header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


Praktische interviewvragen

Oct 17, 2022 1:41 AM ET

Solliciteren kan een lang proces zijn met veel stappen. Als je op banenjacht bent, moet je misschien heel wat sollicitaties indienen voordat je een gesprek krijgt.

Als al je harde werk vruchten heeft afgeworpen en je bent ingepland voor een gesprek, is het tijd om je voor te bereiden. Terwijl je het bedrijf bestudeert en je klaarmaakt om details over je vaardigheden en ervaring te delen, kan het gesprek ook een geweldige kans zijn om de informatie te krijgen die je nodig hebt over de functie en het bedrijf.

Hier zijn een paar praktische interviewvragen om je te helpen meer te weten te komen over de functie en het bedrijf en te beslissen of ze goed bij je passen, van specifieke details over de functie, waaronder hoe het bedrijf succes definieert, tot voordeelpakketten, waaronder gezondheid en levensverzekering.

Hoe definieert u succes in deze functie?

Deze vraag kan u een kijkje geven in hoe uw dag-tot-dag eruit zal zien en of u vindt dat de verwachtingen voor de functie overeenkomen met uw vaardigheden en carrièredoelen. Het kan de interviewer ook laten zien dat je geïnteresseerd bent in hoe je zou bijdragen aan het succes van het bedrijf, wat een geweldige indruk is om te maken.

Hoe ziet het inwerkproces eruit?

Het antwoord van de interviewer kan plannen bevatten voor hoe je de systemen en processen van het bedrijf zult leren kennen, wanneer je het nodige papierwerk zult ondertekenen, hoe je je zult aanmelden voor voordelen (zoals ziektekostenverzekering, levensverzekering of pensioenplannen), of met wie je contact kunt opnemen voor hulp zodra je bij het team komt. Weten wat het inwerkproces inhoudt, kan je ook een idee geven van hoe georganiseerd het bedrijf in het algemeen is.

<h2=”text-align: justify;”>Wat is de managementstijl van het bedrijf?

Als je spreekt met de hiring manager, en je weet dat hij/zij je supervisor zal zijn in de functie, kun je hem/haar ook vragen naar zijn/haar managementstijl. De manier waarop de interviewer reageert kan je helpen beter te voorspellen hoe je dagelijkse werk eruit zou kunnen zien en hoeveel dagelijks contact je zou hebben met je manager – ze zouden bijvoorbeeld kunnen zeggen dat ze erg samenwerken, wat betekent dat je nauw zou kunnen samenwerken, of erg hands-off, wat zou kunnen betekenen dat je meer zelfstandig zou werken.

Wat zijn de mogelijkheden voor groei en promotie?

Als opwaartse mobiliteit in een organisatie belangrijk voor je is, kan het stellen van deze vraag je helpen begrijpen hoe je na verloop van tijd promotie kunt maken en loonsverhogingen kunt krijgen.

Heeft u mogelijkheden om op afstand of hybride te werken?

Als een functie op afstand of hybride voor u aantrekkelijker is, kunt u overwegen deze vraag tijdens het sollicitatieproces te stellen. Veel bedrijven bieden deze informatie nu in vacatures, maar het kan nuttig zijn om te verduidelijken hoe vaak je precies op kantoor zou zijn.

Wat zijn de volgende stappen?

Of er nu slechts één gesprek is of een paar, vraag de interviewer wat de volgende stap in het proces zal zijn. Dit kan u een idee geven van hoe snel het bedrijf in beweging is en wanneer – of – u met hen verder moet gaan. Het kan de interviewer ook helpen begrijpen dat je enthousiast bent over de functie en het bedrijf.

Happy job hunting!

Contactgegevens:

Name: Michael Bertini
Email: [email protected]
Job Title: Consultant
Tags:   United States, Wire