header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


Black Hair Big Law: Is Big Law de grootste overtreder van de CROWN Act? Advocaten en wetenschappers komen bijeen om haardiscriminatie in het groot recht te bespreken

Oct 20, 2022 2:39 AM ET

Black Hair Big Law: Is Big Law de grootste overtreder van de CROWN Act? Advocaten en Scholieren komen bijeen om haardiscriminatie in Big Law te bespreken

Nieuws verzorgd door

Angela Mackie-Rutledge, Black Law Students Association, George Mason University http://blackhairbiglaw.com

American Bar Association President, Deborah Enix-Ross and C.R.O.W.N. Act architect, adviseur, expert en Wendy Greene leiden het Black Hair, Big Law Symposium op 27 oktober 2022. Het evenement bespreekt de controversiële vraag, “Is natuurlijk zwart haar verenigbaar met werken in big law?” aan de George Mason University, Antonin Scalia Law School. Enix-Ross is senior adviseur bij de International Dispute Resolution Group van Debevoise & Plimpton in New York City en de voorzitter van de American Bar Association; de nationale stem van de advocatuur, verantwoordelijk voor het vaststellen van academische normen voor rechtsscholen en het vaststellen van de ethische code.

Wetgevingsprofessor Wendy Greene heeft door haar bekroonde publicaties en activisme een juridische blauwdruk gemaakt voor de historische burgerrechtenwetgeving die bekend staat als de C.R.O.W.N. Acts, die ook het handhavingsstandpunt heeft bepaald van de Equal Employment Opportunity Commission (EEOC), federale rechtbanken, administratieve rechters, en burger- en mensenrechtenorganisaties in gevallen van rassendiscriminatie waarbij Afrikaanse afstammelingen worden gediscrimineerd bij het dragen van natuurlijke kapsels. Teen Vogue, Now This News, en BBC News hebben Professor Greene geprezen voor haar baanbrekende rol in het vergroten van het publieke bewustzijn rond en het veiligstellen van juridische genoegdoening voor wat zij “grooming codes discrimination” heeft genoemd.”

Een andere eminente spreker op het symposium is de Britse professor in de rechten Leslie Thomas, KC, die onlangs zijn autobiografie “Do Right and Fear No One” heeft geschreven. Thomas, een expert op het gebied van burgerlijke vrijheden, heeft zich uitgesproken tegen de Engelse juridische traditie om in de rechtbank een barristerpruik te dragen. Hij zal spreken over het onderwerp “Waarom mijn barristerpruik cultureel ongevoelig is.”

De deelnemers aan het symposium zullen ook genieten van een gesprek met de hoogleraren rechten Patricia Broussard van FAMU en Shelly Page van Southern Illinois University over “Policing our bodies: De verwachtingen en professionaliteit van zwart haar in de wet.”Het symposium begint op donderdag 27 oktober om 11 uur en omvat:

– Een vooraanstaand panel van goed geïnformeerde, betrouwbare en baanbrekende sprekers- Meeslepend origineel kwantitatief onderzoek naar zwarte advocaten en hun haar- Aangrijpende, tot nadenken stemmende video\’s over advocaten en rechters die hun haar natuurlijk dragen- Representation matters: 100 Black TV and Film Lawyers from the controversial “Amos & Andy” to the new CBS legal drama, “All Rise.”

Juristen, rechtenstudenten en honderden andere slimme klompen en juridische adelaars zullen leren van de top minds in law:

The Honorable Turkessa B. Rollins, General District Court, Prince William County, Virginia presenteert een begeleide Q & A sessie over black hair en de rechterlijke macht.

Umar Kankiya, Solicitor uit het Verenigd Koninkrijk die spreekt over het onderwerp, “Kun je echt je authentieke zelf zijn op het advocatenkantoor?”.

Desiree H. Langley, Associate Jackson Lewis, P.C.

De Black Law Student Association en Scalia Law School verwelkomt terug Class of 2017 BLSA President Desiree H. Langley; als ze haar ervaring en beslissingspunten deelt over hoe ze haar haar droeg bij het betreden van de arbeidsmarkt.

