header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


Onderzoek toont aan dat Gen Z de minste schulden heeft. Hier is hoe ze het doen

Oct 24, 2022 2:16 AM ET

Millennials en Generatie X worden al sinds het begin van de jaren 2000 geplaagd door schulden. Maar hoe zit het met Generatie Z? Volgens een nieuw onderzoek doen zij het beter dan hun voorgangers. Dit is hoe.

1. Ze vermijden rentelasten

Generatie Z is meer geneigd om hun leningen snel af te betalen of gebruik te maken van aanbiedingen voor personal loan balance transfers waarmee ze hun aankopen in de loop van de tijd kunnen afbetalen zonder rente op te lopen. Omdat Gen Z in een onstabiele arbeidsmarkt komt, zijn ze zich bewust van hoe extra kosten, zoals rente, hun budget kunnen beïnvloeden, waardoor ze minder snel onnodige schulden aangaan.

2. Ze zijn handig met geld

Gen Z is eerder geneigd extra geld op zak te hebben en het te gebruiken voor noodgevallen of onverwachte kosten, zoals autoreparaties of schoolrekeningen. Deze benadering van financieel beheer kan hen helpen voorkomen dat ze in een schuldencyclus terechtkomen waarbij ze voortdurend worstelen om grote bedragen aan rente af te betalen.

3. Ze stellen prioriteiten bij hun uitgaven

Gen Z stellen ook vaker prioriteiten bij hun uitgaven en vinden manieren om geld te besparen op benodigdheden zoals voedsel, vervoer en nutsvoorzieningen. Deze strategie kan hen helpen een financiële buffer op te bouwen die kan worden gebruikt in moeilijke tijden of noodgevallen.

4. Ze zijn voorzichtig met hun uitgaven

Gen Z is ook meer dan andere generaties geneigd om verschillende soorten leningen en kredietproducten te onderzoeken voordat ze een lening aangaan. Deze aanpak kan hen helpen voorkomen dat ze hoogrentende schuldproducten aangaan die uit de hand kunnen lopen.

Welke financiële lessen kunnen we leren van Gen Z?

Als u worstelt met het afbetalen van hoge rentebedragen op uw schulden, kan het nuttig zijn om enkele van de strategieën te overwegen die Gen Z gebruikt om het hoofd boven water te houden. Zij kunnen bijvoorbeeld prioriteiten stellen bij hun uitgaven en manieren vinden om geld te besparen op alledaagse dingen. Daarnaast zijn ze misschien voorzichtiger met hun uitgaven en gebruiken ze hun financiële vaardigheden verstandig.

Welke financiële lessen moet Gen Z leren?

Hoewel ze het zeker beter doen dan oudere generaties voor zaken als schulden en rente, heeft Gen Z nog veel te leren over geld.Een kritieke factor die lijkt te ontbreken in de financiële educatie voor Gen Z betreft het plannen voor de toekomst. Hoewel het essentieel is om zaken als schulden en uitgaven onder controle te houden, moet Gen Z ook proberen te sparen voor een regenachtige dag, investeren voor de lange termijn en werken aan een soort eigendom in de toekomst. Het is waar dat de huidige vastgoedmarkt somber is, maar dat betekent niet dat het eigenwoningbezit voorgoed buiten hun bereik ligt. Naarmate de markt draait, komen er meer mogelijkheden om onroerend goed te kopen beschikbaar voor degenen die er klaar voor zijn. Geloven dat huren hun enige optie zal zijn zet hen op een achterstand wanneer de markt onvermijdelijk weer aantrekt.

De bottom line

Het is duidelijk dat Gen Z al haar middelen moet gebruiken om financieel vooruit te komen, en ze maken goede stappen om dat te doen door zoveel mogelijk weg te blijven van schulden. Door verantwoorde uitgaven en spaargewoonten te hanteren en te investeren in langetermijndoelstellingen, kunnen zij een solide basis voor succes leggen.

Contactgegevens:

Name: Michael Bertini
Email: [email protected]
Job Title: consultant

Tags:   United States, Wire