header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


National Advertising Division adviseert P & G de vergelijkende reclame voor Puffs Ultra Soft Tissues versus Kleenex te staken of te wijzigen.

Nov 11, 2022 7:37 AM ET

New York, NY – 8 november 2022 Acting on a challenge brought by Kimberly-Clark Corporation, heeft de National Advertising Division (NAD) van BBB National Programs aanbevolen dat The Procter & Gamble Company (P & G) twee commercials voor Puffs Ultra Soft Tissues stopzet of wijzigt in:

  • Geen misleidende boodschap uit te dragen over de zachtheid, het comfort of de veiligheid van Kleenex tissues; en
  • Geen misleidende boodschap uit te dragen dat Puffs tissues zichtbare quilt-achtige pufjes hebben.

Bij de NAD ging het erom of twee korte, grillige videocommercials met geanimeerde personages en productvergelijkingen tussen Puffs tissues en de “leidende” concurrent denigrerende boodschappen over Kleenex overbrengen.

Hoewel humor voor adverteerders een doeltreffende en creatieve manier kan zijn om de verschillen tussen hun producten en die van de concurrenten te benadrukken, ontslaan humor en hyperbool een adverteerder niet van de verplichting om boodschappen die hun advertenties redelijkerwijs kunnen overbrengen, te ondersteunen.

NAD concludeerde dat een redelijke boodschap van de gewraakte commercials, “Linda\’s Little Nose” en “Fire Department”, is dat concurrerende tissues, waaronder Kleenex, hard en onvoldoende zacht zijn en schadelijk voor de neus. Omdat deze boodschap niet werd ondersteund door het bewijsmateriaal van P & G, heeft de NAD aanbevolen de reclame te staken of te wijzigen om te voorkomen dat een misleidende boodschap over de zachtheid, het comfort of de veiligheid van Kleenex tissues wordt overgebracht.

NAD heeft ook overwogen of de zij-aan-zij demonstratiescène in “Linda\’s Little Nose”, een simulatie van een structureel kenmerk van het product van P & G, de boodschap overbrengt dat Puffs gewatteerde puffing hebben terwijl de tissues eigenlijk plat zijn. NAD merkte op dat een adverteerder een product kunstig mag schikken om er in de reclame aantrekkelijk uit te zien, maar dat hij het product niet wezenlijk of kunstmatig mag verbeteren buiten het bestek van het bewijsmateriaal.

NAD bepaalde dat de side-by-side demonstratie een misleidende boodschap over het uiterlijk van Puffs tissues overbrengt die niet wordt ondersteund door het bewijsmateriaal en beval aan de reclame te staken of te wijzigen om te voorkomen dat de misleidende boodschap wordt overgebracht dat Puffs tissues zichtbare quiltachtige puffing hebben.

Tijdens de procedure stopte P & G definitief met de bewering dat Puff “luchtig is met 40% meer kussenachtige dikte” [“*vs. de toonaangevende ultrazachte concurrent”]. Daarom heeft de NAD deze claim niet op zijn merites beoordeeld.

In zijn adverteerdersverklaring verklaarde P & G dat het “zal voldoen aan de aanbevelingen van de NAD” en “de zorgvuldige beoordeling van deze zaak door de NAD op prijs stelt”. De adverteerder verklaarde verder dat hoewel hij “het respectvol oneens is met de beslissing van de NAD, omdat P & G een groot voorstander is van het zelfreguleringsproces, hij rekening zal houden met de aanbevelingen van de NAD bij toekomstige reclame voor Puffs tissues.”

Alle samenvattingen van BBB National Programs case decisions zijn te vinden in de case decision library. Voor de volledige tekst van NAD, NARB, en CARU beslissingen, kunt u zich abonneren op het online archief.

Over BBB National Programs: BBB National Programs is waar bedrijven zich wenden om het consumentenvertrouwen te vergroten en consumenten worden gehoord. De non-profit organisatie creëert een eerlijker speelveld voor bedrijven en een betere ervaring voor consumenten door de ontwikkeling en levering van effectieve programma\’s voor verantwoording door derden en geschillenbeslechting. BBB National Programs omarmt zijn rol als onafhankelijke organisatie sinds de herstructurering van de Council of Better Business Bureaus in juni 2019, en houdt vandaag toezicht op meer dan een dozijn toonaangevende nationale zelfreguleringsprogramma\’s voor de sector, en blijft zijn werk ontwikkelen en zijn impact vergroten door zakelijke begeleiding te bieden en beste praktijken te bevorderen op gebieden zoals reclame, kindgerichte marketing en privacy.Ga voor meer informatie naar bbbprograms.org.

Over de National Advertising Division: De National Advertising Division (NAD) van BBB National Programs biedt onafhankelijke zelfregulering en diensten voor geschillenbeslechting, en begeleidt de waarheidsgetrouwheid van reclame in de hele VS. De NAD beoordeelt nationale reclame in alle media en haar beslissingen stellen consistente normen voor de waarheid en nauwkeurigheid van reclame, waardoor consumenten op zinvolle wijze worden beschermd en het speelveld voor bedrijven gelijk wordt getrokken.

Contactgegevens:

Name: Abby Hills
Email: [email protected]
Job Title: Director of Communications

Tags:   Dutch, United States, Wire