header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


Schaden leningen op afbetaling uw krediet?

Nov 18, 2022 1:39 AM ET

Uw kredietscore is een getal van drie cijfers dat aangeeft hoe kredietwaardig u bent als kredietnemer. Een hoge score kan de deuren openen voor het goedkeuren van leningen en voor gunstige tarieven en voorwaarden. Als u een installatielening wilt afsluiten, vraagt u zich misschien af hoe dit uw krediet zal beïnvloeden. Lees verder om erachter te komen.

Wat is een lening op afbetaling?

Laten we eerst en vooral eens overlopen hoe een lening op afbetaling werkt. Simpel gezegd is het een kredietvorm waarbij je vooraf een vast bedrag krijgt. Je betaalt het terug in vaste betalingen of termijnen, meestal elke maand gedurende een vaste aflossingstermijn.

Als een lening op afbetaling gedekt is, moet je het ondersteunen met onderpand of een waardevol goed dat je bezit, zoals een huis of een auto. Enkele van de meest voorkomende soorten leningen op afbetaling zijn hypotheken, persoonlijke leningen, autoleningen en studentenleningen.

Hoe een lening op afbetaling je krediet kan schaden

Wanneer je een lening op afbetaling aanvraagt, zal de kredietverstrekker waarschijnlijk je kredietrapport opvragen om te bepalen of ze je willen goedkeuren. Dit zal leiden tot een harde onderzoek, die tijdelijk kan dalen uw credit score met een paar punten. Als u ook maar één maandelijkse betaling van uw lening mist, krijgt uw kredietscore een klap. Aangezien de betalingsgeschiedenis een groot percentage van uw score uitmaakt, is het essentieel dat u uw betalingen op tijd doet, elke keer weer.

De toegevoegde schuld van een lening op afbetaling heeft bovendien gevolgen voor de categorie “verschuldigde bedragen” van uw kredietscore. Hoewel geld verschuldigd zijn niet automatisch betekent dat u een riskante lener bent, kan een hoog saldo op uw kredietrekening ook een negatief effect hebben op uw krediet.

manieren om het negatieve effect van een lening op afbetaling te beperken

Gelukkig zijn er strategieën die u kunt gebruiken om het negatieve effect van een lening op afbetaling op uw krediet te beperken, waaronder:

  • Prekwalificeren: Bij veel kredietverstrekkers kun je prekwalificeren en je leningaanbiedingen bekijken zonder gevolgen voor je krediet. Als u zich prekwalificeert en uitzoekt welke lening op afbetaling ideaal is voor uw unieke situatie, kunt u onnodige harde onderzoeken vermijden.
  • Maak alle betalingen op tijd: Als u op tijd betaalt op uw lening op afbetaling, kunt u uw kredietscore verbeteren. U kunt uzelf positioneren als een aantrekkelijke lener en in de toekomst in aanmerking komen voor goede tarieven en voorwaarden.
  • Betaal de lening volledig: Blijf elke betaling doen totdat u uw persoonlijke lening volledig heeft afbetaald. Het terugbetalen van uw lening zal uw schuld verlagen en u gemoedsrust geven.

Bottom line

Ook al kan een lening op afbetaling uw kredietscore schaden, het is een waardevol financieel instrument. Zolang u strategisch te werk gaat bij het aanvragen en betalen, kunt u er verschillende financiële doelen op korte en lange termijn mee bereiken.

Sponsored Content

Contactgegevens:

Name: Keyonda Goosby
Email: [email protected]
Job Title: consultant

Tags:   Dutch, United States, Wire