header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


EEN MIDDAG MET ITALIAANSE PASTA IN LA MACARENA IN BOGOTA

Nov 15, 2022 5:10 AM ET

Fettuccine al huevo De Cecco. Foto: courtesy Inverleoka

H paar weken geleden was ik uitgenodigd voor een lunch van de importeur van gastronomische producten Inverleoka, ter gelegenheid van de lancering van een van zijn nieuwe producten: de Italiaanse pasta De Cecco. Het evenement werd gehouden in La Monferrina, een trattoria in La Macarena, eigendom van chef Sebastián Bedoya die al meer dan 10 jaar verse pasta maakt en deze samen met andere heerlijke gerechten serveert. Hij wordt bijgestaan door zijn vader die verantwoordelijk is voor de lounge en het serveren van ongelooflijke koffie en pousse-cafés die hij zelf maakt.

De middag begon met een citroen capellini met kaviaar en Pecorino kaas, die vergezeld ging van een DOCG Prosecco. Daarna kwam de specialiteit van het huis, een spaghetti alla puttanesca waaraan ze gedroogde en verpulverde olijven hebben toegevoegd, een techniek die het een heel speciale smaak geeft. Bij dit gerecht werd een Chianti DOCG geserveerd die zeer goed samenging met de tomatensaus. Later verblijdden ze ons met een linguine met carbonarasaus, waaraan ze een beetje spinazie hadden toegevoegd en in plaats van spek, zelfgemaakte guanciale, volgens het oorspronkelijke recept. Als combinatie kozen ze voor een Sagrantino uit Umbrië, waarvan de elegante tannine het vet van het varkensvlees prachtig verminderde. Niet tevreden met de reeds geserveerde lekkernijen gingen ze voor nog twee gerechten, een rigatoni met gehaktballen en een witte lasagne geserveerd met een Ripasso DOC.

Farfalle Tricolore De Cecco. Foto: courtesy Inverleoka.

Het banket was gedenkwaardig en van alle gerechten kon je niet zeggen welke beter was.

Bij een gesprek met de gastheren begrepen we dat veel van al het prachtige dat we voelden te maken had met de pasta die bij elke bereiding werd gebruikt: niet voor niets maakt de familie De Cecco al meer dan 130 jaar pasta van de beste kwaliteit tarwegries. Toch kon ik het niet nalaten hen te vragen: wat maakt De Cecco, behalve traditie, zo bijzonder?

Ze gaven me verschillende redenen; de eerste is dat De Cecco eigenaar is van de molen waarmee ze het griesmeel voor hun pasta verkrijgen; ten tweede gebruiken ze bronwater dat rechtstreeks van de berg naar hun fabriek komt voor de bereiding van het deeg; ten derde zijn alle mallen die ze in het proces gebruiken gemaakt van brons, een materiaal dat helpt om dikkere poriën in de pasta te ontwikkelen, waardoor deze bij de bereiding veel meer saus kan opnemen. Ten vierde gebruiken ze alleen het midden van de tarwe, dat is het hardste deel van de tarwe, wat resulteert in een pasta die het heel goed doet in restaurantkeukens waar de pasta meestal eerst wordt voorgekookt en dan klaar is tegen de tijd dat het diner het gerecht bestelt.

Ongetwijfeld een verzameling redenen waarom we die middag zo\’n absoluut heerlijke maaltijd hadden. Natuurlijk droeg de bijdrage van Sebastián Bedoya\’s geweldige kookkunst en technieken ertoe bij dat ik er meteen op uit ging om een lading van deze pasta voor mijn huis te bestellen.

De Cecco is verkrijgbaar bij grote supermarkten in het hele land en kan ook thuis worden besteld via de website van Inverleoka, www.kavaterroir.com. En als je zin hebt in La Monferrina, denk dan niet na, het is echt spectaculair. Voor reserveringen bezoek op Instagram @lamonferrina

ABOUT THE AUTHOR:

Als econoom en professioneel sommelier combineert Michelle Morales haar werk als administratief en strategisch adviseur van restaurantbedrijven in Colombia met een actieve deelname aan de geschreven media waar ze haar verhalen en ervaringen deelt op haar belangrijkste werkterrein: gastronomie en lifestyle. Daarnaast werkt hij actief als Sommelier Consultant voor verschillende bedrijven in de industrie, terwijl hij is toegewijd om te communiceren via zijn sociale netwerken, al zijn ervaringen in restaurants, bars, hotels en verschillende ervaringen die, voor zijn werk en levensstijl, hij meestal geniet.

Contactgegevens:

Instagram @lamonferrina