aligners betaalbaarder kunnen zijn, is het belangrijk om uw wensen en behoeften te bespreken met een professional voordat u een beslissing neemt.

Contactgegevens:

Name: Michael Bertini
Email: [email protected]
Job Title: Consultant

Tags:   United States, Wire