header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


De gemiddelde 401K is meer dan $30K gedaald dit jaar. Moet u uw pensioenfonds gebruiken voor schulden?

Nov 15, 2022 12:39 AM ET

Met alle economische onrust is het geen verrassing dat velen de kneep voelen in hun pensioenrekeningen. Uit een recente studie blijkt dat de gemiddelde 401k alleen al dit jaar minstens 30.000 dollar aan waarde heeft verloren. Dat is veel geld om te verliezen! Maar betekent dat dat u moet stoppen met bijdragen aan uw pensioenrekeningen en dat geld ergens anders in moet stoppen? Hier zijn een paar dingen om te overwegen.

Waarom verliezen pensioenrekeningen zoveel geld?

Er zijn een paar belangrijke factoren aan het werk hier. Ten eerste zijn de aandelenkoersen sinds het begin van het jaar gedaald, wat gevolgen heeft gehad voor 401k-rekeningen en andere beleggingen. Ten tweede zijn ook de obligatiekoersen gedaald, wat betekent dat mensen die in dit soort effecten beleggen, geld verliezen. Ten slotte is er een algemene vertraging van de economie, wat betekent dat mensen minder geld uitgeven en dus minder sparen.

Moet u uw pensioenfonds gebruiken voor schulden?

Dat is een moeilijke vraag om definitief te beantwoorden. Als u zich zorgen maakt over uw financiële zekerheid, is het logisch dat u zich afvraagt hoe u snel schulden kunt afbetalen. Met al dat geld in een 401k of IRA, zou het niet zinvol zijn om het beter te gebruiken, zoals het afbetalen van creditcards en studentenleningen?

Dat is een lastige vraag om definitief te beantwoorden. Aan de ene kant kan het zinvol zijn om uw pensioengeld te gebruiken om een deel van uw schuld te betalen (ervan uitgaande dat u zich dat kunt veroorloven). U moet echter begrijpen dat het onttrekken aan uw pensioenrekeningen vergoedingen en boetes kan betekenen, omdat die rekeningen bedoeld zijn om tot de pensioengerechtigde leeftijd te worden aangehouden.

Aan de andere kant, als u toekomstige bijdragen wilt gebruiken om schulden af te lossen, kan dat een tijdelijke “best of both worlds”-oplossing zijn. De fondsen op uw pensioenrekeningen kunnen schommelen zonder enige fiscale boete, terwijl uw toekomstige bijdragen worden achtergehouden om creditcards, studieleningen, enz. af te betalen.

Maar u moet dit niet doen voor “goede” schulden zoals hypotheken of studieleningen als u op een goede plaats bent met uw financiën. Deze soorten schulden worden als “goed” beschouwd omdat ze na verloop van tijd worden afbetaald.

In beide gevallen is het belangrijk om al je opties zorgvuldig af te wegen voordat je beslist wat je met je pensioenspaargeld gaat doen. U wilt uw financiële toekomst niet onnodig in gevaar brengen – zeker niet als de economie nog steeds niet stabiel is.

Ik heb nog geen pensioenrekeningen. Is dit een slecht moment om er een te beginnen?

Het is nooit een slecht idee om geld opzij te zetten voor de toekomst. De beste tijd om een pensioenrekening te openen is nu, ongeacht uw huidige financiële situatie. In feite, als u momenteel niet spaart voor uw pensioen, kan het aanmaken van een rekening vandaag de beste beslissing zijn die u ooit hebt genomen.

Er zijn verschillende soorten pensioenrekeningen beschikbaar, en elk heeft zijn eigen voordelen. Opties zijn traditionele IRA\’s, Roth IRA\’s, 401k-plannen (met bedrijfsmatch) en SEP-IRA-plannen (voor kleine bedrijven).

Welke soort pensioenrekening je ook kiest, zorg ervoor dat je de beschikbare opties onderzoekt en besluit welke het beste bij jouw situatie past. Je wilt later geen spijt krijgen dat je niet voor je toekomst hebt gespaard.

De bottom line

Het hebben van een goed beheerd pensioenfonds is essentieel voor zowel financiële zekerheid als vrijheid in latere jaren. Het is belangrijk om de voordelen en risico\’s van het gebruik van uw pensioenfonds voor schuldaflossing te begrijpen voordat u besluit dit te doen, omdat u zich later, wanneer u niet meer in staat bent om te werken, op financiële stress kunt instellen.

Contactgegevens:

Name: Michael Bertini
Email: [email protected]
Job Title: Consultant

Tags:   Dutch, United States, Wire