header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


Navigeren op een slechte dag in de markten

Oct 19, 2022 1:51 AM ET

ONE BAD DAY

(IN DE MARKTEN)

Het lijkt er misschien op dat ons geheugen zich alleen maar een haussemarkt herinnert. De huidige haussemarkt is de langste in de geschiedenis. Ze begon in maart 2009 en werd voortgestuwd door jaren van recordlage rentevoeten en talrijke monetaire beleidsmaatregelen van centrale banken overal ter wereld, waardoor het goedkoop werd om geld te lenen. Maar aan alle goede dingen komt uiteindelijk een einde.

De S & P 500 hit a all-time high (3,385) op 19 februari 2020 daalde vervolgens 34 t begin van de COVID-19 pandemie in maart 2020. Dit leidde tot de vrees dat de volgende bearmarkt was begonnen, maar na een zo snel herstel werd deze de kortste beer in de geschiedenis genoemd. We hebben ons volledig hersteld en dan nog wat, en overtreffen die high van februari [van 2020] en bereiken zelfs meer dan 4.700 begin november 2021, een stijging van bijna 39% ten opzichte van de cijfers van vóór de COVID. Meer recent heeft de angst voor inflatie de overhand gekregen, en de vrees dat deze haussemarkt ten einde loopt is opnieuw toegenomen. Dus, wat zou er gebeuren als een vloedgolf de markten zou treffen met “één slechte dag” tot gevolg, en wat kan men doen om zich tegen een dergelijke ramp te beschermen?

BEAR MARKET

Na 12 jaar, de langste bullmarkt ooit, zijn velen bijna vergeten hoe een bearmarkt zowel financieel rampzalig als zielsverpletterend kan zijn. De typische definitie van een berenmarkt is een markt die 20% of meer daalt, gedurende twee maanden of langer, vaak in combinatie met wijdverbreid economisch pessimisme en zelfs een recessie. De gemiddelde bearmarkt duurt 289 dagen (9,5 maand); sommige hebben echter jaren geduurd.

De Grote Depressie duurde meer dan vijf jaar, van maart 1937 tot april 1942, waarbij de markt 54% van zijn waarde verloor, maar was voorafgegaan door de beurscrash van 1929 en zeven andere crashes in de acht jaar daarna, elk met 29% tot 61 eclines. Deze neerwaartse cyclus stopte pas met het begin van de tweede wereldoorlog. Na onze lange bullmarkt, is het niet onmogelijk voor te stellen dat een langdurige bear market begint op onze ene slechte dag en mogelijk jaren duurt.

MULTI-MARKET CRASH

Al meer dan 40 jaar ligt de gemiddelde dagelijkse marktvolatiliteit voor de S & P 500 en de Dow rond de 1,4%. Dat komt neer op ongeveer 65 punten voor de S & P 500 en 510 voor de Dow; maar dat komt niet in de buurt van hoe wild de markten kunnen worden.

De huidige markt vertoont enige gelijkenis met wat er gebeurde in 1987; er was een uitgebreide bullmarkt van 1982 tot 1987, waarbij de Amerikaanse markten met 251% stegen; 1987 alleen al had een stijging van 69% year-to-date tot augustus 1987. Globale markten volgden dit voorbeeld en stegen ook met 296% in dezelfde periode. Toen gebeurde het ergste.

Oktober 19th, 1987 kreeg de angstaanjagende bijnaam Black Monday omdat de markten hun ergste dagdaling van 22,61% beleefden. Acht in USD uitgedrukte markten daalden met 20 tot 29%, terwijl Hong Kong, Australië en Singapore alle met meer dan 40% daalden. De wereldwijde verliezen werden geschat op 1,7 biljoen dollar in 1987, wat vandaag 4,1 biljoen dollar is. Er waren tien keer het gemiddelde aantal margin calls op die dag, en er ontstond paniek.

Stelt u zich eens voor dat de S & P 500 in één dag van zijn huidige 4.700 punten naar 2.547 punten daalde, dat het vermogen van bijna alle beleggers in één dag met een kwart daalde en dat het vermogen van beleggers in andere markten (Hongkong werd het zwaarst getroffen) bijna halveerde; en dat allemaal op Black Monday. Hoewel er nu enkele stopmaatregelen van kracht zijn, kunnen die de val slechts vertragen, maar niet voorkomen.

MORE COMPREHENSIVE ECONOMIC EFFECTS

Wanneer we aan berenmarkten denken, denken we alleen aan aandelen; beren hebben echter vaak bredere gevolgen dan alleen voor aandelen.

