header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


Is een persoonlijke lening een lening op afbetaling?

Nov 18, 2022 3:08 AM ET

Een installatielening biedt een gemakkelijke en handige manier om geld te lenen. Als je er eenmaal voor bent goedgekeurd, ontvang je vooraf een vast bedrag aan geld. Daarna betaal je het terug plus rente en kosten over een bepaalde aflossingstermijn, meestal in maandelijkse betalingen of termijnen.

Een voorbeeld van een lening op afbetaling is een persoonlijke lening. Die kun je voor vrijwel alles gebruiken: een autoreparatie, een medische rekening, een project voor woningverbetering, een bruiloft of zelfs een vakantie. Hier wordt nader ingegaan op wat persoonlijke leningen zijn en hoe ze werken.

Hoe persoonlijke leningen werken

Financiële instellingen zoals banken, kredietverenigingen en online kredietverstrekkers bieden persoonlijke leningen aan. Terwijl de meeste zijn ongedekt, sommige zijn beveiligd, wat betekent dat je moet ze steunen op onderpand of een actief dat u bezit, zoals uw huis of auto. Zodra je een persoonlijke lening hebt afbetaald, wordt de rekening gesloten. Als je meer geld wilt lenen, moet je een nieuwe lening aanvragen en afsluiten.

Wat te overwegen als je winkelt voor een persoonlijke lening

Niet alle persoonlijke leningen zijn gelijk. In feite is er geen tekort aan opties beschikbaar. Daarom is het belangrijk om je onderzoek te doen en alle persoonlijke leningen die tot je beschikking staan te verkennen. Daarbij is het een goed idee om het volgende te vergelijken.

APR\’s

Het jaarlijks percentage of JKP van een persoonlijke lening is de totale kostprijs die je betaalt om geld te lenen, inclusief alle kosten. Het wordt uitgedrukt in een percentage en komt bovenop de hoofdsom of het geld dat u oorspronkelijk zou terugbetalen. Hoe lager je JKP, hoe meer je kunt besparen op de totale kosten van de lening.

Repayment terms

In de meeste gevallen variëren de aflossingstermijnen voor persoonlijke leningen van twee jaar tot tien jaar. Hoewel een langere termijn zal leiden tot lagere maandelijkse betalingen, zal het u ook meer rente kosten. Bedenk bij het vergelijken van aflossingstermijnen wat voor jou het belangrijkst is: lagere aflossingen of rentebesparing.

Funding time

Als je een dringende uitgave hebt of het geld zo snel mogelijk nodig hebt, kun je een persoonlijke lening vinden met financiering op dezelfde dag of de volgende dag. Sommige kredietverstrekkers doen er echter een paar dagen of zelfs een paar weken over om het geld te leveren.

Fees

De meeste persoonlijke leningen gaan gepaard met afsluitkosten, die meestal in rekening worden gebracht als een vast bedrag of als een percentage van het geleende bedrag. Deze kosten liggen vaak tussen 1% en 8% of zelfs meer. Andere algemene kosten waar u op moet letten zijn aanvraagkosten, late kosten, vooruitbetalingskosten en jaarlijkse kosten.

Speciale kenmerken

Naast tarieven en kosten, kunt u ook kijken naar extra\’s die een persoonlijke lening aantrekkelijker maken. Dit kunnen kortingen zijn voor deelname aan autopay, gratis credit score monitoring, betalingsdatum flexibiliteit en programma\’s voor hulp bij moeilijkheden.

The Bottom line

Persoonlijke leningen zijn flexibele leningen op afbetaling die je kunt afsluiten, zelfs als je niet het beste krediet hebt. Zolang je goed rondkijkt en je opties vergelijkt, vind je zeker de ideale lening voor jouw unieke budget en behoeften.

Sponsored Content

Contactgegevens:

Name: Keyonda Goosby
Email: [email protected]
Job Title: consultant

Tags:   Dutch, United States, Wire