header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


OneMain Financial: Wat is beter voor het opbouwen van krediet: persoonlijke leningen of creditcards?

Oct 24, 2022 1:37 AM ET

Sponsored Content

persoonlijke leningen en creditcards zijn meer dan hulpmiddelen om schulden te consolideren en grote uitgaven te betalen – ze kunnen ook helpen krediet op te bouwen als ze goed worden gebruikt. Het is essentieel dat u deze schulden elke maand op tijd betaalt om uw krediet een impuls te geven. Hieronder bekijken we hoe persoonlijke leningen en creditcards helpen om krediet op te bouwen en welke het beste is voor specifieke situaties.

Waarom is krediet opbouwen belangrijk?

De meesten van ons hebben krediet nodig om grote aankopen te betalen die we ons vooraf niet kunnen veroorloven, zoals een huis of auto. Goed krediet maakt het verkrijgen van een hypotheek, autolening en andere vormen van financiering gemakkelijker. Het krediet van een persoon is ook van invloed op hoeveel ze betalen om geld te lenen – over het algemeen, hoe beter de score, hoe lager de rente die iemand zal worden aangeboden op een lening of creditcard.

Persoonlijke leningen en creditcards kunnen een persoon helpen het krediet spel te winnen – zolang ze weten de vijf factoren die deel uitmaken van hun credit score.

  • Betalingsgeschiedenis
  • Kredietgebruik
  • Lengte van kredietgeschiedenis
  • Kredietmix
  • Onderzoek

Het op tijd betalen van rekeningen heeft de grootste invloed op iemands kredietscore. Persoonlijke leningen en creditcards kunnen helpen een sterke betalingsgeschiedenis op te bouwen.

Persoonlijke leningen vs. creditcards

Als iemands krediet er slecht aan toe is (of helemaal geen krediet heeft), zijn persoonlijke leningen en creditcards twee manieren om krediet te herstellen of op te bouwen. Natuurlijk zijn er geen snelle oplossingen. Het opbouwen van een sterke geschiedenis van tijdige betalingen kost tijd.

Persoonlijke leningen

Wanneer iemand een persoonlijke lening afsluit, ontvangt hij een vast bedrag vooraf dat hij over een bepaalde periode moet terugbetalen. De kredietbureaus houden hun maandelijkse betalingen bij, en hun score kan meegroeien met hun betalingsgeschiedenis zolang ze consequent op tijd betalen.

Kredietkaarten

Kredietkaarten geven doorlopend toegang tot een pot geld, de zogenaamde kredietlimiet. Zolang de rekening van een persoon in goede staat blijft, kan hij de kaart zo vaak als nodig gebruiken. Net als persoonlijke leningen, worden creditcardbetalingen elke maand gemeld aan de kredietbureaus.

Even het missen van een creditcard of lening betaling kan invloed hebben op iemands credit score en blijven op hun credit verslag voor zeven jaar.

Moet u een persoonlijke lening of creditcard gebruiken om krediet op te bouwen?

Er zitten voor- en nadelen aan beide opties.

Persoonlijke leningen: voor- en nadelen

Persoonlijke leningen zijn krediet op afbetaling, wat betekent dat een lener een bepaald bedrag krijgt dat hij in een bepaalde periode moet terugbetalen. Persoonlijke leningen zijn geschikt voor grote, eenmalige aankopen zoals auto\’s, motorfietsen of woningverbeteringsprojecten.

Persoonlijke leningen hebben vaker een vaste rentevoet, maar kunnen hogere maandelijkse betalingen hebben vanwege hun vaste aflossingsschema. Hierdoor weten kredietnemers echter wanneer de lening zal worden afbetaald omdat ze afgeschreven betalingen hebben. Dit kan gunstig zijn in vergelijking met minimale creditcardbetalingen, omdat creditcardbetalingen niet gebonden zijn aan een specifieke termijn en kunnen leiden tot hoge rentelasten.

Creditcards: voor- en nadelen

Creditcards zijn doorlopend krediet, wat betekent dat de lener voortdurend toegang heeft tot het geld. Dit verschilt van persoonlijke leningen, die een eenmalig bedrag voor een specifieke aankoop. Mensen kunnen creditcards voor veel verschillende uitgaven gebruiken – zolang ze hun rekeningen op tijd betalen en nog steeds geld beschikbaar hebben op hun kredietlimiet.

De bottom line

Dus, wat is de betere manier om krediet op te bouwen? Persoonlijke leningen of creditcards? Het antwoord hangt af van elke individuele situatie. Over het algemeen is het gebruik van een creditcard om krediet op te bouwen sneller en gemakkelijker. Als het echter mogelijk is om een persoonlijke lening met een lagere rente af te sluiten, kan dat de betere optie zijn. Ongeacht de beslissing is het belangrijk om gedisciplineerd te blijven en rekeningen altijd op tijd te betalen!

Over OneMain Financial

Bekijk website

OneMain Financial is de leider in het bieden van verantwoorde toegang tot krediet aan nietprime klanten en is toegewijd aan het verbeteren van het financiële welzijn van hardwerkende Amerikanen.

Contactgegevens:

Name: Michael Bertini
Email: [email protected]
Job Title: Consultant

Tags:   United States, Wire