header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


Economische robuustheid, flexibele visa en eersteklas vastgoed vergroten de internationale aantrekkingskracht van Dubai

Oct 24, 2022 1:30 AM ET

Gunstige hervormingen van het visumsysteem samen met een bullish vastgoedmarkt en dynamische high-end sector helpen om de positie van Dubai te versterken als een van \’s werelds meest aantrekkelijke bestemmingen voor vermogende particulieren (HNWI\’s) voor zowel verblijf als investeringen, zei internationale vastgoedspecialist Spot Blue International Property in oktober 2022.

Het nieuwe geavanceerde visumsysteem van de Verenigde Arabische Emiraten (VAE) is op 3 oktober 2022 in werking getreden en biedt meer mogelijkheden voor buitenlanders die in Dubai willen werken, wonen en investeren. De herzieningen komen op een moment dat de vastgoedmarkt van het emiraat aanzienlijk is opgeveerd na de Covidepandemie, waarvan de aanpak zeer wordt geprezen, en het aantal vermogende particulieren dat zich er vestigt sneller is dan in enige andere eersteklas vastgoedbestemming ter wereld.

Cruciaal is dat de bijgewerkte visumwetgeving meer flexibiliteit biedt aan overzeese investeerders die gebruik maken van de Golden Visa regeling van de VAE om een verblijfsvergunning te krijgen. Om in aanmerking te komen moeten investeerders nu 2 miljoen AED investeren in onroerend goed, tegenover 5 miljoen AED onder de oude regels. Bovendien kan aankoop met een lening van een aangewezen lokale bank nu worden gebruikt om in aanmerking te komen voor een gouden visum, en dit geldt voor een of meer off-plan eigendommen met een gezamenlijke waarde van meer dan AED 2 miljoen. Andere gunstige veranderingen zijn de verlenging van de duur van een gouden visum van vijf jaar naar tien jaar en het feit dat de houder de VAE niet langer elke zes maanden hoeft te bezoeken.

“In de aanloop naar 2023 zijn veel westerse landen door de sombere economische omstandigheden geen bijzonder aantrekkelijke plaatsen voor buitenlandse ondernemers of welgestelde internationale burgers, noch om te werken, noch om te investeren”, aldus Julian Walker, directeur van Spot Blue International Property. “Maar Dubai gaat momenteel tegen deze trend in. Het emiraat heeft ambitieuze plannen om zijn infrastructuur te ontwikkelen en duurzame economische voorwaarden te scheppen om zijn bevolking van de huidige 3,5 miljoen tot 5,8 miljoen te laten groeien. De nieuwe Etihad Rail is een goed voorbeeld en zal na voltooiing 11 steden in de zeven emiraten van de VAE met elkaar verbinden, waarbij de reistijd per spoor tussen Abu Dhabi en Dubai slechts 50 minuten bedraagt.”

Het Advanced Visa System is bedoeld om de buitenlandse arbeidskrachten van Dubai te stimuleren en buitenlands geld en expertise naar het emiraat te brengen. Het omvat een groot aantal visa die gericht zijn op geschoolde werknemers, freelancers en zelfstandigen, investeerders, ondernemers en buitenlanders die een opleiding komen volgen.

“Een toename van het aantal inkomende internationale werknemers zal bijdragen tot het behoud van een robuuste huurmarkt, wat goed nieuws is voor langetermijninvesteerders in Dubai,” vervolgt de heer Walker van Spot Blue International Property. “En natuurlijk kiest een groot percentage buitenlanders ervoor om zich in Dubai te vestigen en er een eerste woning te kopen. De belasting- en levensstijlvoordelen zullen altijd belangrijke drijfveren zijn voor woningaankopen, maar momenteel is de immuniteit van Dubai voor de financiële volatiliteit in andere eersteklas vastgoedbestemmingen, die te maken hebben met stijgende rentevoeten, opgeblazen kosten van levensonderhoud en onzekerheid over de vastgoedwaarden, een extra stimulans om naar Dubai te komen.”

Dubai\’s toenemende internationale aantrekkingskracht wordt weerspiegeld in een verzameling recente rapporten. De bevindingen omvatten een stijging van 18 procent van de populatie van HNWI\’s in het emiraat tijdens de eerste zes maanden van 2022 – momenteel staat het op de 23e plaatsvan \’s werelds meest populaire steden voor HNWI\’s, maar verwacht wordt dat het in 2030 in de top 20 zal staan. Ondertussen zijn de VAE de wereldwijde bestemming met naar verwachting het hoogste aantal HNWI\’s die een verblijfsvergunning of staatsburgerschap aanvragen, namelijk 4.000, in 2022. Bovendien is Dubai een van de slechts vier wereldsteden met een vastgoedmarkt die in de UBS Global Real Estate Bubble Index 2022 als \’redelijk gewaardeerd\’ wordt beoordeeld; de overige 21 steden worden beschouwd als overgewaardeerd (Londen en New York) of met een risico op een zeepbel (Hongkong, Toronto, Frankfurt).

Neem voor meer informatie over koopmogelijkheden in Dubai contact op met:Spot Blue International PropertyTel: 44 (0)20 8339 6036 Email: [email protected]Website: https://www.spotblue.com/property-for-sale/united-arab-emirates/dubai/ Over Spot Blue International Property Spot Blue International Property is een van de toonaangevende internationale vastgoedmakelaars in het Verenigd Koninkrijk, met honderden eigendommen die regelmatig worden vermeld en bijgewerkt op de website, www.spotblue.com. Naast het helpen van ontwikkelaars om hun projecten te promoten op de Britse en andere buitenlandse markten, bevat www.spotblue.com eigendommen die door particulieren te koop worden aangeboden. Het is ook gespecialiseerd in het koppelen van kopers aan geschikte eigendommen. Landen waar het actief is, zijn onder meer Turkije, Spanje, Frankrijk, Portugal, de VS, de VAE, Barbados en het VK. Het bedrijf is zeer bekend in het Verenigd Koninkrijk en wordt regelmatig geciteerd in de nationale pers en uitgenodigd voor panels op toonaangevende seminars en tentoonstellingen.

Contactgegevens:

For further information about buying opportunities in Dubai, contact:
Spot Blue International Property
Tel: +44 (0)20 8339 6036
Email: [email protected]
Website: https://www.spotblue.com/property-for-sale/united-arab-emirates/dubai/