header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


National Advertising Division beveelt Comcast aan Xfinity Mobile vs. T-Mobile vergelijkende besparingsclaims te wijzigen of in te trekken

Nov 8, 2022 1:47 AM ET

New York, NY – 7 november 2022 – De National Advertising Division (NAD) van BBB National Programs heeft vergelijkende besparingsclaims van Comcast Cable Communications, LLC over haar Xfinity Mobile Wireless serviceplan geanalyseerd. De NAD heeft Comcast aanbevolen om ofwel de bewering dat Xfinity Mobile 30% goedkoper is dan T-Mobile in te trekken, ofwel de reclame te wijzigen om duidelijk en opvallend het T-Mobile t-plan te vermelden dat de basis vormt voor de vergelijking en de materiële verschillen tussen de plannen.

NAD heeft Comcast ook aanbevolen:

  • Stop met de vermelding “Onbeperkte gegevens voor $30/lijn” in de gewraakte reclame of wijzig de vermelding om alle materiële informatie over het plan bekend te maken.
  • Wijzig haar reclame om te voorkomen dat de niet-ondersteunde impliciete boodschap wordt overgebracht dat Xfinity goedkoper is dan T-Mobile ongeacht het aantal mobiele lijnen dat wordt gekocht, en dat Xfinity goedkoper is dan T-Mobile wanneer vier mobiele lijnen worden gekocht.

De betrokken uitdrukkelijke en impliciete claims verschenen in een gedrukte mailer, een online betaalde Google-advertentie, een commercial met de zangeres Becky G en een commercial met personages uit de animatiefilm “The Bad Guys”.

$30/Line Claims</span/span>

De vraag voor de NAD was of Comcast alle materiële informatie met betrekking tot haar $30/Line claims in de context van de gewraakte reclame naar behoren openbaar maakte. De NAD vond dat de volgende materiële voorwaarden moesten worden bekendgemaakt:

  • De geadverteerde prijs van $30/Line geldt alleen als de consument vier lijnen koopt;
  • Een consument moet een Xfinity Internet abonnee zijn om de $30/Line claim aanbieding te krijgen; en
  • De “onbeperkte data” die in de claim van $30/Line wordt beloofd is onderhevig aan data throttling na 20GB gebruik.

In zowel de mailer als de Google-advertentie heeft het NAD bepaald dat de aankoopverplichting van vier regels adequaat wordt overgebracht omdat de claim zelf de informatie bevat. En hoewel de mailer duidelijk en opvallend de voorwaarde van gegevensbeperking vermeldt in een vermelding in de nabijheid van de claim van 30 dollar per lijn, brengt de Google-advertentie de voorwaarde van gegevensbeperking niet adequaat over.

Het NAD vond echter dat zowel de mailer als de Google-advertentie de consumenten niet adequaat informeren dat de $30/Line-claim beperkt is tot alleen Xfinity-internetabonnees.

NAD heeft Comcast ook aanbevolen om duidelijk en opvallend de voorwaarden voor het Xfinity Internet abonnement en data throttling in de nabijheid van de $30/Line claim bekend te maken.

30% minder claims

De Becky G commercial bevat ook claims dat Comcast\’s Xfinity Mobile Unlimited plan 30% goedkoper is dan T-Mobile\’s Essentials plan. NAD merkte op dat de verwachting van de consument van “appels met appels” vergelijkingen berust op de veronderstelling dat wanneer een adverteerder zijn product of dienst vergelijkt met die van zijn concurrent, de adverteerder de vergelijkingsobjecten selecteert die voor de consument het meest relevant zijn, d.w.z, de producten of diensten die de consument hoogstwaarschijnlijk vergelijkt bij het nemen van een aankoopbeslissing op de markt.

NAD heeft beoordeeld of het onlangs geïntroduceerde Base Essentials plan van T-Mobile, dat een mobiele draadloze dienst met onbeperkte data biedt voor dezelfde prijs als het Xfinity Mobile Unlimited Plan, de 30% minder claims van Comcast onjuist maakt. De NAD concludeerde dat het Base Essentials-plan van T-Mobile geen voor de consument zinvolle optie is omdat informatie over het plan voor consumenten moeilijk te vinden is en er hindernissen zijn voor de aankoop van de diensten, zoals de noodzaak om een T-Mobile-winkel te bezoeken of te bellen, die bij de andere plannen van T-Mobile niet aanwezig zijn. Daarom heeft de NAD geconcludeerd dat de prijsstelling van het Base Essentials-plan Xfinity Mobile niet belet zijn beweringen over 30% minder te doen.

