header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


Welk type levensverzekering wordt gebruikt om hypotheekbescherming te bieden?

Nov 14, 2022 4:08 AM ET

Uw huis is waarschijnlijk het belangrijkste bezit waarin u ooit zult investeren. Hoewel er veel stappen zijn die u kunt nemen om deze investering te beschermen terwijl u leeft, vraagt u zich misschien af wat er met uw huis gebeurt als u overlijdt.

Het juiste type levensverzekering kan u helpen uw hypotheek te beschermen en ervoor zorgen dat uw familie in uw huis kan blijven wonen als u overlijdt. In dit artikel lees je welk type levensverzekering hypotheekbescherming biedt.

Wat is een hypotheekbeschermingsverzekering?

Hypotheekbeschermingsverzekering is een basisverzekering waarmee uw familieleden uw hypotheek kunnen aflossen als u overlijdt voordat deze volledig is afgelost.

Sommige van deze polissen bieden alleen verzekeringsdekking voor een bepaalde periode. MPI-verzekering wordt ook wel hypotheeklevensverzekering genoemd.

Wat Is Term Life Insurance Mortgage Protection?

Als u een levensverzekering wilt aanvragen die hypotheekbescherming biedt, overweeg dan een overlijdensrisicoverzekering die voldoende dekking biedt om uw hypotheek te betalen.

Als u overlijdt terwijl de looptijd van de polis nog loopt, ontvangen uw nabestaanden de waarde van uw polis, die kan worden gebruikt om uw hypotheek af te lossen. Houd in gedachten dat het geld dat u ontvangt van deze polis belastingvrij is en voor vrijwel alles kan worden gebruikt.

Verschil tussen Hypotheekbeschermingsverzekering en Term Life Insurance

De meeste hypotheekbeschermingsverzekeringen werken net als standaard levensverzekeringen. Een maandelijkse betaling moet worden gedaan om toegang te hebben tot deze voordelen. De overlijdensuitkering wordt uitbetaald als u tijdens de looptijd van de polis overlijdt.

Polisreglement

Een belangrijk verschil tussen MPI-verzekering en termijnlevensverzekering betreft de manier waarop deze polissen zijn geregeld. Bij MPI komt het saldo van uw overlijdensuitkering overeen met het saldo van uw hypotheek. Dit betekent dat uw polis na verloop van tijd minder waard wordt, omdat u uw hypotheek aflost.

Vergelekender is dat een overlijdensrisicoverzekering een bepaald bedrag uitkeert dat is vastgesteld toen u zich voor het eerst aanmeldde. Als de polis $ 200.000 waard is en het resterende saldo op uw hypotheek $ 100.000 is wanneer u overlijdt, zullen uw begunstigden nog steeds $ 100.000 ontvangen nadat de hypotheek is afbetaald.

Begunstigden

De begunstigde voor een MPI-polis is uw hypotheekverstrekker in tegenstelling tot uw familie. Zodra u overlijdt, zal het geld van uw MPI beleid worden verzonden naar uw hypotheekverstrekker. Bij een tijdelijke levensverzekering ontvangt uw familie het geld rechtstreeks en kan het besteden zoals zij willen.

The Bottom Line

Het kiezen van de juiste levensverzekering kan een uitdaging zijn, met tal van opties om uit te kiezen. Als uw belangrijkste doel is om uw polis te gebruiken voor hypotheekbescherming, dan is een levensverzekering op termijn waarschijnlijk de beste optie voor u.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Contactgegevens:

Name: Michael Bertini
Email: [email protected]
Job Title: Consultant

Tags:   Dutch, United States, Wire