header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


National Advertising Division vindt “Gig Speeds Everywhere”-claim voor Cox Gigablast Internet gegrond; beveelt aan andere claims te wijzigen of stop te zetten.

Oct 27, 2022 3:07 AM ET

New York, NY – 26 oktober 2022 – Naar aanleiding van een betwisting door AT & T Services heeft de National Advertising Division (NAD) van BBB National Programs bepaald dat Cox Communications, Inc. een redelijke basis bood voor de uitdrukkelijke claim dat Cox “gig-snelheden overal” kan leveren en de impliciete claim dat Cox gig-snelheden kan leveren aan al zijn klanten en AT & T niet gig-snelheden (of sneller) kan leveren aan al zijn klanten.

De NAD adviseerde Cox echter het volgende te wijzigen:

  • De bewering dat “Cox overal gig-snelheden levert” om aan te geven dat gig-snelheden alleen beschikbaar zijn voor downloadsnelheden.
  • De reclame om te voorkomen dat de niet-ondersteunde impliciete boodschap wordt overgebracht dat AT & T geen vergelijkbare of snellere snelheden biedt dan 5G-aanbieders op markten waar Cox en AT & T met elkaar concurreren.

AT & T Services betwistte vergelijkende beweringen van Cox in een televisie- en radioreclame voor zijn “Gigablast”-internetdienst die downloadsnelheden van 1 Gbps en uploadsnelheden tot 35 Mbps biedt.Gigablast is beschikbaar voor alle residentiële klanten van Cox via een hybride coaxkabel-vezelnetwerk.

“Gig-Speeds Everywhere” Claim

De 30 seconden durende televisiecommercial verschijnt als een geanimeerd tekstberichtgesprek tussen Cox en AT & T met woorden en emoji\’s begeleid door een vrolijke, jazz-achtige muziekscore. De NAD heeft vastgesteld dat, in de context van de gewraakte televisiecommercial, de bewering dat Cox “overal gig-snelheden” biedt, de boodschap overbrengt dat Cox gig-snelheden kan bieden aan alle klanten en AT & T niet aan al zijn klanten gig-snelheden kan bieden.

NAD concludeerde dat deze boodschap werd ondersteund op basis van bewijs dat het Cox-netwerk bijna elke consument binnen de footprint van Cox, en elke klant in de gebieden waar de gewraakte reclame verschijnt, voorziet van Gigablast, het 1 Gig serviceniveau van Cox. De NAD heeft de bewering van Cox aanvaard dat minder dan de helft van de AT & T Fiber-klanten toegang heeft tot Gigablast of sneller internet vanwege de beperkte beschikbaarheid van fiber-to-the-premises (FTTP) diensten in het hele AT & T netwerk.

Prior decisions by NAD and BBB National Programs\’ appeate body, the National Advertising Review Board (NARB) have concluded that general comparative internet speed claims, unless qualified, convey a message about download and upload speeds. Hier vond de NAD dat de ongenuanceerde “gig-snelheden overal” claim van Cox niet werd ondersteund door het verslag omdat Cox de uploadsnelheid voor alle Gigablast-gebruikers beperkt tot 35 Mbps, een veel lagere snelheid dan de 1 Gbps downloadsnelheid die in de gewraakte reclame wordt benadrukt.

Verder heeft de NAD geconcludeerd dat de vermelding in de gewraakte televisiereclame verwarrend is, de “gig-snelheden overal” claim onvoldoende kwalificeert en niet duidelijk en opvallend is. De NAD merkte op dat consumenten die gig-speed (of snellere) internetdiensten zoeken, zowel de upload- als de downloadsnelheid moeten begrijpen, met name omdat de upload- en downloadsnelheid zo verschillend zijn. Zowel upload- als downloadsnelheden kunnen relevant zijn voor de interesse van een consument in gig-snel internet.

Om deze redenen heeft de NAD aanbevolen de claim “Cox levert overal gig-snelheden” te wijzigen om duidelijk en opvallend in de nabijheid van de claim te vermelden dat gig-snelheden alleen beschikbaar zijn voor downloadsnelheden.

Cox Customers “Can Always Choose Internet that Can Deliver Speeds Faster than 5G Providers”

NAD vond dat een redelijke boodschap die door de gewraakte televisiecommercial werd overgebracht, was dat Cox internetsnelheden kan leveren die sneller zijn dan 5G-providers en AT & T niet.

NAD stelde ook vast dat de gewraakte radiocommercial de claim in een iets andere context presenteerde en dat een redelijke boodschap die consumenten uit de radiocommercial zullen begrijpen de keuze is tussen Cox, die internetsnelheden levert die sneller zijn dan 5G-aanbieders, of AT & T, die geen snelheden kan leveren die sneller zijn dan 5G-aanbieders op markten waar Cox en AT & T concurreren.

NAD concludeerde dat het bericht dat AT & T geen snelheden kan bieden die sneller zijn dan 5G-aanbieders niet wordt ondersteund door de record, omdat AT & T op sommige markten haar Fiber-dienst aanbiedt waar klanten 1-Gig-snelheden kunnen krijgen. Daarom heeft de NAD aanbevolen dat Cox zijn reclame aanpast om te voorkomen dat de niet-ondersteunde impliciete boodschap wordt overgebracht dat AT & T geen vergelijkbare of snellere snelheden biedt dan 5G-aanbieders op markten waar Cox en AT & T met elkaar concurreren.

Tijdens de procedure heeft Cox de claim “de nieuwste Smart Wi-Fi overal” definitief gestaakt. Daarom heeft de NAD deze claim niet ten gronde beoordeeld.

In zijn adverteerdersverklaring verklaarde Cox dat het “zal voldoen aan de aanbevelingen van de NAD.” Verder verklaarde de adverteerder dat het “het zelfreguleringsproces waardeert en de aanbevelingen van de NAD in gedachten zal houden bij het ontwikkelen van toekomstige reclame.”

Alle samenvattingen van BBB National Programs case decisions zijn te vinden in de case decision library. Voor de volledige tekst van NAD, NARB, en CARU beslissingen, kunt u zich abonneren op het online archief.

Over BBB National Programs: BBB National Programs is waar bedrijven zich wenden om het consumentenvertrouwen te vergroten en consumenten worden gehoord. De non-profit organisatie creëert een eerlijker speelveld voor bedrijven en een betere ervaring voor consumenten door de ontwikkeling en levering van effectieve programma\’s voor verantwoording door derden en geschillenbeslechting. BBB National Programs omarmt zijn rol als onafhankelijke organisatie sinds de herstructurering van de Council of Better Business Bureaus in juni 2019, en houdt vandaag toezicht op meer dan een dozijn toonaangevende nationale zelfreguleringsprogramma\’s voor de sector, en blijft zijn werk ontwikkelen en zijn impact vergroten door zakelijke begeleiding te bieden en beste praktijken te bevorderen op gebieden zoals reclame, kindgerichte marketing en privacy.Ga voor meer informatie naar bbbprograms.org.

Over de National Advertising Division: De National Advertising Division (NAD) van BBB National Programs biedt onafhankelijke zelfregulering en diensten voor geschillenbeslechting, en begeleidt de waarheidsgetrouwheid van reclame in de hele VS. De NAD beoordeelt nationale reclame in alle media en haar beslissingen stellen consistente normen voor de waarheid en nauwkeurigheid van reclame, waardoor consumenten op zinvolle wijze worden beschermd en het speelveld voor bedrijven gelijk wordt getrokken.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Contactgegevens:

Name: Abby Hills
Email: [email protected]
Job Title: Director of Communications, BBB National Programs

Tags:   United States, Wire