header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


6 manieren om een huisrenovatie te financieren

Nov 11, 2022 7:04 AM ET

De afgelopen jaren hebben veel huiseigenaren meer tijd thuis doorgebracht en hun omgeving opgeknapt, maar de grote vraag naar materialen, in combinatie met problemen in de toeleveringsketen, heeft geleid tot een stijging van de kosten voor verbouwingen. Gelukkig zijn er opties voor wie zijn huis wil opknappen:

Lenen met eigen vermogen

Er zijn een paar manieren waarop huiseigenaren met hun eigen vermogen kunnen lenen. Een home equity lening, soms een “tweede hypotheek” genoemd, stelt huiseigenaren in staat om te lenen met het eigen vermogen dat ze hebben opgebouwd. Het geld wordt uitgekeerd in één groot bedrag, dat over een bepaalde periode wordt terugbetaald. Het is vermeldenswaard dat home equity lening betalingen verschuldigd zijn in aanvulling op eventuele bestaande hypotheek betalingen, zodat de huiseigenaar moet ervoor zorgen dat hun budget kan omgaan met de toegenomen maandelijkse kosten.

Een home equity line of credit, of HELOC, is een andere manier voor huiseigenaren om te lenen met hun eigen vermogen. Met een HELOC wordt een huiseigenaar vooraf goedgekeurd voor een kredietlijn tot een bepaald bedrag en over een bepaalde periode (de opnameperiode genoemd). Net als bij een creditcard gebruikt de lener alleen wat hij nodig heeft van de totale limiet. Zodra de opnameperiode voorbij is, gaat de kredietnemer de aflossingsperiode in waarin hij de lening plus rente moet terugbetalen. HELOC\’s hebben vaak variabele rentevoeten en kunnen leiden tot onvoorspelbare betalingen.

Neem een ander soort lening

Huiseigenaren hebben leenopties die niet gebonden zijn aan het eigen vermogen van hun huis. Ze kunnen bijvoorbeeld een persoonlijke lening aanvragen om te gebruiken voor renovaties. Dit zijn ongedekte leningen en de rente en de goedkeuring hangen sterk af van de credit score van de lener, dus een goede kredietwaardigheid is een pluspunt. Persoonlijke leningen zijn meestal voor kleinere bedragen dan home equity leningen en hebben kortere terugbetalingstermijnen.

Als een huiseigenaar een permanente levensverzekering heeft – zoals universele of gehele levensverzekering – en ze hebben genoeg contante waarde opgebouwd, kunnen ze in staat zijn om te lenen tegen die contante waarde. Dit geld kan worden gebruikt zoals de lener wil, inclusief voor renovatie van het huis.

Het gebruik van de contante waarde door middel van polis leningen, afkopen, of opnames in contanten zal de overlijdensuitkering verminderen; en kan een grotere uitgave vereisen dan verwacht en/of resulteren in een onverwachte belastbare gebeurtenis.

Gebruik een creditcard

Hoewel het gebruik van een bestaande creditcard de snelste manier kan zijn om renovaties te financieren, moeten huiseigenaren bedacht zijn op hoge rentepercentages die de maandelijkse betalingen kunnen verhogen, vooral gezien de hoge kosten van woningrenovaties. Een andere optie is het openen van een nieuwe kaart of het gebruik van een saldo overdracht kaart met een zero-interest introductie aanbod. Echter, als het saldo niet is betaald tegen de tijd dat het aanbod afloopt, zullen leners waarschijnlijk worden onderworpen aan hoge rente op het resterende saldo.

Betalen met contant geld

Betalen met contant geld is de meest eenvoudige optie. Contant betalen betekent ook dat huiseigenaren zich geen zorgen hoeven te maken over de rente of het gebruik van hun huis als onderpand. Echter, betalen uit eigen zak vereist veel van tevoren plannen en sparen, en kan betekenen dat een lange tijd wachten voordat het project begint.

Als een home improvement project is duur en zal een lange tijd om te sparen voor, kunnen huiseigenaren ervoor kiezen om de renovatie geleidelijk te voltooien, het maken van kleine verbeteringen beetje bij beetje als geld beschikbaar komt. Huiseigenaren hebben ook de optie om een deel van het project te betalen met spaargeld en andere financieringsbronnen te overwegen voor de rest.

Contactgegevens:

Name: Don Klein
Email: donklein@northwesternmutual.com
Job Title: Assistant Director - Field & National Grassroots Public Relations
Tags:   Dutch, United States, Wire