header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


Deze tips van Fintok kunnen u in juridische problemen brengen.

Oct 27, 2022 1:27 AM ET

Uit een recente studie van Barron\’s blijkt dat een derde van de Gen Z-ers hun financieel advies uit TikTok haalt. Hoewel dit geweldig is om tieners op de hoogte te houden van de huidige trends en veel voorkomende vragen te beantwoorden zoals “is schuld normaal?” (dat is zo) en “wat is een \’goede\’ kredietscore?” (ongeveer 730), is het essentieel om rekening te houden met de juridische risico\’s van het gebruik van sociale media voor financieel advies.

Veel “geldgoeroes” op sociale media hebben goede bedoelingen, maar begrijpen de juridische implicaties van hun advies niet volledig. Hier zijn vijf populaire financiële tips die we hebben gezien op TikTok die je in veel juridische problemen kunnen brengen.

1. Richt je alleen op het terugbetalen van je kleinste schuld

De schuldaflossingsstrategieën die bekend staan als de “Sneeuwbal” en “Lawine” -methoden bestaan al lang voor sociale media en zijn legitieme manieren om van uitstaande schulden af te komen. Veel FinTokers slagen er echter niet in om de hele strategie aan hun kijkers uit te leggen alvorens deze aan te bevelen. Dit kan ertoe leiden dat consumenten meer schulden aangaan dan ze aankunnen en niet begrijpen dat ze elke maand al hun schuldverplichtingen moeten betalen, niet slechts één voor één.

2. Je creditcard opzeggen voordat de jaarlijkse kosten in rekening worden gebracht

Credit card flipping is een populaire methode om de beloningspunten die je kunt krijgen te maximaliseren door nieuwe kaarten te openen, het minimum uit te geven en de beloningspunten om te zetten in cadeaukaarten of gratis reizen. Sommige TikTokers zal pleiten voor het krijgen van de punten, het omzetten van hen, en dan annuleren van de kaart voordat de jaarlijkse vergoeding aflossingsvrije periode is voorbij.

Maar deze strategie komt met risico\’s die kunnen krijgen uw punten “teruggeklauwd” door de creditcardmaatschappij, waardoor u op de haak voor duizenden dollars in vergoedingen en mogelijk hoge rente. Als u niet kunt terugbetalen uw financiële verplichting (Controleer uw credit card voorwaarden voor de details), kon je wind worden gediend een juridische dagvaarding te verschijnen in de rechtbank of hebben uw account verzonden naar collecties.

3. Knoeien met uw credit rapporten

Veel FinTok goeroes denken dat ze hebben “hacks” voor het verbeteren van uw credit score door te knoeien met uw verslag. Een TikToker pleitte voor het verwijderen van je huidige adres uit je rapport als een manier om alle negatieve informatie die verband houdt met je kredietactiviteiten te verwijderen.

Hoewel dit ook schade aanricht door de positieve dingen in je kredietscore te verwijderen, zullen kredietbureaus geen informatie verwijderen die waar en juist is. Ook kan dit opzettelijk doen door sommige rechtsgebieden als fraude worden beschouwd, wat zware boetes en mogelijke gevangenisstraf met zich mee kan brengen.

4. Belastingvoordelen gebruiken om uw belastbaar inkomen te verlagen

Veel FinTokers maken de fout om belastingvoordelen aan te bevelen die alleen gelden voor bepaalde soorten inkomen of belastingbetalers. Een populaire video beveelt bijvoorbeeld aan een 529 college spaarplan te gebruiken om uw belastbaar inkomen te verminderen. Het plan is echter niet van toepassing op de meeste mensen, en het gebruik ervan zonder gekwalificeerd te zijn kan u een audit van de IRS opleveren.

5. Financiële regels gebruiken in de verkeerde staat

Veel financiële tips dragen veel nuances die in de ene staat prima kunnen zijn en in een andere staat volstrekt illegaal. Je zult vaak advies vinden op TikTok met betrekking tot het gebruik van verjaringstermijnen om uit de schulden te komen. In sommige staten, zoals Californië, gelden deze verjaringstermijnen echter niet voor persoonlijke schulden. Dit kan u in diepe financiële problemen brengen, simpelweg omdat u de verschillen niet begrijpt tussen de wetten in uw staat en de staat die u probeert te benutten.

De bottom line

While TikTok may be an excellent resource for tips of all kinds, “hacking” your finances with FinTok tips is a poor way to manage your money and could land you in further debt or even legal trouble if you do it wrong.

Contactgegevens:

Name: Michael Bertini
Email: [email protected]
Job Title: consultant

Tags:   United States, Wire