Na de crash van 1929 kelderde de huizenmarkt en verloor meer dan 66% van zijn waarde, terwijl ook de kredietverlening door banken afnam. In nominale termen, het typische eigendom gekocht in 1920 behield slechts 56% van zijn oorspronkelijke waarde twee decennia later.

Op het hoogtepunt van de Grote Depressie,

mei 1933, bereikte de werkloosheid 25. 6%.6%, en van 1930 tot 1933 gingen ongeveer 9.000 banken failliet-4.000 daarvan in 1933.

Voor één slechte dag zijn dit soort getallen niet ondenkbaar. Er is geen golf van banksluitingen geweest, maar er is wel veel regionale bankconsolidatie. Tijdens de COVID-pandemie bedroeg de werkloosheid meer dan 14%, en dat cijfer kan zelfs 20% hebben bereikt. De huizenmarkt is door de lage rente op hol geslagen, maar de bubbel kan barsten.

Hoe voorkom je het ergste?

Slechts door één slechte dag liggen alle bovengenoemde zaken niet alleen in het rijk der mogelijkheden. Ze zijn allemaal al eerder voorgekomen, en hoewel sommige regels zijn aangescherpt om de belegger te beschermen, zijn diezelfde regels versoepeld en heeft de financiële sector manieren bedacht om de regels te omzeilen, waardoor veel van hun beleggers gevaar lopen. Wat moet de slimme belegger dan doen? Vaste lijfrentes bieden hoofdsombescherming, wat betekent dat u uw geld niet kunt verliezen als aandelen, banken of zelfs onroerend goed instorten. Een lijfrentehouder verdient ofwel rente OF niets, maar verliest nooit. Een fixed index annuity (FIA) geeft de houder belastingvrije groei, expliciet gemaakt voor bearmarkten. Vele bieden inkomen met premiebescherming tegen marktvolatiliteit, wat betekent dat er opwaarts potentieel is, maar geen neerwaarts risico voor de premie. In een dalende markt krijgt u stabiliteit met een FIA, en hebt u de kans op winst wanneer de markt uiteindelijk omslaat. FIA’s kunnen een planningsinstrument zijn voor uw pensioensparen, en zijn het meest waardevol bij de grootste marktdalingen. Ze combineren belastinguitstel met opties voor liquiditeit en lijfrente-uitkeringen. Lijfrentes bieden hun houders flexibiliteit, waardoor de koper al na één jaar kan beginnen met het ontvangen van betalingen, of de betalingen kan uitstellen tot een vooraf bepaald punt in de toekomst. Aangezien lijfrentes een soort verzekering zijn, is de volledige accumulatiewaarde beschikbaar bij overlijden van de polishouder, waardoor erfgenamen de nalatenschap kunnen vermijden. Ten slotte kunt u met lijfrentes een vaste rekening hebben, wat betekent dat u gegarandeerd elke maand een bepaald bedrag krijgt uitgekeerd, ongeacht wat er met de markten gebeurt.

Aandelen, beleggingsfondsen, ETF’s en andere beleggingsinstrumenten kunnen dalen met de marktvolatiliteit. FIA’s zijn gekoppeld aan verschillende indexen zoals de S & P 500, maar nemen niet deel aan het neerwaartse risico van de index. Hieronder ziet u het risicoprofiel dat veel beleggingen bieden. U ziet dat lijfrentes en FIA’s enkele van de beste rendementen kunnen bieden met een minimaal neerwaarts risico.

Annuïteiten zijn bedoeld voor iemand die een conservatieve groeibasis probeert te creëren en tegelijkertijd werkt aan een snelle financiële strategie. Deze strategie kan u een levenslange inkomstenstroom garanderen.

Samenvatting

Hoewel één slechte dag voor velen een ramp kan zijn, hoeft dat voor u niet zo te zijn. Er zal uiteindelijk een einde komen aan onze recordbrekende bullmarkt en daarmee aan het potentieel om veel van de winsten die beleggers al meer dan tien jaar hebben geboekt, teniet te doen.

Het omgaan met deze dreiging is vooral van vitaal belang voor degenen die hun pensioen naderen. Werk samen met uw financieel adviseur aan opties op het gebied van lijfrente die u in staat stellen te blijven profiteren van de markt, terwijl u catastrofale verliezen voorkomt wanneer de onvermijdelijke ene slechte dag komt.

Als u meer wilt weten over hoe wij u kunnen helpen met uw financiële en pensioen planning, neem dan vandaag nog contact met ons op.

“Met bijdragen van Marc S. Rogers oprichter van Prospect”

Contactgegevens:

Name: Richard Jordan
Email: [email protected]
Job Title: Founder - Fortress Estate Solutions

Tags:   United States, Wire