header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


Is het slim om een lening te krijgen voor een motor?

Nov 18, 2022 12:42 AM ET

Motorfietsen zijn voor degenen die erop rijden een symbool van vrijheid. Ze verbruiken ook meer kilometers dan auto\’s, wat belangrijk is gezien de snel stijgende gasprijzen. Het kopen van een motor vereist een bepaalde mentaliteit. Er zijn persoonlijke vragen die intern moeten worden beantwoord en financiële kwesties waarover moet worden nagedacht, zoals de vraag of er een motorfietslening moet worden afgesloten.

De beslissing over hoe de aankoop van een motorfiets moet worden gefinancierd, kan afhangen van de vraag of de motorrijder een nieuwe of een tweedehandsmotor koopt. Nieuwe motoren zijn duur en kunnen financiering door de dealer vereisen. Gebruikte motorfietsen kunnen contant of met een persoonlijke lening worden gekocht. Om de juiste optie te kiezen, moet de consument eerst kijken naar de redenen voor de aankoop en vervolgens naar de economische aspecten.

Waarom een motor kopen?

Motorrijders kunnen in twee categorieën worden ingedeeld: zij die fulltime rijden en zij die terloops voor hun plezier rijden. De eerste groep vertrouwt op hun motorfiets als primaire bron van vervoer. Dit is gebruikelijk in grote steden waar auto\’s een last zijn en in landelijke gebieden waar motoren gewoon voordeliger zijn om grote afstanden af te leggen.

Casual of recreatieve rijders hebben andere motieven. Zij zoeken de opwinding van de open weg, het gevoel van de wind in hun gezicht, en misschien een ego-boost door er uit te zien als die “motorrijder” die ze in hun favoriete tv-programma zagen. In tegenstelling tot gewone motorrijders willen zij een motor om plezier aan te beleven. Dat maakt het een luxe uitgave, geen noodzaak.

Het komt allemaal neer op behoeften versus wensen. Iemand die een motorfiets moet kopen als primaire vervoersbron is bereid zich financieel in te spannen om dat te bereiken. Degenen die het voor hun plezier doen, wachten meestal tot het betaalbaar is of doen een contante aankoop om te beginnen. Het is geen schande om een gebruikte motorfiets te kopen om er zeker van te zijn dat de levensstijl bij je past.

Motorfietslening opties en kosten

Dealers kunnen financiering aanbieden om een nieuwe motorfiets te kopen. Dat lijkt misschien de eenvoudigste weg, maar het is belangrijk om naar de totale kosten van de aankoop te kijken. Financiering door de dealer gaat gepaard met financieringskosten, waaronder rente en kosten. Deze worden gebundeld onder de noemer jaarlijks kostenpercentage (JKP), dat kan variëren van 6% tot 36%.

Een andere manier om de aankoop te financieren is het afsluiten van een persoonlijke lening om de motorfiets te kopen. Het JKP van persoonlijke leningen kan ook hoog zijn, maar het kan lager zijn dan wat de dealer te bieden heeft. De kredietverstrekker bepaalt de exacte cijfers aan de hand van de kredietscore en het kredietrapport van de aanvrager. Personen met een hogere kredietscore betalen lagere tarieven.

Matching the motorcycle with the right loan

Een extra variabele in deze vergelijking is het type motorfiets dat wordt gekocht. Sportmotoren kunnen een hoger prijskaartje en APR hebben, terwijl tourmotoren meestal betaalbaarder zijn. Er is ook een verschil in de verzekeringskosten voor deze modellen. Dealerfinanciering dekt dat niet, maar een persoonlijke lening wel als er genoeg overblijft na de aankoop.

De uiteindelijke beslissing is of u nieuw of gebruikt wilt kopen. Dit is ook van invloed op het soort lening dat de koper moet aanvragen. Een gebruikte motorfiets kan worden gekocht met contant geld of met behulp van een persoonlijke lening. Nieuwe motorfietsen kunnen 35.000 dollar of meer kosten. Daarvoor kan een dealerfinanciering nodig zijn.

Sponsored Content

Contactgegevens:

Name: Keyonda Goosby
Email: [email protected]
Job Title: Consultant

Tags:   Dutch, United States, Wire