header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


Agnieszka Blum, MD, PhD is gepromoveerd tot de Raad van Bestuur van Ardigen om de expertise op het gebied van drug discovery te versterken.

Oct 27, 2022 1:19 AM ET

Oktober 25, 2022 – Ardigen, een wereldwijde leider in kunstmatige intelligentie voor het ontdekken van geneesmiddelen, kondigt met trots aan dat Agnieszka Blum, MD, PhD is toegetreden tot de Raad van Bestuur van het bedrijf. Zij brengt uitgebreide kennis en ervaring mee op het gebied van Immuno-Oncologie en drug discovery, wat strategisch is voor de ontwikkeling van Ardigen.

Agnieszka Blum, MD, PhD zal haar missie voortzetten als algemeen directeur van de Business Unit Immunologie bij Ardigen, waar zij zich richt op de ontwikkeling van AI-platforms om therapieontwikkelingsproblemen op te lossen in celtherapieën, kankervaccins en TCR-mimicerende antilichamen.

Agnieszka Blum, MD, PhD is sinds oktober 2020 algemeen directeur Immunologie. Zij is gediplomeerd arts in zowel Hematologie/Oncologie als Interne Geneeskunde, met meer dan 10 jaar ervaring in patiëntenzorg. Tijdens haar tijd aan de Charité Universitätsmedizin Berlin in Duitsland speelde Blum, MD, PhD een centrale rol in de ontwikkeling van een GMP-compliant klinisch platform voor het gebruik van TCR-gebaseerde cellulaire therapie in refractaire AML, hoog-risico multipel myeloom en metastatisch melanoom. In het kader van complexe, door de overheid gesponsorde initiatieven was zij in staat activiteiten van multidisciplinaire teams, waaronder onderzoek, productie, klinische en pathologie, te coördineren. Tijdens haar werk als Consultant Hematologist en NGS Laboratory Manager in het Mater Misericordiae University Hospital in Dublin in Ierland, implementeerde Blum, MD, PhD met succes next-generation sequencing diagnostiek in verschillende disciplines.

“Ik voel me zeer bevoorrecht om deze rol op me te nemen in zo\’n spannende tijd waarin de opkomst van big data en nieuwe technologieën een revolutie teweeg heeft gebracht in het proces en de strategieën om de ontwikkeling van geneesmiddelen aan te pakken. De missie van Ardigen om het ontdekkingsproces van geneesmiddelen te versnellen, vervult de droom van mijn arts om precisiegeneeskunde meer beschikbaar te maken” – aldus Agnieszka Blum, MD, PhD

Door toe te treden tot de Raad van Bestuur van Ardigen brengt Blum, MD, PhD brede kennis en klinische expertise mee op het gebied van Immuno-Oncologie en moderne therapieontwikkeling. We zijn vereerd om haar advies en begeleiding te ontvangen over de zaken die de kern vormen van de belangrijkste uitdagingen van de data/AI-gedreven geneesmiddelenontdekking aanpak– zei Janusz Homa, Ardigen CEO.

Over Ardigen:

Ardigen zet geavanceerde AI-methoden in voor nieuwe precisiegeneeskunde. Het bedrijf versnelt de ontwikkeling van therapieën door het ontwerpen van immuniteit, het decoderen van microbiomen, het analyseren van biomedische beelden en het leveren van digitale geneesmiddelenontdekkingsdiensten. Het team van Ardigen is geworteld in de biologie en heeft uitgebreide expertise in bio-informatica, machine learning en software engineering. De interne datasets van het bedrijf, samen met geavanceerde AI-platforms, maken de ontwikkeling van effectieve precisietherapieën mogelijk.

Meer informatie op ardigen.com

Contactgegevens:

Name: Anna Klepacka
Email: [email protected]
Job Title: Marketing Manager

Tags:   United States, Wire