header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


VS Hooggerechtshof verzocht om Dominion, Facebook en anderen aan te klagen voor 160 miljard dollar.

Oct 16, 2022 2:59 AM ET

Een class action rechtszaak die door verschillende geregistreerde kiezers is aangespannen tegen Dominion Voting Systems, Facebook, CTCL, Zuckerburg en zijn vrouw is aangekomen bij het Amerikaanse Hooggerechtshof.

Deze burgerrechten rechtszaak uit 1983, voor het eerst aangespannen in december 2020, heeft zich gestaag een weg gebaand van het US District Court in Colorado helemaal naar het Supreme Court van de Verenigde Staten van Amerika, waar op 26 september 2022 een petitie voor writ of certiorari werd ingediend.

De indieners vragen het Hooggerechtshof om te beslissen over de volgende vragen met betrekking tot de status van het volk:

1.) Of burgers procesbevoegdheid hebben om op grond van § 1983 particuliere personen die betrokken zijn bij een overheidsactie aan te klagen wegens schending van hun recht om te stemmen voor het presidentschap van de Verenigde Staten, vrijheid van meningsuiting, gelijke bescherming en een eerlijk proces;

2.) Of de vorderingen van burgers tot schadevergoeding krachtens § 1983, voor henzelf en anderen die zich in dezelfde situatie bevinden, tegen particulieren die bij staatshandelingen betrokken zijn, naar behoren kunnen worden gekwalificeerd als een algemene grief; en,

3.) Of de ontneming van een recht een feitelijke schade vormt die artikel III standing verleent.

Deze rechtszaak begon bijna 2 jaar geleden in Denver, Colorado waar 8 eisers, allen geregistreerde kiezers uit het hele land, een class action complaint en jury eis indienden door en via raadslieden Gary Fielder en Ernest Walker. De zaak en de controverse kwamen voort uit de gebeurtenissen rond de verkiezingen van 3 november 2020, die de aanzet gaven tot de verjaringstermijn van 2 jaar in verband met de schendingen van de burgerrechten van het volk krachtens het 1e, 4e en 14e amendement. Vlak voor Kerstmis werd de rechtszaak ingediend bij de Amerikaanse districtsrechtbank van Colorado, en de website DominionClassAction.com werd op Kerstavond gelanceerd.

In de maanden die volgden toen de gedaagden werden gedagvaard, dienden Dominion en Facebook moties in om de zaak af te wijzen en stuurden ze brieven naar de class action-advocaten waarin ze dreigden met Rule 11-sancties. CTCL, staatssecretarissen en gouverneurs volgden in de daaropvolgende twee maanden met moties tot afwijzing waarop eisers reageren alvorens een gewijzigde klacht in te dienen. In de zomer van 2021 verwierp de rechtbank de zaak en legde vervolgens sancties op aan de class action-advocaten voor 187.000 dollar, waartegen beroep werd aangetekend bij het 10th Circuit Court of Appeals. Op 27 mei 2022 bevestigde het 10th Circuit Affirmed de afwijzing van de District Court en weigerde een maand later een rehearing.

September 26th, 2022 – Plaintiffs filed petition for Writ of Cert bij de Hoge Raad

Het verzoekschrift concludeert:

Dit is een rechtszaak voor schadevergoeding op grond van de 1e, 4e en 14e Amendementen-niets van betekenis zonder vrije en eerlijke verkiezingen, met name voor het hoogste ambt in het land.

De rechtsstaat schrijft voor dat wanneer de acties van particulieren die betrokken zijn bij een staatshandeling een ongrondwettelijk niveau bereiken, een benadeelde burger een rechtsmiddel heeft via § 1983. Als zodanig moet dat recht worden aangemoedigd, versterkt en uitgebreid – niet ontkend, onderdrukt en ingekrompen.

Respondenten Dominion, Facebook (Meta), en CTCL, moeten hun antwoorden voor het einde van oktober indienen.

Contactgegevens:

Name: Jim Wiley
Email: [email protected]
Job Title: Executive Director