header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


Joodse gemeenschap is bezorgd dat een vader & een slachtoffer van huiselijk geweld wordt behandeld als een tweederangs burger in NJ.

Nov 8, 2022 1:30 AM ET

Maxim K., een programmeur en vader van een elfjarige, vecht voor de ouderlijke rechten van Joodse vaders nadat hij huiselijk geweld, antisemitisme en oneerlijke behandeling van het rechtssysteem had ervaren tijdens zijn drie jaar durende voogdijstrijd in New Jersey. Een door de rechtbank aangewezen hulpmiddel, OurFamilyWizard, is gewapend om voortdurend pesterijen tegen hem te sturen gedurende het hele proces en de door de rechtbank aangewezen oudercoördinator en rechter hebben toegestaan dat de pesterijen onverminderd doorgaan.

Maxim, die slachtoffer is van huiselijk geweld, is in 2019 gescheiden en heeft in 2021 een definitief straatverbod tegen zijn ex-vrouw gekregen. Daarvoor werd zijn ex-vrouw in 2015 gearresteerd voor fysiek geweld tegen hem. Ze heeft het straatverbod talloze malen geschonden, onder meer door strafrechtelijke en civiele minachting van de rechtbank. In feite heeft de door de rechtbank aangestelde ouderschapscoördinator van het paar de rechtbank verzocht om zijn ex-vrouw te verbieden haar kantoor te bezoeken in de nasleep van herhaalde pesterijen, een verzoek dat werd ingewilligd.

“Het is ongelooflijk voor mij dat in de VS, in 2022, Joodse vaders nog steeds door het rechtssysteem worden behandeld als tweederangs burgers,” zei Maxim. “Ik heb herhaaldelijk antisemitische aanvallen en non-stop pesterijen van mijn ex-vrouw ondergaan, die de rechtbank heeft toegestaan op een door de rechtbank voorgeschreven communicatiemiddel. Als joodse vader in een voogdijzaak worden mijn ouderlijke en religieuze rechten en de belangen van mijn zoon minder belangrijk geacht dan de belangen van mijn ex-vrouw, ook al heeft zij gedurende het hele proces tientallen rechterlijke uitspraken genegeerd.”

Als immigrant van de eerste generatie in Rusland kreeg Maxim in 1992 politiek asiel in de VS, nadat hij was gevlucht voor religieuze vervolging in Rusland. Vandaag is hij een Amerikaans staatsburger die vreest dat zijn ex-vrouw, een Russisch staatsburger, zijn kind uit de VS zal verwijderen en naar haar land zal terugkeren. Maxim zoekt juridische ondersteuning om een succesvolle FRO-handhavingsmotie te verkrijgen en ervoor te zorgen dat de door de rechtbank bevolen OurFamilyWizard-applicatie correct wordt gebruikt, binnen de officiële aanbevelingen, en niet als een instrument voor schade. Hij zoekt ook juridische ondersteuning om zijn ouderlijke en religieuze rechten te beschermen, in overeenstemming met de wet en het belang van het kind.

“Ook al heeft de door de rechtbank aangewezen ouderschapscoördinator dit jaar zeven keer om betrokkenheid van de rechtbank gevraagd naar aanleiding van de acties van mijn ex-vrouw, toch heeft de coördinator de rechtbank geholpen een 50/50 voogdijovereenkomst te behouden,” zegt Maxim. Op dit moment probeert de ouderschapscoördinator mijn rechten te beperken om Joodse religieuze dagen met mijn zoon door te brengen, wat in 2019 duidelijk was vastgelegd in onze echtscheidingsovereenkomst. Tegelijkertijd loopt het proces al sinds april 2022 vast, terwijl de coördinator er voortdurend niet in slaagt de deelname van mijn ex-vrouw te verzekeren voor betalingen, ouderschapstaken en naleving van de beslissingen van de rechtbank. In haar streven naar behoud van de status quo blijft de rechtbank mijn ouderlijke rechten als joodse vader minimaliseren.”

Contactgegevens:

DimacoWeb
Tags:   Dutch, United States, Wire