Omdat de NAD heeft vastgesteld dat de informatie van Comcast niet duidelijk de vergelijkingsbasis communiceert waarop de 30% minder claims zijn gebaseerd, heeft de NAD echter aanbevolen dat Comcast duidelijk en opvallend vermeldt dat de 30% minder claims zijn gebaseerd op een vergelijking van de Xfinity Mobile Unlimited en T-Mobile Essentials plannen op een manier die voor consumenten gemakkelijk op te merken, te lezen en te begrijpen is. De NAD merkte op dat vergelijkende prijs- en besparingsclaims nauwgezet moeten worden opgesteld om te voorkomen dat vergelijkende voordelen worden overdreven.

Implied Claims

NAD bepaalde dat de Bad Guys commercial de boodschap overbrengt dat de prijs voor vier lijnen, of een willekeurig aantal lijnen, die via het Xfinity-plan worden gekocht, minder duur zal zijn dan de prijs die momenteel beschikbaar is (inclusief kortingen) voor hetzelfde aantal lijnen in het kader van een concurrerend mobiel draadloos plan. Volgens de NAD was een dergelijke boodschap niet onderbouwd, aangezien T-Mobile ten tijde van de betwisting een prijs voor vier lijnen met autopay-kortingen aanbood die goedkoper was dan de prijs voor vier lijnen in het kader van het Xfinity Mobile Unlimited-plan. Daarom heeft de NAD Comcast aanbevolen haar reclame te wijzigen om te voorkomen dat deze impliciete beweringen worden overgebracht.

In haar adverteerdersverklaring verklaarde Comcast dat zij “ermee instemt te voldoen aan de aanbevelingen van de NAD.” De adverteerder verklaarde verder dat hij “het onderzoek van de NAD op prijs stelt en in het bijzonder blij is dat de NAD de richtsnoeren van de FTC inzake .Com Disclosures met betrekking tot search engine advertising en advertenties met beperkte ruimte heeft gevolgd.”

Alle samenvattingen van BBB Nationale Programma\’s zijn te vinden in de case decision library. Voor de volledige tekst van NAD-, NARB- en CARU-besluiten kunt u zich abonneren op de online archief.

 

Over BBB Nationale Programma\’s: BBB National Programs is waar bedrijven zich wenden om het consumentenvertrouwen te vergroten en waar consumenten worden gehoord. De non-profit organisatie creëert een eerlijker speelveld voor bedrijven en een betere ervaring voor consumenten door de ontwikkeling en levering van effectieve programma\’s voor verantwoording door derden en geschillenbeslechting. BBB National Programs omarmt zijn rol als onafhankelijke organisatie sinds de herstructurering van de Council of Better Business Bureaus in juni 2019, en houdt vandaag toezicht op meer dan een dozijn toonaangevende nationale zelfreguleringsprogramma\’s voor de sector, en blijft zijn werk ontwikkelen en zijn impact vergroten door zakelijke begeleiding te bieden en beste praktijken te bevorderen op gebieden zoals reclame, kindgerichte marketing en privacy.Ga voor meer informatie naar bbbprograms.org.

Over de National Advertising Division: De National Advertising Division (NAD) van BBB National Programs zorgt voor onafhankelijke zelfregulering en geschillenbeslechting, en geeft richting aan de waarheidsgetrouwheid van reclame in de hele VS. De NAD beoordeelt nationale reclame in alle media en haar beslissingen stellen consistente normen vast voor de waarheid en nauwkeurigheid van reclame, waardoor consumenten op zinvolle wijze worden beschermd en het speelveld voor bedrijven gelijk wordt getrokken.

Contact: Abby Hills, Director of Communications, BBB National Programs

703.247.9330 / [email protected]

Contactgegevens:

Abby Hills, Director of Communications, BBB National Programs
703.247.9330 / [email protected]
Tags:   Dutch, United States, Wire