header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


Is het de moeite waard om een levensverzekering te verkopen?

Nov 14, 2022 4:14 AM ET

Levensverzekering stelt u in staat uw familieleden te beschermen en te verzorgen nadat u bent overleden. Er zijn echter momenten dat iemand die een levensverzekering heeft, de dekking niet langer nodig heeft of wil. Als u zich in deze situatie bevindt, kunt u uw polis verkopen. Voordat u dit doet, is het sterk aanbevolen dat u de voor- en nadelen afweegt om te bepalen of de verkoop van uw levensverzekering de juiste zet is.

Hoe een levensverzekering kan worden verkocht

Als u uw levensverzekering wilt verkopen, kunt u dit doen via een life settlement, waarbij de polis rechtstreeks aan een derde partij wordt verkocht. Het geld dat u ontvangt voor dit beleid zal waarschijnlijk veel lager zijn dan de overlijdensuitkering die het beleid zal uitbetalen wanneer u overlijdt.

U zult waarschijnlijk een makelaar moeten inhuren om u te helpen een koper te vinden. De koper zal u betalen in een forfaitair bedrag, waarna de makelaar waarschijnlijk een deel van de betaling zal nemen. Zodra de verkoop plaatsvindt, hoeft u niet langer de polispremies te betalen.

Hoeveel geld wordt verstrekt bij de verkoop van een levensverzekering?

Een paar factoren bepalen hoeveel u kunt krijgen van een levensverzekering schikking. Ten eerste zal uw leeftijd een rol spelen in hoeveel u krijgt. In de meeste gevallen werken makelaars alleen met mensen die ten minste 65 jaar oud zijn.

Mensen die in slechte gezondheid verkeren ontvangen doorgaans een hoger bedrag dan mensen in goede gezondheid. Houd in gedachten dat sommige makelaars alleen werken met polishouders die een levensverzekering ter waarde van ten minste $ 100.000 hebben. Het is mogelijk om 10-25% van uw polis in contanten te ontvangen.

Is het de moeite waard om uw levensverzekering te verkopen?

Bij de vraag “Is het de moeite waard om mijn levensverzekering te verkopen?” is het antwoord voor iedereen anders. Deelnemen aan een life settlement kan de moeite waard zijn als u het beleid niet langer nodig hebt omdat u geen afhankelijke personen hebt die nog steeds op uw inkomen rekenen. Als u het moeilijk vindt om de premies te betalen, kan de verkoop van uw polis een goed idee zijn.

Maar deze oplossing is niet geschikt voor alle polishouders. Veel makelaars werken alleen met senioren die waarschijnlijk snel zullen sterven, zodat ze hun uitbetaling kunnen ontvangen. Als u een jongere polishouder bent, zal de verkoop van uw polis waarschijnlijk moeilijk zijn. Hoewel de verkoop van uw polis u een aanzienlijk forfaitair bedrag kan opleveren, zal deze betaling veel lager zijn dan uw potentiële overlijdensuitkering. Het is ook gebruikelijk dat makelaars hoge kosten in rekening brengen.

The Bottom Line

De keuze om een levensverzekering te verkopen zal altijd een persoonlijke beslissing zijn. Iemand zal financieel profiteren van uw overlijden en daarom moet u al uw opties overwegen voordat u deze beslissing neemt. Voordat u uw polis verkoopt, moet u bepalen waarom u het geld nodig hebt en of u meer baat hebt bij het verkopen van de polis dan bij het houden ervan.

Contactgegevens:

Name: Michael Bertini
Email:[email protected]
Job Title: Consultant

Tags:   Dutch, United States, Wire