header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


Hoe werkt een levensverzekering als iedereen overlijdt, inclusief de begunstigde?

Nov 14, 2022 4:44 AM ET

Als u een levensverzekering heeft, weet u waarschijnlijk al wie uw begunstigde wordt. Het noemen van een begunstigde garandeert echter niet dat uw levensverzekeringsuitkeringen probleemloos overgaan naar de persoon voor wie ze bedoeld zijn. Soms overlijden de verzekeringnemer en de begunstigde tegelijkertijd. In dit scenario moet u weten hoe uw levensverzekering wordt afgehandeld.

Hoe werkt een levensverzekering?

Zo, hoe werkt een levensverzekering? Het is een soort verzekeringscontract waarbij je maandelijks premies betaalt om dekking te blijven ontvangen. Wanneer u overlijdt, wordt een overlijdensuitkering uitbetaald door uw verzekeraars aan iedereen die in uw polis als begunstigde is genoemd.

Bedenk dat sommige van deze polissen zowel overlijdensuitkeringen als uitkeringen bij leven bieden. Levende voordelen kunt u geld uit uw overlijdensuitkering terwijl je leeft. Als u overweegt een levensverzekering te kopen, moet u rekening houden met de volgende factoren:

  • Hoeveel je aan premies gaat betalen
  • De hoeveelheid dekking die je nodig hebt
  • Of een permanente of een tijdelijke levensverzekering beter is
  • Welke renners je misschien wilt opnemen

Wat gebeurt er als iedereen overlijdt, inclusief de begunstigde?

Er is altijd een mogelijkheid dat uw begunstigde rond dezelfde tijd als u overlijdt, wat problemen kan opleveren met hoe uw levensverzekering wordt uitbetaald. Als u overlijdt en uw begunstigde is niet in staat om de overlijdensuitkering te ontvangen, zal het geld direct door de vereffeningsrechtbank gaan samen met de rest van uw vermogen.

Tijdens de vereffeningsrechtbank zal een rechter bepalen wie uw geld zal ontvangen. Houd in gedachten dat al deze activa kunnen worden belast en kunnen worden verstrekt aan schuldeisers om de schulden die u verschuldigd bent te dekken. Zonder testament hoeven levensverzekeringsuitkeringen meestal niet te worden belast en worden ze onmiddellijk aan de begunstigden gegeven zodra de polishouder overlijdt.

De testamentaire procedure kan meer dan een jaar duren, wat betekent dat de ontvanger het geld niet onmiddellijk ontvangt. Als u geen testament heeft gemaakt voordat u overleed, wordt uw nalatenschap behandeld volgens de intestatoire wetten in uw staat. In de meeste staten zal uw vermogen worden verstrekt aan uw nabestaanden.

Een levend familielid kan niet worden gevonden. In dit geval zou de staat beslag leggen op uw resterende activa, daarom is het sterk aanbevolen dat u de vermelde begunstigden bijwerkt als een of meer van uw begunstigden overlijden.

Als uw primaire begunstigde na u overlijdt, maar de levensverzekeringsclaim al is goedgekeurd en verwerkt, gaan de activa naar de nalatenschap van uw begunstigde, zelfs als er een secundaire begunstigde is genoemd.

The Bottom Line

Levensverzekeringen zijn bedoeld om u en uw dierbaren gemoedsrust te bieden dat eventuele financiële problemen als gevolg van uw overlijden kunnen worden voorkomen. Hoewel de afhandeling van overlijdensuitkeringen van een verzekeringspolis ingewikkelder is als u overlijdt zonder een genoemde begunstigde, is er toch een gestructureerd proces dat plaatsvindt.

Contactgegevens:

Name: Michael Bertini
Email:[email protected]
Job Title: Consultant

Tags:   Dutch, United States, Wire