header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


Genexa gaat in beroep tegen de aanbeveling van de NAD om de voorkeur van kinderartsen en de ingredientenclaims voor OTC-pijnstillers voor kinderen te staken of te wijzigen.

Nov 15, 2022 5:18 AM ET

New York, NY – 14 nov. 2022 De National Advertising Division (NAD) van BBB National Programs heeft Genexa Inc. aanbevolen bepaalde claims over de voorkeur van kinderartsen en ingrediënten voor haar vrij verkrijgbare (OTC) Kids\’ Pain & Fever-medicijn te staken. Genexa zal in beroep gaan tegen het besluit van de NAD.

De gewraakte claims verschenen op de website van de adverteerder, in social media posts, op fysieke point-of-sale displays en in digitale videoreclame.

De claims werden aangevochten door Johnson & Johnson Consumer, Inc, McNeil Healthcare Division, fabrikant van concurrerende OTC-geneesmiddelen tegen pijn en koorts voor kinderen. De producten van beide partijen bevatten het actieve bestanddeel acetaminophen, maar verschillen in de formulering van hun inactieve bestanddelen.

Bij het NAD ging het erom of de gewraakte voorkeursclaims van de kinderarts werden ondersteund door een enquête onder kinderartsen (de FRC-enquête) en of de gewraakte ingrediëntenclaims, die het product van de adverteerder afzetten tegen andere vrij verkrijgbare geneesmiddelen voor kinderen, waaronder de formules van Johnson & Johnson\’s Children\’s TYLENOL Pain Fever Oral Suspension, ten onrechte denigrerend waren.

Pediatrician Preference Claims

Johnson & Johnson betwistte de volgende voorkeursclaims van kinderartsen:

  • “Kinderartsen verkiezen Genexa\’s Kids\’ Pain & Fever boven Children\’s Tylenol Pain Fever vloeibare producten voor hun eigen kinderen op basis van een vergelijking van de ingrediënten”; en
  • “De artsen hebben gesproken.”

Stap in de schoenen van een redelijke consument, NAD vond dat een boodschap die door de gewraakte claims wordt overgebracht is dat de kinderartsen de voorkeur geven aan het product van de adverteerder en niet dat een dergelijke voorkeur beperkt is tot “ingrediënten”. De NAD vond ook dat een andere redelijke boodschap van de consument is dat kinderartsen het product van de adverteerder in hun eigen praktijk aanbevelen en het gebruiken om hun eigen kinderen te behandelen. De NAD bepaalde dat de FRC-enquête van de adverteerder niet goed paste bij de gewraakte claims.

NAD adviseerde de claims te schrappen of te wijzigen om duidelijk te maken dat de ondervraagde kinderartsen alleen een voorkeur hadden voor “ingrediënten”. De NAD heeft verder aanbevolen dat de adverteerder vermijdt te stellen of te impliceren dat kinderartsen het product van de adverteerder verkiezen of gebruiken boven het product van de uitdager in hun praktijk of voor hun eigen kinderen.

Ingredient Claims

NAD heeft erkend dat er een onderscheid is tussen claims die het geclaimde voordeel van een product onderstrepen en claims die stellen of redelijkerwijs impliceren dat andere producten onveilig zijn of potentiële risico\’s of gevaren inhouden.

NAD vond dat de volgende gewraakte claims de boodschap overbrengen aan een redelijke consument dat er in producten van concurrenten, waaronder die van Johnson & Johnson, ingrediënten zitten die gevaarlijk en onveilig zijn door aan te geven dat het ingrediënt zit in of gemaakt is van producten die schadelijk zouden zijn bij inname.

Omdat er geen bewijs in het dossier was ter ondersteuning van beweringen dat de door de FDA goedgekeurde niet-actieve ingrediënten in producten van concurrenten, waaronder Children\’s TYLENOL, schadelijk of ongezond zijn, heeft het NAD aanbevolen deze beweringen te staken.

NAD adviseerde de adverteerder ook de claim “MADE WITH REAL INGREDIENTS” in de context van de nu stopgezette videoreclame te staken en te voorkomen dat de boodschap wordt overgebracht dat concurrerende producten met andere niet-actieve ingrediënten in het algemeen onveilig, schadelijk of gevaarlijk zijn. NAD merkte op dat niets in haar besluit de adverteerder belet om de “echte ingrediënten” in haar product te benadrukken, op voorwaarde echter dat de reclame niet anderszins de boodschap overbrengt dat concurrerende producten inactieve ingrediënten bevatten die in het algemeen onveilig, schadelijk of gevaarlijk zijn.

