header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


Tijden waarop een levensverzekeringslening zinvol kan zijn

Oct 16, 2022 4:04 AM ET

Als u een permanente levensverzekering hebt, zoals een levensverzekering of universele levensverzekering, weet u dat uw polis levenslange dekking biedt en een gegarandeerde uitkering bij overlijden biedt. U weet misschien ook dat de polis contante waarde opbouwt die in de loop van de tijd groeit en dat u deze contante waarde voor elke reden kunt lenen (hoewel lenen tegen de contante waarde de overlijdensuitkering vermindert totdat u de lening terugbetaalt plus rente). Dus, wanneer kan het zinvol zijn om een levensverzekeringslening af te sluiten? Laten we eens kijken naar een paar scenario’s.

Voor woningrenovaties

Denkt u erover de badkamer of keuken aan te passen? Wilt u uw vloeren opnieuw laten betegelen? Als u niet wilt gaan door het proces van het nemen van een home equity-lening, die taxaties, sluitingskosten, lange aanvraagtermijnen, en meer kan betrekken, het nemen van een lening tegen uw levensverzekering kan een verstandige optie zijn. Gezien het lange proces en de kosten van het krijgen van een home equity lening, kan een levensverzekering lening een bijzonder goede optie voor kleinere, meer goedkope renovaties.

Voor onverwachte reparaties

Terwijl je misschien in staat om te plannen en geld te sparen voor een huis renovatie, kan huis reparaties opduiken onverwacht. Als u meteen een reparatie moet uitvoeren, kan het lang duren voordat u geld ziet van een eigenwoninglening, terwijl het proces van het krijgen van een levensverzekeringslening meestal relatief snel is. Om deze redenen kan het afsluiten van een lening tegen uw levensverzekering een goede oplossing zijn voor onverwachte huisreparaties. Net als bij woningrenovaties kan een levensverzekeringslening ook een betere optie zijn voor kleinere, goedkopere reparaties.

Om een bedrijf te ondersteunen

Eigenaren van kleine bedrijven kiezen er vaak voor om een levensverzekering af te sluiten om hun bedrijf draaiende te houden in geval van overlijden – de uitkering bij overlijden kan zorgen voor extra cashflow en het bedrijf een buffer geven terwijl het herstelt van het verlies van een eigenaar. Levensverzekeringsleningen kunnen ook zinvol zijn voor bedrijfseigenaren – een lening afsluiten tegen de contante waarde kan ook de broodnodige cashflow opleveren om nieuwe apparatuur te kopen, reparaties uit te voeren, het bedrijf te helpen groeien en meer.

Bij pensionering

Lenen tegen de contante waarde van een permanente levensverzekering kan heel zinvol zijn voor gepensioneerden. In de mix van fiscaal gefaciliteerde pensioenrekeningen en andere activa kan een levensverzekeringslening extra cashflow opleveren of helpen de belastingen te beheren. Dit kan nuttig zijn tijdens marktdalingen wanneer gepensioneerden misschien minder willen opnemen van pensioenrekeningen die sterk afhankelijk zijn van de markt.

Wanneer u een levensverzekeringslening overweegt, praat dan met uw financieel adviseur.

Het primaire doel van een permanente levensverzekering is het verstrekken van een overlijdensuitkering. Het gebruik van de opgebouwde waarde van een permanente levensverzekering om het pensioeninkomen aan te vullen, vermindert de overlijdensuitkering en kan andere aspecten van de polis beïnvloeden.

Leningen die tegen een levensverzekering worden aangegaan, kunnen nadelige gevolgen hebben als ze niet goed worden beheerd. Polisleningen, inclusief eventuele opgelopen rente, moeten worden terugbetaald in contanten of uit de poliswaarden bij afkoop, verval of overlijden van de verzekerde. Terugbetaling van leningen uit poliswaarden bij afkoop of verval kan leiden tot een potentieel aanzienlijke belastingverplichting en er kan weinig of geen contante waarde in de polis overblijven om de belasting te betalen. De polis vervalt als de leningen gelijk worden aan de contante waarde terwijl de polis van kracht is en er geen aanvullende contante betalingen worden gedaan. Om al deze redenen is het belangrijk om met uw financieel adviseur te praten en zorgvuldig te overwegen of een polislening geschikt is voor uw situatie.

Source: iQuanti

Contactgegevens:

Name: Michael Bertini
Email: [email protected]
Job Title: Consultant
Tags:   United States, Wire