header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


Wat te overwegen wanneer u een goed doel tot begunstigde van een levensverzekering maakt

Oct 17, 2022 1:47 AM ET

Levensverzekering is ontworpen om u te helpen financiële steun te bieden nadat u er niet meer bent. Hoewel veel mensen een partner of geliefde kiezen om hun overlijdensuitkering te ontvangen, kunt u dat geld – of een deel ervan – ook toewijzen aan een doel waar u om geeft en dat u wilt financieren.

Veel organisaties en non-profitorganisaties zijn sterk afhankelijk van geldelijke donaties om operationeel te blijven. Als u een doel of liefdadigheidsinstelling heeft die u na aan het hart ligt, wilt u dat misschien een deel van uw nalatenschap maken en de begunstigde van uw levensverzekering. Een permanente levensverzekering, zoals universele levensverzekering, is hiervoor zeer geschikt omdat deze de optie kan hebben om een gegarandeerde overlijdensuitkering te bieden, ongeacht hoe lang u leeft.

Als u overweegt een deel van uw overlijdensuitkering aan een goed doel te schenken, zijn hier een paar dingen om over na te denken:

Bepaal welke zaak of zaken u wilt steunen

U heeft misschien al organisaties waaraan u regelmatig doneert, maar als dat niet zo is, zorg er dan voor dat u uw onderzoek doet. Er zijn zoveel non-profitorganisaties geregistreerd in de Verenigde Staten, dus de kans is groot dat je er een kunt vinden die aansluit bij jouw waarden en je inspireert om te doneren. Je kunt dingen overwegen als: wat heeft jou het afgelopen jaar persoonlijk geraakt? Wil je dat jouw impact lokaal of wereldwijd wordt gevoeld? Was er een moment dat je hulp nodig had en je wilt het nu vooruit betalen?

Wanneer je je lijst hebt verkleind, kun je de goede doelen ook doorlichten om er zeker van te zijn dat ze hun donaties besteden op manieren die een verschil maken. Bepaalde websites en apps bieden neutrale evaluaties van de innerlijke werking van de meeste non-profitorganisaties. Als u verscheurd bent tussen een paar doelen, kunt u altijd meer dan één organisatie als begunstigde aanwijzen.

Hoeveel wilt u nalaten?

Als u besluit om een liefdadigheidsorganisatie uw begunstigde van de levensverzekering te maken, kunt u vooraf bepalen hoeveel u wilt dat het ontvangt. U kunt ook meerdere begunstigden aanwijzen, zodat een deel van uw geld naar uw dierbaren kan gaan en de rest naar een goed doel – of zelfs meerdere goede doelen. U bepaalt zelf hoe uw overlijdensuitkering wordt verdeeld. U kunt begunstigden noemen wanneer u een polis koopt of wijzigingen aanbrengt in uw bestaande polis.

Wilt u dat uw donatie naar iets specifieks gaat?

Veel liefdadigheidsorganisaties hebben veel verschillende bewegende delen, afdelingen en verkooppunten. Neem de tijd om te bedenken wat de organisatie u beweegt; waar u wilt dat uw geld de meeste waarde en impact heeft. Als u aan een ziekenhuis geeft, wilt u dan dat het naar een bepaalde afdeling gaat? Als u uw alma materie als begunstigde hebt genoemd, wilt u dan dat het geld naar een beurzenfonds voor uw oude hoofdvak gaat? Zo ja, dan kun je dat aan de organisatie laten weten, zodat ze je wensen kunnen uitvoeren.

Laat het goede doel weten dat je het tot begunstigde maakt

Dit lijkt misschien een voor de hand liggende stap, maar is toch een belangrijke! Vergeet niet het goede doel te vertellen dat u het als begunstigde noemt. Zij kunnen u dan voorzien van belangrijke informatie die u nodig hebt, zoals hun wettelijke naam of EIN-nummer – eigenlijk alle informatie die u aan uw levensverzekeringsmaatschappij moet verstrekken. Dit is ook het moment waarop u met hen kunt praten over waar u wilt dat uw geld naartoe gaat binnen hun organisatie, zodat u beiden een duidelijk plan hebt.

Contactgegevens:

Name: Michael Bertini
Email: [email protected]
Job Title: Consultant
Tags:   United States, Wire