header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


Direct Selling Self-Regulatory Council verwijst Wortel Wellness claims naar de Federal Trade Commission voor mogelijke handhavingsactie

Oct 19, 2022 2:28 AM ET

McLean, VA – 18 oktober 2022De Direct Selling Self-Regulatory Council (DSSRC) van BBB National Programs heeft het directe verkoopbedrijf Root Wellness LLC doorverwezen naar de Federal Trade Commission (FTC) voor mogelijke handhavingsmaatregelen. De verwijzing komt na een gebrek aan naleving door Root Wellness van de aanbevelingen van de DSSRC en het onvermogen van het bedrijf om een groeiende lijst van gezondheidsgerelateerde productprestatieclaims te onderbouwen.

Het gaat om productprestatieclaims die door Root Wellness en haar verkoopmedewerkers via sociale media zijn verspreid en waarin de boodschap wordt verspreid dat Root Wellness-producten ernstige gezondheidsgerelateerde aandoeningen kunnen behandelen, waaronder, maar niet beperkt tot, psoriasis, aandachtstekortstoornis/ hyperactiviteit, chronische vermoeidheid, leververvetting (hepatitis), fibromyalgie, reumatoïde artritis, COVID-19 en meer.

Deze beweringen werden oorspronkelijk in februari 2021 behandeld door DSSRC als onderdeel van haar voortdurende onafhankelijke toezicht op de markt voor directe verkoop. In maart 2022 identificeerde DSSRC, als onderdeel van zijn nalevingsproces, aanvullende berichten op sociale media waarin zorgwekkende beweringen over productprestaties werden gecommuniceerd en evalueerde opnieuw of Root Wellness volledig had voldaan aan de aanbevelingen van DSSRC. DSSRC bepaalde dat Root Wellness niet voldeed aan de aanbevelingen van DSSRC van 2021, omdat de berichten op sociale media met niet-onderbouwde gezondheidsgerelateerde beweringen over productprestaties toegankelijk bleven voor het publiek.

In de zaak van maart kwamen bovendien valse verwijzingen naar derden in persberichten aan het licht, zoals de BBB en de Direct Selling Association, waarbij Root Wellness niet is aangesloten.

DSSRC verzocht de verwijdering van alle gezondheidsgerelateerde productprestatieclaims die niet konden worden ondersteund door competent en betrouwbaar wetenschappelijk bewijs waaruit blijkt dat Root Wellness-producten effectief de resultaten kunnen produceren die in de gezondheidsgerelateerde claims worden vermeld. Daarnaast beval DSSRC aan om ook de misleidende persberichten te verwijderen.

Nadat het nalevingsonderzoek in juli 2022 werd gepubliceerd, verwijderde Root Wellness niet alleen de problematische claims niet van de markt, maar stond het de verdere verspreiding van ernstige gezondheidsgerelateerde claims op sociale media toe.

Root Wellness heeft geen competent en betrouwbaar bewijs geleverd ter ondersteuning van de claims die door zijn verkoopmedewerkers worden gemaakt, heeft geen blijk gegeven van een inspanning te goeder trouw om de claims te laten verwijderen en heeft geen moeite gedaan om de verspreiding van misleidende mededelingen te beteugelen waarin goedkeuringen worden geïmpliceerd die niet bestaan voor Root Wellness en zijn producten (laatstelijk op 10 oktober 2022).

Als gevolg van dit gebrek aan naleving, verwijst DSSRC deze zaak door naar de FTC en andere bevoegde overheidsinstanties.

Alle samenvattingen van BBB National Programs case decisions zijn te vinden in de case decision library. Voor de volledige tekst van de DSSRC-beslissingen, bezoek de DSSRC Cases and Closures webpagina.

Over BBB National Programs: BBB National Programs is waar bedrijven zich wenden tot het vergroten van het consumentenvertrouwen en waar consumenten worden gehoord. De non-profit organisatie creëert een eerlijker speelveld voor bedrijven en een betere ervaring voor consumenten door de ontwikkeling en levering van effectieve programma’s voor verantwoording door derden en geschillenbeslechting. BBB National Programs omarmt zijn rol als onafhankelijke organisatie sinds de herstructurering van de Council of Better Business Bureaus in juni 2019, en houdt vandaag toezicht op meer dan een dozijn toonaangevende nationale zelfreguleringsprogramma’s voor de sector, en blijft zijn werk ontwikkelen en zijn impact vergroten door zakelijke begeleiding te bieden en beste praktijken te bevorderen op gebieden zoals reclame, kindgerichte marketing en privacy.Ga voor meer informatie naar bbbprograms.org.

Over de Direct Selling Self-Regulatory Council: De Direct Selling Self-Regulatory Council (DSSRC), een divisie van BBB National Programs, zorgt voor onafhankelijk, onpartijdig toezicht, geschillenbeslechting en handhaving van valse productclaims en inkomensverklaringen van directe verkoopbedrijven en hun verkoopmedewerkers op digitale platforms. De DSSRC streeft naar hoge normen van integriteit en bedrijfsethiek voor alle directe verkoopbedrijven op de markt.

 

Contactgegevens:

Name: Abby Hills
Email: [email protected]
Job Title: Director of Communications

Tags:   United States, Wire