header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


De beste manieren om $5000 aan kredietkaartschulden af te betalen

Nov 15, 2022 12:42 AM ET

Als u een grote hoeveelheid creditcardschuld draagt, is het tijd om serieus werk te maken van het afbetalen ervan. Hoewel er een paar verschillende manieren zijn om snel uit de schulden te komen, zijn dit de vier meest effectieve methoden.

1. Neem een schuldconsolidatielening

Schuldconsolidatie werkt door het combineren van meerdere schulden in één lening met een lagere rente. Dit kan uw totale maandelijkse betalingen verlagen, waardoor u meer geld krijgt voor uw hoofdsaldo. Stel dat u een goede geschiedenis hebt op uw kredietrapport. In dat geval kunt u scherpere tarieven krijgen door op zoek te gaan naar leningopties voor debt consolidation by credit score, omdat een goede kredietscore aan kredietverstrekkers laat zien dat u verantwoordelijk met uw krediet omgaat en een goede kandidaat bent om geld aan te lenen.

Uw kredietscore wordt gegenereerd op basis van een aantal factoren, waaronder het aantal late betalingen, uw totale kredietgebruik en diverse andere statistieken. De eenvoudigste manier om uw kredietscore voor een schuldconsolidatielening te verbeteren is ervoor te zorgen dat u elke maand uw minimale betalingen op uw creditcards binnen de betalingstermijn uitvoert en het kredietgebruik laag houdt.

Als je $ 5.000 in de schulden en hebben een kredietlijn van $ 10.000, zullen kredietverstrekkers zien dat je een 50% bezettingsgraad op uw krediet en hebben een paar late betalingen, en ze zullen op hun hoede om te werken met je. Als u echter een geschiedenis van op tijd betalen kunt laten zien en uw gebruik onder 20% kunt houden ($5.000 aan schulden zou betekenen dat u een totale kredietlijn van $25.000 moet hebben om 20% gebruik te bereiken), hebt u een grotere kans om een schuldconsolidatielening te krijgen.

Als u uw gebruik moet verhogen maar uw schuld niet kunt afbetalen zonder een consolidatielening en een goede geschiedenis hebt bij uw creditcardmaatschappij, vraag dan in plaats daarvan een kredietlimietverhoging aan. Indien goedgekeurd, zal uw nieuwe beschikbare krediet worden verhoogd, waardoor uw bezettingsgraad daalt en u een aantrekkelijkere kandidaat voor een lening wordt.

2. Betaal hoogrentende schuld eerst af

Als je hoogrentende schuld hebt die je elke maand meer aan rentebetalingen kost, is het de moeite waard om te proberen die eerst af te betalen. Dit vermindert de hoeveelheid geld die u elke maand aan aflossingen moet besteden en versnelt uw doel om volledig uit de schulden te komen. Dit wordt vaak aangeduid als de “Debt Avalanche” methode, die zich richt op het verminderen van de hoeveelheid rente die u in totaal zult betalen.

3. Betaal eerst uw kleinste schuld af

Als u een persoon bent die graag snelle vooruitgang ziet om gemotiveerd te blijven, overweeg dan om uw creditcardschulden te ordenen op verschuldigde bedragen in plaats van op rentepercentages en de kleinste schuld eerst af te betalen. Dit staat bekend als de “Debt Snowball” methode en is uitstekend om de bal aan het rollen te krijgen bij het wegwerken van uw schulden.

4. Neem een kaart met 0% rente en zet je saldo daarop over

Een laatste methode is om een kaart met 0% rente te nemen en je resterende saldo van je hoogrentende kaarten over te zetten. Hoewel dit u niet volledig uit de schulden zal helpen, zal het de hoeveelheid geld die u elke maand moet betalen verminderen en uw doel om uw schuld volledig af te lossen aanzienlijk versnellen.

De bottom line

Na welke methode je ook kiest, zorg ervoor dat je gefocust blijft en je vooruitgang in de tijd bijhoudt. Hoe meer moeite u doet om uw schuld te verminderen, hoe sneller u die $5.000.

Contactgegevens:

Name: Michael Bertini
Email: [email protected]
Job Title: Consultant

Tags:   Dutch, United States, Wire