header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


De beste manieren om uw tandheelkundige school schuld af te betalen

Oct 27, 2022 1:58 AM ET

Tandheelkunde studeren is vaak een goed idee als je hard kunt studeren en aanleg hebt voor het werk. Als je afstudeert, ben je goed op weg naar de tandheelkunde, een potentieel lucratieve carrière die je mooi zou moeten voorbereiden op financiële onafhankelijkheid.

Maar, de gemiddelde tandartsschoolschuld is meer dan 300.000 dollar. Dat is wat een opleiding in het veld typisch kost. In 2021 was het gemiddelde jaarloon voor een praktiserende tandarts $ 178.260. Dat betekent dat je waarschijnlijk enige schuld van de tandheelkundige school zult dragen, althans voor een tijdje.

Wat is de beste manier om die schuld af te betalen? We bespreken nu enkele strategieën.

Ken je schuld/inkomensverhouding

Laat ons zeggen dat je afstudeert aan de tandartsopleiding en het beroep ingaat. Het eerste wat u moet doen wanneer u probeert uit te zoeken hoe u uw schuld kunt afbetalen, is uw schuld/inkomensverhouding berekenen.

Om deze verhouding te bepalen, deelt u uw maandelijkse schuldbetalingen door uw bruto maandinkomen of uw inkomen vóór belastingen. Het resultaat heet uw DTI, in de vorm van een percentage. Dit getal kan u helpen erachter te komen welke aflossingsmethode het beste werkt voor uw specifieke situatie.

Taxable Forgiveness

Taxable forgiveness is iets wat u moet weten als u het tandartsenvak ingaat. Als u in de tandheelkunde gaat werken en een inkomensafhankelijk aflossingsplan aangaat, kunt u gedurende 20-25 jaar in aanmerking komende betalingen op uw studieschuld doen. Aan het einde van die termijn zal de instantie die u de lening heeft verstrekt, de resterende schuld die u hebt kwijtschelden.

Er zijn geen arbeidskwalificaties om in aanmerking te komen voor belastbare kwijtschelding. U kunt een privépraktijk openen en in aanmerking komen, of u kunt voor een non-profit werken. Belastbare kwijtschelding zal waarschijnlijk zinvol zijn als je een schuld-inkomensratio van 1,25 of hoger hebt.

Public Service Loan Forgiveness

Als tandarts heb je meestal de mogelijkheid om in aanmerking te komen voor PSLF, oftewel public service loan forgiveness. Dit is belastingvrije schuldkwijtschelding die u kunt bereiken nadat u aan specifieke kwalificaties hebt voldaan.

U moet over het algemeen 120 maandelijkse betalingen op tijd doen op die schuld, voor een periode van tien jaar, via een inkomensafhankelijk aflossingsplan. Terwijl je die betalingen doet, moet je werken voor een overheidswerkgever of een non-profit entiteit, zoals een tandheelkundige school, een ziekenhuis voor veteranenzaken of een non-profit ziekenhuis.

Als je dat doet, dien je het algemeen belang. Daar kun je de financiële vruchten van plukken in de vorm van kwijtschelding van leningen. Als u van plan bent om in een privépraktijk te gaan werken, is dit echter geen haalbare optie.

Private herfinanciering

Private herfinanciering is ook mogelijk voor mensen met een tandheelkundige schoolschuld. Als u federale studieleningen hebt die u herfinanciert als een particuliere lening, kunt u een lagere rente en een nieuwe aflossingsperiode krijgen van een particuliere geldschieter. Je wilt dit alleen doen als je een lagere rente kunt krijgen.

Als je kijkt naar een schuld-renteverhouding van minder dan 1,25, is particuliere herfinanciering waarschijnlijk je beste gok. Herfinanciering en een lagere rente kan uw snelste weg naar schuldenvrij zijn.

Which One Should You Choose?

Over het algemeen zullen twee factoren bepalen hoe u het beste uw tandheelkundige school schulden kunt afbetalen. De eerste is uw schuld-inkomstenratio, die u kunt berekenen met de formule die we noemden. De tweede is het soort tandartsbaan dat u wilt houden.

Als u een particuliere praktijk opent, zijn belastbare kwijtschelding of particuliere herfinanciering waarschijnlijk uw betere opties. Als je ergens gaat werken zoals een tandheelkundige school of een ziekenhuis zonder winstoogmerk, ben je waarschijnlijk beter af als je probeert te zorgen voor kwijtschelding van je lening bij de overheid.

Als je eenmaal weet welke functie je gaat bekleden en wat je verhouding tussen schuld en inkomen is, kun je de manier kiezen om je tandheelkundige schoolschuld af te betalen die het meest logisch is. Op den duur kom je onder die schuld uit, en kun je ook genieten van een stabiel carrièrepad.

 
 
 

Contactgegevens:

Name: Michael Bertini
Email:[email protected]
Job Title: Consultant

Tags:   United States, Wire