Karis Stephen 3L, University of Pennsylvania, Carey Law School

Karis is een volleerde derdejaars J.D. kandidaat en Fullbright scholar die na haar afstuderen zal beginnen als medewerker bij de firma Latham & Watkins. Ze spreekt over het onderwerp, “Waarom ik ervoor kies om elke dag vlechten te dragen op de werkplek ondanks de angst voor kritiek?”

Binta Mamadou, Associate, Allen and Overy, LLP en oprichter van Visions Braid Bar deelt haar unieke kijk op natuurlijk haar, werken in de wet en zwarte haartrends

Rachel Antoinette Boyce, Associate bij Cooley, LLP, die te zien was in de Law 360 documentaire, “Wearing Natural Hair in Big Law,” spreekt over haar ervaring met natuurlijk haar in big law.

En Angela Mackie-Rutledge, LLM kandidaat aan de George Mason University, Antonia Scalia Law School, deelt een samenvatting van haar Black Hair Legal Professionals kwantitatief onderzoek.

Aanwezigen zullen de dag afsluiten met het ontvangen van de Black Hair Big Law Program Guide Anthology met bijna 100 ervaringen uit de eerste hand van zwarte advocaten, paralegals en rechtenstudenten. Veel van deze mensen werden geconfronteerd, of verwachtten discriminatie op het werk vanwege hun haar. Lees, betrek en begrijp hun ervaringen:

– “Ik ben altijd nerveus over hoe ik mijn haar moet stylen voor een sollicitatiegesprek. Ik weet dat ik het tijdens mijn werk natuurlijk zal dragen, maar ik wil ook geen kans missen omdat de interviewer mijn haar niet mooi vindt.”- “Afhankelijk van de rechtbank verander ik mijn haar. Als zwarte vrouw in veel rechtsgebieden gaat de rechtbank ervan uit dat ik ofwel een partij in de zaak ben ofwel de rechtbankverslaggever. Dus ik stijlde mijn haar anders en kleedde me anders om me te onderscheiden, of liever gezegd om te proberen me te onderscheiden.” “Mij werd verteld dat ik mijn haar moest veranderen toen ik rechten ging studeren. Tijdens mijn rechtenstudie werd mijn haar tijdens schijnprocessen beoordeeld en in twijfel getrokken door mijn coaches. Ondanks dit alles, ben ik wie ik ben. Mijn haar is een deel van wie ik ben. Dankbaar voor mijn Howard University ervaring die hielp stollen dat zwart zijn geen badge van schaamte is. Noch is mijn haar. “Ik wil nooit dat mijn uiterlijk een afleiding is, haar inbegrepen. Het oefenen in rechtbanken waar voornamelijk blanke mannen oefenen en voorzitten, zet me aan het denken over hoe mijn uiterlijk de waargenomen effectiviteit van mijn verdediging kan beïnvloeden.”

Over de Black Law Students Association aan de George Mason University.

De BLSA aan de George Mason University verwoordt en bevordert de professionele behoeften en doelen van zwarte rechtenstudenten; bevordert en stimuleert professionele competentie; en brengt zwarte advocaten en rechtenstudenten een groter bewustzijn en betrokkenheid bij de behoeften van de zwarte gemeenschap bij.

Voor meer info over het Black Hair Big Law Symposium:

http://blackhairbiglaw.com

The Black Hair Big Law Symposium

“Is natural black hair compatible with working in big law?”

Donderdag 27 oktober 2022

Gesponsord door de Black Law Students Association

Antonin Scalia Law School, George Mason University, Arlington, Virginia

11:00 AM – 1:00 PM, Lunch and learn with food served from 12:00

Voor meer informatie, neem contact op met Angela Mackie-Rutledge, Programming Chair, BLSA.

Email: [email protected] Telefoon: 484-473-5705 of log in op http://blackhairbiglaw.com

Contactgegevens:

Angela Mackie-Rutledge, Programming Chair, BLSA.
Email: [email protected] Telephone: 484-473-5705 or log on to http://blackhairbiglaw.com