NAD bepaalde dat verschillende overige beweringen over ingrediënten niet louter puffery waren, maar in plaats daarvan de producten van Genexa op een meetbare manier vergeleken met producten van de concurrent, zodat onderbouwing van de beweringen vereist is.

Daarom adviseerde de NAD dat de adverteerder de volgende claims zou schrappen in de context waarin ze in de gewraakte reclame voorkomen:

  • “Toen we in het medicijnengamma rondkeken, vonden we iets dat ons ziek maakte.”
  • “Van de pijnstillers van je kind zou je geen hoofdpijn moeten krijgen.”
  • “Dingen die niet zouden moeten bestaan, met een lijst van zaken als “douches waar je vies van wordt”, “eten waar je honger van krijgt”, “alle kunstmatige kleurstoffen in medicijnen” en “parabenen in medicijnen”.”

Tot slot liet de adverteerder het NAD weten dat het eerder het gebruik van vier aanvullende claims “EWWW,” “SERIOUSLY?!”, “JUST WOW . . .” “Ditch the dirty,” en “#pediatricianapproved” vóór de datum van de uitdaging. Tijdens de uitdaging stelde de adverteerder de NAD en de Challenger ervan op de hoogte dat hij deze claims permanent stopzette. Daarom heeft de NAD deze claims niet op hun merites beoordeeld.

In haar adverteerdersverklaring verklaarde Genexa dat zij in beroep zal gaan tegen de beslissing van de NAD. De adverteerder verklaarde dat hoewel het “blij is dat de NAD vond dat de FRC-enquête een op ingrediënten gebaseerde voorkeurclaim (bijv. Kinderartsen verkiezen de ingrediënten in Genexa\’s Kids\’ Pain & Fever boven Children\’s Tylenol Pain Fever vloeibare producten voor hun eigen kinderen\’)” en dat “niets in de beslissing van de NAD Genexa belet de \’echte ingrediënten\’ in haar product te benadrukken”, maar dat zij het “fundamenteel oneens is met de rest van de beslissing van de NAD,” met inbegrip van de aanbevelingen om de gewraakte claims te wijzigen of in te trekken.

Het beroep tegen NAD-beslissingen wordt ingesteld bij de National Advertising Review Board (NARB) van BBB National Programs, het beroepsorgaan van BBB National Programs voor waarheidsgetrouwe reclame.

Alle samenvattingen van BBB National Programs-beslissingen zijn te vinden in de case decision library. Voor de volledige tekst van NAD, NARB, en CARU beslissingen, kunt u zich abonneren op het online archief.

Over BBB National Programs: BBB National Programs is waar bedrijven zich wenden om het consumentenvertrouwen te vergroten en consumenten worden gehoord. De non-profit organisatie creëert een eerlijker speelveld voor bedrijven en een betere ervaring voor consumenten door de ontwikkeling en levering van effectieve programma\’s voor verantwoording door derden en geschillenbeslechting. BBB National Programs omarmt zijn rol als onafhankelijke organisatie sinds de herstructurering van de Council of Better Business Bureaus in juni 2019, en houdt vandaag toezicht op meer dan een dozijn toonaangevende nationale zelfreguleringsprogramma\’s voor de sector, en blijft zijn werk ontwikkelen en zijn impact vergroten door zakelijke begeleiding te bieden en beste praktijken te bevorderen op gebieden zoals reclame, kindgerichte marketing en privacy. Ga voor meer informatie naar bbbprograms.org.

Over de National Advertising Division: De National Advertising Division (NAD) van BBB National Programs biedt onafhankelijke zelfregulering en diensten voor geschillenbeslechting, en begeleidt de waarheidsgetrouwheid van reclame in de hele VS. De NAD beoordeelt nationale reclame in alle media en haar beslissingen stellen consistente normen voor de waarheid en nauwkeurigheid van reclame, waardoor consumenten op zinvolle wijze worden beschermd en het speelveld voor bedrijven gelijk wordt getrokken.

Contactgegevens:

Name: Abby Hills
Email: [email protected]
Job Title: Director of Communications

Tags:   Dutch, United States, Wire