header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


Kan ik een motorlening krijgen met een credit score van 550?

Nov 18, 2022 12:40 AM ET

In 1959 huurde Equifax, een van de “Grote Drie” kredietbureaus, Bill Fair en Earl Isaac in om een universeel scoresysteem te ontwikkelen dat door kredietverstrekkers kon worden gebruikt om het risico van kredietnemers te beoordelen. Bill en Earl\’s bedrijf heette Fair Isaac Corporation. Tegenwoordig kennen we hen als FICO. Hun scoringssysteem wordt gebruikt door de meeste kredietverstrekkers, waaronder die welke motorfietsleningen aanbieden.

FICO-scores variëren van 300 tot 850 en zijn gegroepeerd in vijf categorieën. Het hoogste niveau, 800-850, wordt geclassificeerd als “uitzonderlijk” krediet. Daarna volgen “zeer goed” (740-799), “goed” (670-739), “redelijk” (580-669) en “slecht” (300-579). Kredietaanvragers met een score van 550 zitten in de categorie “slecht” en worden beschouwd als een hoog risico. Dat betekent niet dat het krijgen van een lening onmogelijk is.

Kredietscore en verhouding schuld/inkomen

De factoren die meespelen bij het berekenen van een FICO-score zijn onder meer betalingsgeschiedenis, kredietgebruik, lengte van de kredietgeschiedenis, kredietmix, recente kredietaanvragen en afwijkende informatie. Kredietverstrekkers kijken ook naar de debt-to-income ratio (DTI), het bedrag van de maandelijkse schuldbetalingen gedeeld door het bruto maandinkomen. De FICO-score en DTI bepalen het risico van de kredietnemer.

Een slechte kredietscore en een hoge DTI is een waarschuwingsteken voor kredietverstrekkers, zodat goedkeuring voor een lening minder waarschijnlijk is. Degenen die een aanvraag goedkeuren zullen over het algemeen een hogere rente en kosten in rekening brengen. Bij een motorlening wordt de titel van het voertuig gehouden door de kredietverstrekker tot de volledige terugbetaling van de lening, dus kredietverstrekkers zullen eerder een aanvrager met een lagere score goedkeuren.

Voor de meeste consumenten is dit allemaal geen nieuwe informatie. Hetzelfde scoresysteem dat wordt gebruikt om motorfietsleningen goed te keuren, wordt gebruikt voor autoleningen, persoonlijke leningen, hypotheken en creditcards. De bedragen kunnen hoger of lager zijn, maar de gemene deler is de hoeveelheid risico die een geldschieter bereid is te nemen. De beste manier om dat te verminderen is om de FICO-score te verhogen en de DTI te verlagen.

Slechte krediet leningen voor motorfiets kopers

Volgens Experian, een van de “Grote Drie” kredietbureaus, hebben 68 miljoen Amerikanen een credit score lager dan 601. Dat is bijna 30% van de volwassen consumentenpopulatie. Kredietverstrekkers zouden hen gewoon allemaal een lening kunnen weigeren, maar dat zou bijna een derde van hun potentiële klantenbestand elimineren. Dat is in geen enkele sector een goede zaak.

Difficulturele economische omstandigheden, de 2020 pandemie en de stijgende inflatie hebben samen de cijfers nog lager gemaakt. Dit “krediet score dilemma” heeft aanleiding gegeven tot verschillende kredietverstrekkers die gespecialiseerd zijn in “slechte krediet leningen.” Consumenten die een motorfiets willen kopen met een lage kredietscore hebben nu meer opties om dat te doen.

Wat betreft de verhouding tussen schuld en inkomen, willen consumenten misschien werken aan voordat ze een lening aanvragen. Schuldconsolidatie is een manier om dat te doen. Bestaande schulden aflossen met hogere maandelijkse afbetalingen is een andere. Kredietverstrekkers zijn bereid een lage FICO-score over het hoofd te zien als de schuldquote lager is. Doe het werk om dat cijfer omlaag te brengen, winkel rond voor de juiste geldschieter, en die motor zou kunnen worden in de oprit of garage binnenkort.

The Bottom Line

Dus, kunt u een motorfiets lening met een 550-krediet score? Het is niet helemaal onmogelijk, maar je moet misschien door een paar extra hoepels springen om goedgekeurd te worden. Kredietverstrekkers kijken naar je kredietscore en de verhouding tussen schuld en inkomen om te beslissen over je kredietwaardigheid. Gelukkig bieden sommige kredietverstrekkers je een motorlening met een lagere kredietscore, zodat je meer kunt doen waar je van houdt.

Sponsored Content

Contactgegevens:

Name: Keyonda Goosby
Email: [email protected]
Job Title: Consultant

Tags:   Dutch, United States, Wire