header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


Wat u moet overwegen voordat u deeltijds gaat werken

Oct 17, 2022 1:19 AM ET

Zo, je denkt erover om parttime te gaan werken. Misschien heb je er zelfs met je manager over gesproken en stel je een plan op om een aantal van je projecten uit handen te geven, zodat je op een bepaalde datum minder uren hoeft te werken.

Wat je reden ook is om parttime te gaan werken en waar je ook bent in je proces, hier zijn een paar dingen om over na te denken voordat je de sprong waagt:

Verzekering en andere voordelen

Als je parttime gaat werken, heb je dan nog steeds je voordelen tot je beschikking? Uw voordelen kunnen veranderen afhankelijk van het aantal uren dat u gaat werken. Werkt u genoeg om in aanmerking te komen voor een ziektekostenverzekering? Hoe zit het met andere voordelen, zoals een levensverzekering? Bent u nog steeds gedekt? Kunt u nog steeds bijdragen aan uw door de werkgever gesponsorde 401(k), en als uw werkgever de bijdragen bijpast, blijft hij dat dan doen? Zo niet, moet u andere plannen maken en bijdragen aan een ander type pensioenrekening? Als u het niet zeker weet, kunt u bij uw personeelsafdeling navragen wat er met uw arbeidsvoorwaardenpakket gebeurt als u parttime gaat werken.

Uw financiën

Afhankelijk van uw reden om parttime te gaan werken, kunt u te maken krijgen met de ruil van meer vrije tijd maar minder geld. Kunt u zich nog steeds uw huidige levensstijl veroorloven? Moet u uw budget aanpassen of op bepaalde uitgaven bezuinigen? Het kan helpen om je inkomsten, uitgaven en schulden onder de loep te nemen en na te denken over nieuwe uitgaven, zoals een kantoor aan huis.

Grenzen stellen aan werk en privé

Dus, je zei dat je parttime gaat werken, maar is er een scenario waarin je uiteindelijk hetzelfde aantal uren blijft werken voor een lager salaris? Als je een baan hebt waarbij je op locatie moet zijn om te werken – zoals een verpleegster of barista – kan het gemakkelijker zijn om het aantal uren te beperken. Werkzaamheden die je vanuit huis (of onderweg) kunt doen, kunnen echter vaak je privéleven binnensluipen.

Als je denkt dat je werk in je vrije tijd kan binnensluipen, kan het nuttig zijn om na te denken over hoe je stevige grenzen kunt creëren. Het kan zo simpel zijn als het instellen van een autoreply e-mail dat je op vrijdag niet op kantoor bent en zult reageren als je terug bent of het uitschakelen van e-mail alerts op je telefoon.

Wat ga je doen met je vrije tijd

Wat ga je doen met de tijd die je niet werkt? Voor wie deeltijds gaat werken om een specifieke reden, zoals de zorg voor kinderen of om terug naar school te gaan, is er een gemakkelijk antwoord. Voor anderen kan dit een open vraag zijn. Gaat u meer tijd besteden aan hobby’s of uw gezin, of probeert u wat freelance werk erbij te doen? Denk na over wat u wilt of moet doen met uw nieuwe niet-werktijd en maak een plan voor hoe u die gaat gebruiken. Dit kan je helpen je minder angstig te voelen over de overgang naar deeltijdwerk. En vergeet niet dat het niet werken niet betekent dat je altijd productief moet zijn. Soms is het goed om gewoon te ontspannen en niets te doen.

Bron: iQuanti

Contactgegevens:

Name: Michael Bertini
Email: [email protected]
Job Title: Consultant
Tags:   United States, Wire